13.6.2016

Miksi matkustan ?

Moikka! Tänään puhutaan mistäs muusta kuin matkustamisesta. Ihmisillä on varmasti eri syitä miksi matkustavat. Mulla on siihen monta syytä ja haluaisin nyt kertoa niistä. Käytän lähestulkoon kaikki ns. ylimääräiset rahani matkustamiseen. Mulla meni viime vuonna matkustamiseen todella paljon rahaa ja myöskin tänä vuonna mennyt aikalailla ja tulee menemään. Välillä mietin mitä tekisin noilla tuhansilla euroilla(laskin äsken kuinka paljon mulla suunnillee on mennyt ja olihan se paljon, hups:D). Voisin käydä hieronnassa joka kuukausi ja kampaajaalla. Käyttäisin kalliita meikkejä sekä mulla olisi varmasti kymmeniä vaatteita enemmän. Ehkä olisin säästänyt omaan asuntoon. Meillä olisi ehkä jommalla kummalla ajokortti sekä auto. Mutta mikään noista asioista ei saa mua niin onnelliseksi kuin matkustaminen.

Mä oon jo pienestä asti matkustanut paljon ympäri Suomea mun perheen kanssa. Ollaan vuokrattu moneen otteeseen mökkejä ympäri Suomen. Mua ei oo silti koskaan kiinnostanut niin paljon Suomessa matkustelu kuin ulkomailla. Toki noi reissut oli pienenä kivoja, tykkäsin uida järvessä ja viettää aikaa perheen kanssa. Enkä halua loukata niitä ketkä Suomessa matkustaa, mutta mun mielipide on vaan tämä. Pidän Suomea tylsänä maana enkä tuhlaa täällä enää rahaa matkustamiseen. Suomessa on tylsyyden lisäksi myös kallista matkustaa, toki välillä on halpoja lentoja ja Onnibussit, mutta mietin aina, että tuolla rahalla pääsisi ulkomaille. Oon käynyt pienenä myös paljon Ruotsissa, koska mulla on siellä sukulaisia. Tanskassa ja Tallinnassa on myös tullut käytyä, Tallinnassa useammin. Nääkään ei mua niin oo kiinnostanut, vaikka Ruotsissa on jotain mistä tykkään :) Mun veri on aina vetänyt muualle. Ennen Joonasta en juuri matkustellut, kävin vain Kreikassa Rhodoksella sekä Lontoossa. Englanti on aina kuulunut mun suosikki matkakohteisiin ja uskon, että tuun käymään siellä useamman kerran elämässäni. Unelmani olisi asua siellä.
Ei me aluksi Joonaksenkaa kanssa matkusteltu kuin vaan Tukholman risteilyllä ja muutaman kerran Tallinnassa. Enkä koskaan olisi uskonut, että matkustamisesta tulee meidän harrastus ja yhteinen intohimo. Joonas on aikamoinen kotihiiri eikä sitä innostanut kun ehdottelin jotain etelänmatkaa. Madridin reissu  helmikuussa 2015 muutti meidän elämää tosi paljon, siitä syntyi se varsinainen liekki matkustamiseen. Me tajuttiin miten hyvää se tekee mulle, Joonakselle ja meille. Me saadaan matkalla olla vain me kaksi, tutustumassa uuteen kulttuuriin, kinastellessa mihin ravintolaan mennään, ottamassa noloja turistiselfieitä. Ollaan nähty todellista kauneutta Krkan puistossa, mietitty ihmisten kohtaloita Juutalaisten muistomerkillä, kannustettu kymmenientuhansien ihmisten joukossa Real Madridia ja myöhemmin Manchester Unitedia. Ollaan kävelty Tonavan vartta kuin vastarakastuneet ja suunniteltu tulevia matkoja kun muut suunnittelee omakotitalojaan.

Mä haluan matkustaa, koska rakastan sitä. Haluan uusia kokemuksia, nähdä mahdollisimman paljon. Tärkeimpiä syitä on miksi matkustan on, että se antaa mulle ihan älyttömästi voimia! Mun ollut paljon helpompi jaksaa koulua ja työtä, kun tiedän että kohta pääsen matkalle. Paras tunne on kun kone laskeutuu ja on täysin uudessa paikassa itselleen. On myös ihana päästä valokuvailemaan, syömään uusiin ravintoloihin, nauttia hotellien aamupaloista ja muutenkin hotellielämästä sekä tutustua kaikkiin nähtävyyksiin ja koko kaupunkiin. Unohtamatta tietenkin shoppailua ja etenkin Primarkkia ;)
Voisin kirjottaa matkustamisesta vaikka kuinka paljon ja voi olla, että jatkan tästä vielä myöhemmin. Seuraava kohde meillä on Lissabon ja siitä tulee varmasti ihanan rentouttava matka :) Lisäksi meillä on pari muutakin kohdetta tulossa, mutta niistä lisää myöhemmin. Ihanaa viikkoa kaikille! :)


Miksi sä matkustat ?

16 kommenttia:

 1. Ihana postaus! ♥ Sun matkajuttuja on aina niin kiva lukea, ihana kuulla miten onnelliseksi matkustaminen sut tekee :) Mullakin olis vaikka ja mitä kohteita missä haluaisin käydä, mutta ne sotii mun muita unelmia vastaan :D Lottovoitto ois kiva, ois varaa siihen omaan kotiin ja matkustamiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja kiva kuulla, että tykkäät! Mä itse rakastan kirjottaa matkapostauksia :) Ja se on kyllä harmi omalla tavallaan, mutta kaikki suurimmat unelmat taas liittyy matkustamiseen. Ja lottovoitto kelpais tännekki ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus ja tosi kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus :) Voisit tehdä jotain matkabudjettia ja mikä sulle on tärkeetä matkakohteessa, hyvä ja kallis hotelli vai lähellä keskustaa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heii kiitos vinkeistä! Uskon, että toi matkabudjetti postaus sopis yhteen tulevaan matkaan ja tuo tärkeetä matkakohteessa postauksen voisin tehdä lähiaikoina kun tulee sopiva hetki.

   Poista
 4. Onneksi jokainen voi tehdä omilla rahoillaan ja toteuttaa juuri niitä unelmiaan kuin itse haluaa ♥
  Ihania kuvia oot valinnut tähän! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva ja ihana postaus! :) ♥ Matkustaminen antaa kyllä älyttömästi voimia ja ei sitä voi edes kuvailla, kuinka onnellinen sitä onkaan pois siitä arjesta. :) Meilläkin matkakohteita olisi lista pullollaan, mutta kunhan aletaan säästämään ja odotetaan kunnon lomia, niin heipparallaa! :D Mutta, ehdottomasti ootan lisää sun matkapostauksia. Ne on ihan parhaita! ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, matkustamisessa on vaan jotain miksi se on niin ihanaa ja antaa voimia. Toivon, että teidän matkasuunnitelmat toteutuu <3 Ja muutama matkailuun liittyvä postaus on viritteillä ;) Kiitos, mäkin tykkään niin paljon tehdä näitä!

   Poista
 6. Hyvä postaus, olipa kiva lukea sun suhtautumisesta asiaan :) oon sun kanssa niin samaa mieltä! <3 Matkaillessa maailmankatsomus ja mieli avartuu ihan uudella tavalla ja pääsee kokemaan sellasia juttuja mitä ei kotimaan rajojen sisällä ois mahdollista kokea :) mäkin käytän rahani paljon mieluummin matkailuun kuin vaikka kalliisiin laukkuihin ja vaatteisiin. Mullakin on palava halu nähdä ja kokea uusia paikkoja ja kulttuureita :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit :) Ja tuo on totta, kyllä elämään tuo paljon iloa kun saa tehdä ja kokea aivan uusia juttuja :) Ja niin mäkin käytän oikeestaan kaiken ylimääräisen rahan matkustamiseen. Ja oon huomannut susta, että sä rakastat myös matkustamista <3

   Poista
 7. Mielestäni on tärkeää tehdä sitä mikä saa onnelliseksi ja jos sä laitat ylimääräiset rahat mieluiten matkusteluun niin sitten on niin eikä se todellakaan ole väärin, päinvastoin<3 Ja on ihana kuulla, että matkustelusta on tullut teidän yhteinen harrastus, tuollaiset asiat sitovat ihmisiä yhteen ja parisuhde voi mielestäni paremmin, kun on se yhteinen intohimo! :)) Sekä voin vaan kuvitella paljon matkustelu ja erilaisissa paikoissa käyminen antaa voimaa. Huomaahan sen ihan siinäkin jo, kun matkustaa vaikka kotimaassakin. Itselläni ainakin akut latautuu jo ihan perus landella käymisestä ja eilen viimeeksi manasin sitä, että oispa jo juhannus, että pääsis latailemaan akkuja! :)) Ps. Ihania kuvia tässä postauksessa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta Linda! :) Jokainen tekee rahoillaan mitä haluaa. Ja matkustelusta on tullut molemmille sellanen tärkeä juttu ja se yhdistää meitä <3 Voimaa matkustelu todellakin antaa! Ja kyllä mökkiviikonlopun jälkeen fiilis on ihanan rentoutunut. Kohta on onneks jo juhannus ;) Kiitti kovasti <3

   Poista
 8. Matkustelu kyllä oikeasti avartaa ja on ihanan vapauttavaa olla jossain täysin vieraassa maassa, missä kukaan ei tunne siuta! <3 Vaikka en itse ole vielä ehtinyt matkustella paljonkaan, niin kyllä tuo keväinen Espanjan matkamme sai sen kipinän syttymään ja palo ulkomaille alkoi samantien kotiin tultaessa :D Halu nähdä eri paikkoja ja kulttuureja on tosi kova, mutta kyllähän niihin matkajärjestelyihin aina sitä aikaa ja rahaa kuluu. Ihana oli lukea siun ajatuksia asiasta, ja tosi mahtavaa että matkustelu antaa siulle niin paljon voimia <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep noin se menee, oot oikeessa :) Juu tiiän ton tunteen, tollasesta se kaikki just alkaa ;) Yhdestä reissusta ja yhtäkkiä haluaa nähdä koko maailman :D Aikaa ja rahaa tosiaan tarvitaan ja oikeestaan vaan töitä tekemällä mulla itsellä on mahdollisuus matkustaa. Kiva kun tykkäsit postauksesta <3

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)