5.1.2015

Elämäni julkisena

Alotin bloggaamisen kesällä 2010. Ja sen jälkeen olen kirjottanut satoja tekstejä, ottanut tuhansia kuvia ja saanut elämääni aivan ihania ihmisiä. Alotin blogini kirjottaakseni julkista päiväkirjaa. Mulla on ollut neljä eri blogia, tämä on siis neljäs. Edelliset blogit ovat olleet mulle todella tärkeitä. Mulla on edelleen muutama ystävä, jotka ovat seuranneet mun elämää jotai 3-4 vuotta ! Ihmisiä ketkä tietävät musta paljon ja enemmän.
Kirjottaminen on aina ollut mulle tapa ilmaista itseäni. En osaa ilmaista asioita paremmin kuin kirjoittamalla. Kun saan kirjoittaa, saan totetuttaa itseäni ja tunnen voivani hyvin. Kirjoittaminen on mun tukipilari, joka auttaa jaksamaan arjessa. Bloggaaminen on mulle tärkein harrastus koskaan ja kun pääsen bloggaamaan, tunnen tekeväni sitä mitä oikeasti haluan ja osaan. Joka kerta kun mulla on ollut paha olla, olen kirjottanut edellisiin blogeihini ja saanut siitä voimaa. Mulla on kyllä paljon myös postauksia, joita en ole julkassut. Joku voi miettiä, että miksen nykyään kirjoita enää pahasta olostani. Vastaus on hyvin yksinkertainen, mulla ei enää ole pahaa oloa. Mua voi vituttaa, harmittaa, ahdistaa ja suututtaa. Mutta en voi huonosti. En väitä, että voisin kokoajan hyvin, mutta suurimman osan aikaa kyllä. Haluaisin kirjoittaa teille ja kaikille myös pahasta olosta, mutta en osaa enää. Välillä en edes muista miltä tuntui olla oikeasti pohjalla ja eksynyt. Tunnen itseni samalla niin turhaksi, koska en osaa tuntea empatii jotain ihmistä kohtaan, jolla on oikeasti paha olla. Ehkä olen vain sisäisesti unohtanut sen kaiken enkä halua muistaa. Tietenkään empatiaa ei voi poistaa, mutta tiedätte varmasti mitä tarkoitan.
Kun alotin tämän blogin, päätin että tätä saa lukea ketä tahansa. Vaikka mun työnantaja. Tai opettaja. Kuka tahansa. En halua enää miettiä mitä jos joku löytää blogin ja leimaa mut tietynlaiseksi tai muuta tälläistä. Nyt tätä lukevat perheeni ja muut läheiset ja olen iloinen, että saan jakaa elämääni muunki kautta kun Facebookin. Blogi on kuitenki henkilökohtaisempi ja avoimempi. Täällä kerrotaan asioista pidemmin ja laajemmin. Olen luonteeltani hyvinki avoin. En häpeä tai kadu oikeestaan mitään elämässäni. Olen oppinut virheistäni ja jättänyt ne taakseni. Sain kommentteja edelliseen blogiin, että olen kehittynyt kirjoittajana ja valokuvaajana, joka on totta. Luen monenlaisia blogeja, joista saan myös inspiraatiota mun omaan blogiini. Kun tajusin, että ei ole enää pahaa oloa mistä kirjoittaa, jouduin tavallaan "kriisiin" blogin kanssa. Mistä mä kirjoitan, mitä teen blogin kanssa ? Ajatus lifestyle blogista tuntui niin kaukaiselta, mutta kyllä luokittelisin blogin lifestyle blogiksi, jos olisi pakko. Ehkä tää on lähimpänä sitä, muttei kuitenkaa. Mun oli niin helppo ennen vaa avata kone, laittaa muutama kuva ja kirjoittaa miltä tuntui. Nyt suunnittelen postauksia enemmän ja kirjoitan oikeestaan melkei kaikesta mitä mulle tapahtuu. Ennen mietin, että ei mulla ole elämässä paljoakaa mistä kirjoittaa, mutta kyllä mulle oikeestaa tarpeeksi tapahtuu, että niistä saa postauksia tehtyä.
Ilman lukijoita en varmaankaa kirjottaisi yhtä aktiivisesti. Musta on ihana juttu, että mun blogi kiinnostaa ihmisiä ja olen saanut myös lähipiiriltä kivoja kommentteja liittyen blogiini. Tervetuloa myös uudet lukijani blogiini ! Mulle voi esittää postausideoita, jos on jokin asia mikä kiinnostaa. Tykkään tehdä myös toivepostauksia. Mahtavaa viikkoa kaikille ! ♥ Mulla alkaa koulu torstaina ja jännittää, mutta samalla oon niin onnellinen :)

16 kommenttia:

 1. Tee fakta-, kokkaus-, muoti- tai sisustuspostaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faktapostaus ja kokkaus vois onnistuakki (: Kiitos ideoista!

   Poista
 2. Piti jatkaa seuraamista uudelleen. Haluun tietää mitä sulle kuuluu, kun oon seurannu sua alusta lähtien aina eri käyttäjillä vaan! Tee joku postaus sun menneisyydestä, niistä vaikeista ajoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla !:) Mikä sun nickki oli ennen? Ja juu tollanen vois onnistuakki :p

   Poista
  2. Mulla on ollut jo kaksi käyttäjää tätä ennen, mutta en viiti niitä nyt paljastaa. Kun blogini on niin herkillä väärille ihmisille ja huolestuneille katseille. En halua, että niin käy taas. :/

   Poista
  3. Juu ymmärrän kyllä. Kiva kun seurailet kuiteki :)

   Poista
 3. Sun blogi on ehdottomasti mun lempiblogini ehkä juuri siitä syystä, että se ei ole mitenkään kategorisoitunut tiettyyn blogilajiin vaan kirjoitat ajankohtaisista aiheista sekä sellaisista, mitkä itseäsi kiinnostavat. Liian moni blogi menee vain sen mukaan, mitä lukijat haluavat kuulla, mutta silloin saattaa jäädä se kirjoittaja itse sivuun, kun blogia kirjoitetaan muita varten. Sun blogit on aina olleet ihanan rehellisiä, raakojakin, mutta aina vilpittömiä ja sun oma ääni kuuluu tekstien läpi todella hyvin! Oon taas viime aikoina kommentoinut luokattoman huonosti, mutta vaikka mulla olisi miten kova kiire niin aina, kun huomaan et oot kirjoittanut jotain uutta niin luen sen heti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin sunki blogi on mun lemppariblogeja (: Ja kiitos myös sanoistasi, mä yritän pitää blogini samalaisena kuin ennenki, eri aiheilla vain. Ihana kommentti<3 Ja mäki luen aina sun postaukset!

   Poista
 4. Kirjoitat hyvin ja se on ilahduttavaa. :) Minusta on mukavaa saada tietää sinusta lisää!

  Mulla on ollut vähän samantapainen dilemma uuden blogini kanssa, mutta se ei johdu siitä, etteikö pahaa oloa olisi enää lainkaan, vaan siitä, etten enää halua kirjoittaa siitä yhtä avoimesti kuin aikaisemmassa blogissani. Koen, että olen jollakin tasolla velkaa sen itselleni, etten enää "paljastele" samaan tapaan kuin ennen. Silloin, kun meni huonommin, en edes ymmärtänyt olevani liiankin avoin. Olin niin rikki, että kaipasin jatkuvasti tukipilareita milloin mihinkin ongelmaan. Nykyään yritän jättää yksityisimmät asiat pois ja käsitellä niitä vain läheisimpien kanssa. Tai jos kirjoitan niistä, jätän enemmän tulkinnanvaraa.

  Tärkeintä on kuitenkin, että blogi on kiva ja myönteinen juttu! :) Jos siitä on vielä apua itselle/muille, niin se on vaan plussaa. Sinä olet ainakin onnistunut luomaan blogiisi todella hyvän hengen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ! Kirjottelen aina vaan ku on ideoita ja aikaa :)

   Joo tietynlaisen avoimuuden mäki oon jättänyt vähä pois, just koulun takiaki ja näin. Se on vähä vaikeeta miettiä välillä mitä voi kirjottaa ja mitä ei. Mutta pääasia, että itse on tyytyväinen tekstiin ja postaukseen :) Ja kyllä niitä tukipilareita blogeissa ainaki riittää <3 Ja ne auttaa oikeesti !

   Kiitos paljon, toi on ihana kuulla <3

   Poista
 5. Rakastan sun rehellisyytta ja avoimuutta näissä postauksissa! :) oot aina kirjottanut hyvin, mutta oot kyllä kehittynyt huimasti tässä vuosien aikana ♥ mä tykkään sun postauksista, kirjotit sitten mistä tahansa. tietenkin positiivisia postauksia on mukavampi lukea :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis postaus, paljon asiaa ja pohdiskelua! :) Sie oot kyllä todella paljon kehittynyt bloggaajana, ilo on ollut seurata ja nyt sie kuulut jo miun lempparibloggareihin! Huippua, kun vastaat aina kommentteihin ja olen vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

  Se on tärkeää näin lukijan näkökannalta, koska en ainakaan itse jaksa kommentoida ja nähdä vaivaa kommentoimisen eteen, jos bloggaaja ei vastaa yhtään mitään kommentteihin. Tai vastaa tyyliin vaan arvosteleviin kommentteihin ja jättää kaikki positiiviset huomiotta, sellaisiin ei viitsi kommentoida ja osa tippuu pois lukulistalta sen takia. Jää vaan huono maku tuollaisissa tilanteissa itselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niin sunki blogisi omiini :) Ja juu teen aina niin, koska se on musta reilua, jos joku jaksaa ja haluaa kommentoida toisen blogia. Mä oon samaa mieltä sun kanssa. Olen lopettanut muutamien blogien lukemisen, koska he eivät koskaan vastanneet kommentteihin, aivan asiallisia olivat ja saattoi olla jokin kysymyskin, mutta koskaan ei vastattu. Anonyymien haukkunnasta tehtiin oma postaus kyllä, en tajua miksi kiinnittyä niin paljon siihen huonoon. Muutaman kommentin oon poistanut jo ennen julkasua ku ollut loukkaava ja joihinki vaa vastannut tyylii ok. Ne pitäis jättää vaan omaan arvoonsa :) Itse vastaan kyllä kaikkiin kommentteihin parhaani mukaan, niinku oon huomannut, että säki teet <3

   Poista
 7. Ensinnäkin,rakastan tätä leopardikuosia sun blogissa! Ihana! Ja toi tän postauksen eka kuva on myös aivan ihana! Jatka vaan kirjottamista, sun teksti on helposti luettavaa ja selkeetä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos ihanasta kommentista ! <3 Kiva ku tykkäsit, olin ilonen, kun ihmettelin keneltä tää kommentti tuli, että tää tuli just sulta, koska oon iha ihastunut sun kauniiseen ja ihanaan blogiin ! :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)