20.7.2015

Onnellisuus

Mulla on ollut viimeaikoina turhanki paljon vapaa-aikaa. Aikaa miettiä elämää, jopa ahdistua siitä. Olen käyttänyt aikaani miettien miksi käytän aikana huonosti ja mennyt siinä semmoseen onnettomuuden kehään. En ole miettinyt sitä, että olen käyttänyt aikaa esimerkiksi lenkkeilyyn, läheisten kanssa olemiseen, lukemiseen ja muuhun tärkeään. Olen vain miettinyt miksi käytän aikaani elokuvien ja sarjojen katsomiseen kun enemmin voisin siivota tai miksi nukun myöhään kun voisin herätä aikaisin ja tehdä jotain hyödyllistä. Loppujen lopuksi olen tehnyt sitä tärkeintä. Ottanut aikaa itselleni. Tuntuu, että olisin kaikessa kiireessä unohtanut itseni. Olen taas muistanut kuinka pohtiva ja mietteliäs mä oon. Siitä syntyi tämäkin postaus.

Ajattelen liikaa ja tiedän sen olevan vahvuuteni ja heikkouteni. Mietin usein sanojen merkityksiä ja sana onnellisuus on yksi mitä mietin usein. Mitä se merkitsee muille? Mitä se on? Mitä se merkitsee itselleni? Ja tärkeintä. Mikä tekee minut onnelliseksi?

Aikaani kuluttaen olen lukenut menneisyyden tekstejä. Niistä huomaa ettei suurin unelmani ollut matkustaminen tai terveelliset elämäntavat. Ei rakkaus, rikkaus tai ammatti. Ainoa oikea unelmani, toiveeni ja tavotteeni oli, että olisin onnellinen. Ja nyt mä mietin oonko.
Kyllä mä taidan aika onnellinen olla verrattuna siihen mitä olin ennen. On nii eri asia olla onnellinen kokoajan, siinä vakaassa tilassa. Tai onnellinen matkasta, toisesta ihmisestä, uudesta vaatteesta, jostain semmosesta joka on riippuvainen toisesta. Löytää se sisäinen onnellisuus. Se multa vieltä puuttuu ja sitä mä etsin.

Mut onnelliseksi tekee rauhallinen aamu ilman kiirettä. Aamukahvi parvekkeella tupakan kera. Lenkki ihanassa säässä. Kyläsairaala, sarja jota voisin katsoa aamusta iltaan. Myöhään valvottu yö ja myöhään herääminen. Läheiset ihmiset, poikaystävä ja perhe sekä muutama ystävä. Eläimet, kaikki maailman, eniten oma koira. Kukat ja niiden kauneus. Haaveilu ja unelmointi. Vauvan näkeminen ja lapsen tuijotus. Yllätykset. Matkustaminen ja uusien asioiden näkeminen. Auttaminen ja hymy toisen huulilla. Vesipisarat.

Voisin jatkaa listaa kuinka pitkään vaan.. Mutta eniten olen onnellinen, että elän. Mä hengitän ja olen olemassa. Olen terve lukuunottamatta munasarjaongelmia. Mulla on asunto, työpaikka sekä opiskelupaikka. Mulla on perusasiat ihan hyvin. Niistä olen onnellinen, koska ne eivät ole itsestäänselviä. Varsinkaan terveys. Elämä ilman jatkuvaa surua, ahdistusta, pelkoa ja masentuneisuutta tekee mut onnelliseksi. Kyllä, mä olen onnellinen suurimmaksi osaksi.
Mikä tekee sut onnelliseksi ? 

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus ♥ Mietit kyllä välillä ihan liikaa, mutta onneksi päädyt ainakin suurimmaksi osaksi niihin iloisiin ajatuksiin :) mä oon ihan samanlainen, jos oon liikaa kotona tai yksin, alan miettimään ties mitä ja kelaan yhtä ajatusta kerta toisensa jälkeen
  Sinä teet mut onnelliseksi :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Noniin mietin ! Mutta oikeesti myös paljon hyviä juttuja, yleensä niitä :) Ja jep, semmosta yleensä yksinolo mullekki teettää jos ei oo mitää tekemistä :D Ja kiitos ihana, niin sinäkin <3 Oot yksi niistä ystävistä ketä mut onnelliseksi tekee :)

   Poista
 2. Hyviä asioita oot pohtinut ja kiva postaus! :) Pienet asiat tekee ihmiset onnellisiksi ja sulla on tosi samoja juttuja, kuten mullakin. Tosi vaikeaa mun määritellä kokonaisuutta, vaan tiedän ne pienet ja tärkeimmät jutut, mitkä tekee mut onnelliseksi. Haaveilukin tekee mut onnelliseksi. Se että tiedän niiden joskus toteutuvan ja pidän niistä kiinni. Työttömänä on välillä vaikeaa ja mäkin joskus mietin liikaa. Yleensä ajatellaan että työttömät on koko ajan lomalla, mutta mä ite oon joutunut rakentanut oman arkeni, ilman että käyn töissä tai oon koulussa. Eikä se minusta ole mitenkään lomailua, joskus tosi stressaavaakin, kun haluaisi ns. tehdä jotain leipänsä eteen. Silti pitää muistaa olla onnellinen, siitä juurikin mitä tällä hetkellä on. Pystyy elämään, on rakastava perhe ympärillä ja katto pään päällä. Tavoitteiden hakeminen, haaveileminen ja silti yhtä aikaa elämästä nauttiminen - ehkä se on sitä mun onnellisuutta. :)

  Tulipa pitkästi, toivottavasti ei mennyt liian sekavaksi mun kommentti! :D Nauti elämästä, niistä kauniista ja ihanista vesipisaroista, aurinkoisista säistä lenkkeillessä ja ennen kaikkea rakkaimmistasi ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ! :) Ja kyllä, ne pienet asiat ratkasee. Haaveilu on kyllä yksi tärkeimpiä juttuja itelle, varsinkaan kun en haaveile mistään, että olisin miljonääri tai presidentti, tommosii mahdottomii tiiäks, vaan ihan siitä, että saisin auttaa lapsia ulkomailla ja saisin matkustaa, semmosia mitkä voi toteutua jos itse niin haluan :) Ja en ajattele työttömistä mitenkään noin, itse en siihen varmaan pystyisi kun lomalla tekee jo vaikeaa keksiä tekemistä, voin siis kuvitella miten vaikeaa se on muodostaa arki itselleen, mutta toisaalta onneksi sulla on lemmikki, poikaystävä, ystäviä, liikunta ja tällästä kivaa, mikä varmasti auttaa. Toivon, että saat jonkun kivan työpaikan tai muuta missä viihdyt ! :) Kiva kommentti, ei ollut sekava. Kiitos, niin teen, samoin sinä <3 :)

   Poista
 3. Mulle tuli hymy tästä sun kirjoituksesta, niin kaunis <3 Moni asia tekee onnelliseksi, isot ja pienet. Jos muutaman esimerkin annan niin, kauniit aamut, kun näen miten iloisia koirat on, turvallinen arki, rakkaat ystävät, maailman ihanin pikkuveli, se kun saa vain jäädä aamulla sänkyyn makoilemaan, hiljaisuus maalla- ei liikennettä.. Tätäkin listaa voisin jatkaa loputtomiin, mutta nuo on sellaisia asioita, joista olen todella onnellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jos saan jonkun hymyilemään tekstilläni <3 :) Noi sun asiat on kyllä semmosia, jotka saa itsenikin onnelliseksi, niin pieniä, mutta kuitekin suuria asioita !

   Poista
  2. Hei, heitin sulle haasteen blogiini! :)

   Poista
 4. Ihana postaus! <3 Monet asiat tekevät onnelliseksi, itsellä muun muassa perhe, tanssiminen, musiikki, työ ja muut harrastukset. Myös se, että osaa kieltäytyä ja tehdä asioita oman päänsä mukaan tuntuu hyvältä kun se ei nuorempana ollut itsestään selvää miulle. :) Oma koti ja vapaus ovat myös tärkeitä asioita, aina voi lähteä käymään kaverilla tai mennä pihalle pelaamaan jalkapalloa lapsen kanssa. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Noi on kyllä semmosia asioita mitkä tekevät onnelliseksi :) Juuri vapaus on tärkeä myös, se ei ole itsestäänselvyys.. !

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)