24.4.2015

Blogistressi

Hei ja mukavaa iltaa ! Nyt kun oon huomannut aivan liian monen potevan jonkin näköistä stressiä tai ahdistusta blogista, ajattelin tehdä siitä aivan oman postauksensa. Mun mielestä ei ole kivaa jos oma harrastus menee vain pakkopullaksi tai jos ei enää nauti siitä mitä tekee. Ymmärrän periaatteessa, jos tämä on työ, mutta aika monelle blogi on kuitenki harrastus, jossa jaetaan nimenomaa OMAA elämää jossain muodossa, oli se sitten treenauksesta tai ihan vain kuulumisia.

Olen omalla tavallani miellyttäjä, mutta blogimaailmassa olen aina ollut minä. Aidosti ja rohkeasti. Jos jotain ei miellytä, en välitä. Haluan tietenkin ottaa lukijani huomioon, mutta kirjoittaa kuitenkin vapaasti. Mua harmittaa, että ihan liian moni stressaa iltaisin mistä kirjoittaa ja millon ottaa kuvia.

Ekana vinkkinä : Tee blogistasi juuri sellaisen kuin sinä olet. Oman näköisen, omilla teksteillä, omilla kuvilla.

Mieti miksi bloggaat. Haluatko huippubloggaajaksi vai jakaa elämääsi itsesi ja läheistesi luettavaksi? Haluatko tienata sillä vai toteuttaa itseäsi?

Älä vertaa muihin. Tää on pahin. Tätä tekee varmasti kaikki. Itse en tykkää kiiltokuva blogeista eikä niitä juuri listaltani löydy. Pelkät meikkitrendit ja muoti ei inspaa. Enemmän mua kiinnostaa ihminen itse kuin sen kaunis asu. Aitous, omat mielipiteet ja avoimuus. Mistä tommosia blogeja nykyään ees löytää ? :D

Tee blogistasi semmoinen kuin haluat. Jos joku ei tykkää sun keltaisesta tausta blogissa tai liian pienistä kuvista, ei haittaa ! Kritiikkiä ja mielipiteitä kannattaa toki ottaa vastaan, mutta omaa silmää miellyttäviä asioita on turha muuttaa.
Bloggaa kuin mieli tekee. Älä sillon ku on kiire eikä inspaa. Anna itsellesi aikaa kirjottaa mitä mieleen tulee. Mutta jos kesken metro matkan tulee hyvä inspis niinku mulla nyt niin kirjoita! Kirjoittaa voi onneksi ainaki muutamat pääjutut postauksesta ylös. Kirjotusinspis on parasta

Älä koita luoda sitä täydellistä maailmaa, koska petyt. Sitä ei ole olemassa, ei kellään bloggaajallakaan jolla on 10 000 lukijaa ja sopimuksia huipputrendien kanssa.

Kerro ajatuksista ja tunteista.  Jos blogin kanssa on vaikeaa, kerro avoimesti ja rohkeasti, että nyt en kerkeä / jaksa blogata. Jos haluat pitää taukoa, tee se. Se auttaa varmasti selkeyttämään ajatuksia :)

Ole aito. Mitä tähän lisäämään ? Ole omaitsesi, kehitä itseäsi ja ole valmis oppimaan uusia asioita. Kaikki alottavat nollasta ja siitä kehitytään.

En tiedä oliko tästä apua muille kun mulle, mutta toivottavasti ! Ei anneta turhan sressin ja ahdistuksen vaikuttaa rakkaaseen harrastukseen. Tsemppiä kaikille !! 

12 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, viimeaikoina blogi on tuonut jonkinlaista stressiä etenkin lukijamäärän lisääntyessä, jotenkin ajattelee että pitäis alkaa tuottaa tietynlaista ja laadukasta sisältöä. Ei mitään kämäsiä kännykkäkuvia ja tarinoita kämpän siivoamisesta. Mietin myös uuden blogin aloittamista kaikessa hiljaisuudessa, sielä sais taas bloggailla mistä milloinkin. Mut tää postaus helpotti oloa, vielä kerran kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jos tästä oli apua :) Sulla on just ihana blogi, älä vaadi itseltäs turhaan liikaa <3

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä ja olen ihan samaa mieltä noista :) Pelkät tyyli-jutut ei nappaa, jonkinlainen henkilökohtainen ote on musta kiinnostavampi.

  Joskus sain palautetta liian tummasta taustasta ja vaihdoin ulkoasun valoisampaan. Nykyään pidän mustaa taustaa aina kun siltä tuntuu. Mutta toki otan myös lukijat siinä mielessä huomioon, että mun blogia on ees jotenkuten helppo lukea (fontti jne), koska lukijatkin on tärkeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja niin totta, samaa mieltä ! Juu tietenkin on tärkeitä ja selkeä fontti on musta ihan must juttu, koska vaikeaahan sitä on lukea jos on epäselvä :/

   Poista
 3. tää postaus oli kiva! nostit tärkeitä pontteja esiin :)

  http://by-mmaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus, täyttä asiaa! :) Vielä kun nää muistaiskin :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis teksti ja hyvin oot saanut tiivistettyä pieneen tilaan kaiken oleellisen! <3 Stressaaminen ei kauheasti auta asiaa, mutta mukavaahan se bloggaaminen on, vaikka välillä pientä stressiäkin puskee. Aloittaminen on ainakin täällä vaikeinta ja päättäminen, että missä järjestyksessä julkaisen postaukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Nii onki:) Aa itsellä ei ihan tota ongelmaa, enemmänki se mistä postaa ja että ois monipuolista :)

   Poista
 6. Hyvä postaus! Pitäs varsinkin muistaa toi ettei vertais ihtiään muihin, sitä tekee niin helposti muutenkin asiassa kuin asiassa. :)

  VastaaPoista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)