6.2.2016

Maailma linssin takaa

P1140127
_MG_0306 P1010845 P1170038 PB130146 Sain tän ihanan postausidean ystäväni Jasun blogista :) Maailma on mun mielestä todella kaunis paikka. Vielä kauniimpi se on linssin läpi. Uskon, että kameralla saa kaunista kaikesta. Rakastan valokuvaamista ja se on suurimpia intohimojani. Osa syy bloggaamiseen on varmasti rakkaus kirjottamiseen, mutta yhtä tärkeässä roolissa on mielestäni valokuvat.

En ole paras valokuvaaja, mutta olen kehittynyt siinä hommassa. Olen jo nuoresta asti tykännyt valokuvata, jolloin kuvasin itseäni ja luontoa. Sillon mulla oli perus digikamera, niitä mulla on ollut varmaan neljä yhteensä. Sain vasta täysi-ikäisenä ensimäisen järkkärini ja olin siitä todella iloinen. Vaihdoin Canonin järkkärin nykyiseen Olympukseen 1,5-vuotta sitten ja silloin innostuin tosissani kuvailemaan kaikkea. Tarkoituksena olisi lähivuosina ostaa uusi vielä parempi järkkäri, luultavasti Olympus. Tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän kameraan, tällä saa värit kauniisti esiin, itselleni mieluisia kuvia ja kamera kulkee kätevästi mukana. Uutta putkea mietin kyllä kameraani :)

Kukat ovat lempiaiheeni. Kukat ovat muuteki kauniita, mutta valokuvissa ne ovat upeita! Myös luonto on lähellä sydäntä. Matkoilla kamera on kokoajan kaulassa ja matkoilla kuvaan tavallista enemmän. Ehkä joku on huomannut, että tykkään myös ruuan kuvaamisesta?:D Viihdyn itse myös kameran edessä, mutta en aina. Suurimmaksi osaksi on kiva lähteä rakkaan kanssa kuvailemaan. Joonaski on kehittynyt tässä hommassa vaikka asetukset laitanki minä. Olen silti iloinen, että toi ihana jaksaa mua ja mun kriiseilyä kameran edessä ja ottaa niitä kuvia uudelleen ja uudelleen :D
P5170375
P6060669 P6150400 PA180415 P8160201 Välillä ihmiset kattoo hölmistyneenä kun kuvailen ruokiani tai matkoilla mitä sattuu. Oon tottunut tuijottamiseen, mun mielestä enemmin kuvaa kun ei kuvaa. Harmittaa jälkikäteen jos ei oo ottanut jostain kuvaa :( Sillo kun musta otetaan kuvia tykkään ottaa jossain rauhallisessa paikassa. En missään ihmisten keskellä :D Enemmän mua häiritsee, että mua tuijotetaan kun kuvia otetaan musta kuin sillon kun itse kuvaan.

Haluaisin päästä kuvamaan vielä vesiputouksia, revontulia, hevosia ja pingviinejä. Noiden lisäksi lista on loputon, mutta uskon, että pääsen kuvailemaan vaikka mitä! Mä rakastan valokuvaamista :) Kaikki ihanat muistot mitkä kuvista saa.. Mä tykkään niin istua välillä pitkäänki koneella kattoen vaan vanhoja valokuvia ja saada niistä kunnon nostalgiantunteita. Varsinkin jotkut 5-10-vuotta vanhat kuvat on hauskoja :D Voisin miettiä jotain postausta mun vanhoista kuvista, olisko kiinnostusta? :)


Onko siellä muita ketkä rakastaa valokuvaamista? :)

26 kommenttia:

  1. Todellakin rakastan! Mulle valokuvaus on myös keino rentoutua ja hallita ahdistusta.
    Harmittaa vaan, ettei kameraa ole ikinä mukana kun näkee jotain oikeasti kiinnostavaa tai kaunista - järkkäri kun painaa linsseineen yli kilon, niin se ei kulje tuosta vaan laukussa mukana :D
    Ois kyllä kiva nähdä vanhoja kuvia susta, joten tee ihmeessä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu :) Helpottaa kaikkea! Ja painavaa järkkäriä on kyllä vähä turhan raskas pitää mukana.. :/ Juu pitää alkaa suunnittelemaan sellasta postausta!

      Poista
  2. Ihania kuvia! <3 Valokuvaaminen on kyllä mukavaa, tykkään todella paljon ja pitäisi ottaa kuvia useamminkin. Ihan aina en jaksa kuljettaa painavaa järkkäriä mukana, mutta silloin kun se on mukana niin tulee kuvattua monipuolisemmin. :) Pitäisi joskus lähteä vaikka varta vasten kuvausreissulle viikonlopuksi! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3 Tuntuu, että vois valokuvata vaikka kuinka paljon eikä kyllästyis koskaan :D Ymmärrän, että aina kamera ei oo mukana, ei itselläkään oo. Juu hyvä idea, sais ainaki paljon kuvia ;)

      Poista
  3. Niin kaunis kuva susta toi, missä sulla on ruusuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tykkään itekki siitä kuvasta <3 :)

      Poista
  4. Valokuuvaminen on jotenkin tosi terapeuttista! Ja kyllähän se on hieno tunne kun tajuaa saaneensa onnistuneita otoksia :) Itsekään en yhtään tykkää jos itseäni kuvataan jossain ihmisvilinässä, sillä en kestä sitä tuijotuksen määrää, haha! :D Postaus vanhoista kuvista kuulostaa mielenkiintoiselta, joten ehdottomasti toteutukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii on :) Ja se on kyllä kiva tunne, kun onnistuu! Juu se on häiritsevää jos joku kattoo, vaikea olla luonnollinen :D Juu, kiva kuulla että kiinnostaa :)

      Poista
  5. Oiiiii, ihana teksti, johon voin samaistua täysin! RA-KAS-TAN valokuvaamista ja vieläpä ihan minkä tahansa! Suurimpana suosikkina ovat söpöt ja värikkäät asiat, rakennukset, kukat ja erilaiset maisemat :) Valokuvat ovat kultaakin kalliimpi muisto kaikesta ihanasta(varsinkin kun mun uisti on niin huono, etten edes muista mitä teimme lomamatkoilla!) ja sitä tulee perhanan hyvä tunne, kun onnistuu taltioimaan jotain kaunista ja saa valokuvan onnistumaan täydellisesti :) Pakko paljastaa, että itse selailen omaa blogianikin kuvien takia, siinähän sen työn hedelmän huomaa parhaiten :D Ja ilman muuta on kiinnostusta! Kehiin vaan :D Olisi kiva tehdä sellainen itsekin, mutta kaikki mehukas sisältö poistui aikoinaan kikkaillessani vanhan koneeni kanssa, sinne menivät legendaariset IRC-galleriakuvatkin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Sama juttu, tykkään just samoista asioista! Matkoilta varsinki valoku at on tärkeä muisto :) Vielä kun sais niistä kansion tehtyä! Mäki kattelen blogista ja koneelta kuvia usein. Haha joo just sellaset vanhat teinikuvat on nii parhaita :D Harmi, kun sulla meni kaikki :(

      Poista
  6. Sä oot kyl tosi hyvä ottamaan kuvia, ittehän en osaa ollenkaan ja mulle upeiden kuvien saaminen on vahinko ja harvinaisuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mun mielestä sulla on kivoja kuvia blogissa! :)

      Poista
    2. Täällä kans yks ! Itse en ole ikinä oppinu täysin tuota täydellisen valokuvaamisen saloja, mutta kovasti eteenpäin mennään ! Voi sie olet kyllä tosi mahtava ottamaan kuvia ! Ihan kateeksi käy :D Ja hei ihana uusi banneri sulla ! <3

      Poista
    3. Valokuvaamisessa voi kehittyä paljonki :) Kiitti tosi paljon sun sanoista <3!

      Poista
  7. Upeita kuvia! Pidän kuvaamisesta ja siitä, että asioista jää muistoja myös kuvamielessä. Mulla ei vain ole kunnon kuvauskalustoa, kännyräpsyt on vähän niin ja näin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sama juttu itselläkin, muistot on tärkeitä! Ja eikun hommailemaan mikäli kuvailu kiinnostaa ;)

      Poista
  8. Tykkään kanssa valokuvaamisesta :) Nämä mitä tähän oot laittanut on tosi hienoja! Tee ihmeessä postaus vanhoista kuvista jos haluat!! ♡

    ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Ja hei kiitos <3 Pitää tehdä semmonen postaus (:

      Poista
  9. Niin mikä kamera sulla tällä hetkellä tarkalleen on? :) Mä oon alkanut nyt harkita uuden kameran hankkimista. Haluisin vähän pienemmän ja tehokkaamman. Valokuvaus on todella kivaa ja aikanaan kun järkkärin ostin, niin halusinkin jonkuu halvan perushyvän millä voi vähän harjoitella ja katsoa miten se järkkäri istuu omaan käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Olympus PEN mini E-PM2 kamera :) Sitä ei vissiin enää saa mistään, mutta noita PEN kameroita pitäis saada :D Olympukset on ainaki pieniä :) Juu itellä oli sama homma! Mutta ehkä jossain vaiheessa hommaan vielä paremman kameran.

      Poista
  10. Ihania kuvia!! Miekkn rakastan valokuvausta ja oon nyt valokuvauskurssillakin vähän harjottelemassa ja petraamassa taitoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oii vähänkö kivaa! Olis itekki kiva päästä tollaselle :)

      Poista
  11. Kivasti toteutit tän postauksen ja valitsit ihania kuvia ♥ Valokuvaus on kyllä ihanaa hommaa, niin terapeuttista :)

    VastaaPoista
  12. Mä oon kanssa ihan hurahtanut valokuvaamiseen! :) Tosi hienoja kuvia oot kyllä otellut <3!

    VastaaPoista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)