8.3.2015

I Live My Dream

Moii :) Puhuin edellisessä postauksessa, että mulla on tulossa postausta koulusta, joten tässä nyt muutama sana siitä. Tai vähän enemmänkin. Mä oon tiennyt noin 6-7-vuotta, että haluan alalle jossa saan auttaa ihmisiä. Ihmisiä joilla on vaikeaa elämässä, ihmisiä jotka tarvitsevat apua ja ihmisiä jotka ovat luovuttamassa. Multa auttaminen tulee luonnostaan, en tarvitse siihen mitään koulutusta tai kovaa työtä. Se vain tapahtuu. En voi jättää ihmistä pulaan, en osaa ihmisille ilkeä.. Mä samastun ihmisiin, pystyn miettimään miltä niistä tuntuu ja miettimään miten ne haluais, että niitä autettaisiin.

Lukion aikana kun omat ongelmat pahentuivat, tajusin, että mun pitää olla itse kunnossa ennen kuin voisin auttaa muita. Alkoi monen vuoden parantuminen ja nyt voin sanoa olevani kunnossa. Tottakai mua välillä harmittaa kun olisin nyt valmis lähihoitaja/sairaanhoitaja, mutta toisaalta koskaan ei oo liian myöhästä. Ja jotkut varmaan ihmettelee mikä kiire mulla on niin, ei mikään. Halusin vain kovasti suht nuorena äidiksi, mutta ne unelmat saan unohtaa. Kyllä kerkeän varmasti lapsia saamaan kun aika on oikea. Nyt aika ei ole oikea, koska mulla on kaikki mun muut unelmat toteuttamatta !

Lähihoitajan työ kävisi mulle, mutta se ei riitä mulle. Haluan kehittää itseäni ja oppia uutta. Haaveilin ennen lukiota psykologin ammatista, mutta en usko sen olevan juttuni. Mä en jaksaisi vaan lukea, lukea ja lukea. Tykkään työharjotteluista ja muutenki käytännössä oppimisesta. Mulle sairaanhoitajan ammatti on ollut pitkään unelma kun tajusin ettei musta psykaa saisi tekemälläkään :D Toivon, että jaksan opiskella vielä lähäri koulun jälkeenki ja saisin vihdoin ammatin josta oon haaveillut niin pitkään :)
Mun koulutus on siis näyttötutkinto. Työharjottelussa neljä viikkoa harjotellaan ja yksi viikko näytetään oma osaaminen. En sitten tiedä onko se tavallaan vaikeampaa kun viikossa pitäisi kaikki näyttää, mutta niin.. :) Tällä hetkellä oon suorittanut kaikki kurssit KTO:sta eli Kasvun tukemisesta ja ohjauksesta. Siihen kuului Johdanto anatomiaan, fysiologiaan ja mikrobiologiaan, Sosiaali-ja terveysalan perusteet, Ammatillinen kasvus ja vuorovaikutus, Viestintä ja tietotekniikan perusteet, Perusravitsemuksessa ohjaaminen, Kasvatus ja ohjaustyö kasvun ja kehityksen eri vaiheissa, Hoitoalan perusteet kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja Kasvua tukevat luovan ilmaisun menetelmät ja toimintatavat. Eli aika paljon kaikkea kuului pelkästään jo tohon. Mulla on vielä tulossa HOH eli hoito ja huolenpito sekä KUNT eli kuntoutumisessa tukeminen. Sen jälkeen pitäisi tehdä päätös mihin erikoistuu, se kestää vuoden. Päätös pitäisi tietää syksyllä, koska ensi tammikuussa aletaan opiskelemaan omaa suuntautumistaan. Haluaisin jalkahoitajaksi, mielenterveys puolelle, vammaispuolelle ja vaikka mihin ! Mutta luultavasti valitsen tulevaisuuden kannalta mielenterveyden tai sairaanhoidon ja huolenpidon.

Tuntuu, että vihdoin elän sitä elämää josta oon aina haaveillut. Ainoo vaa, että tää on helvetin raskasta elämää. Mulla ei jää juuri aikaa mihinkää paitsi kouluun ja töihin. Jokainen hetki yksin tai rakkaiden seurassa on yhä arvokkaampi, en tiedä millon näkee seuraavaksi, kun aikaa ei ole. Ensi viikolla on onneksi helpompaa kun vain kaksi työvuoroa ja muuten työharjottelua. Ajattelin seuraavassa kuulumispostauksessa kertoa hiukan enemmän tosta työharjottelusta :) Mutta kivaa on ollut, ne lapset on vienneet mun sydänmen kokonaan. En olisi uskonut, että päiväkodissa voisi olla noin kivaa, mutta toisaalta menin sinne avoimin mielin ja otin vastaan kaiken mitä tuleekin. Oikeestaan en oo kauheesti käyttänyt koulussa saatujani oppeja neuvoksi, vaan aika paljon kaikkea mitä oon mun siskon kanssa harjotellut. Mutta niin ehkä niistä jonku verran on apua, en vaan tajua sitä samalla kun teen :D

Meillä on koulussa myös todella huippu ryhmä ! Mulla on muutama kenen kanssa oon ystävystynyt enemmän ja tuntuu aina kivalta mennä kouluun kun on kavereita. Tunnen ekaa kertaa koko elämässäni koulussa kuuluvani oikeesti johonkin ryhmään. Meillä oli viime perjantaina semmonen virkistyspäivä, käytiin keilaamassa, syömässä Virgin oilissa ja siitä mentiin vielä baariin :) Oli tosi kiva tunnelma ja ihmiset tanssi ja jutteli keskenään. Ootan jo innolla kun pääsen takasin kouluun taas ryhmän pariin. Oon oikeesti ilonen, että pääsin just tohon ryhmään jossa nyt olen, on paljon helpompi tehdä tehtäviä jne :) Koska tohon koulutukseen kuuluu paljon ryhmätöitä, niitä tehdään kokoajan siellä. Ja se on ollut mulle itelleni kyllä mieluisa oppimismuoto.

Opiskeletteko te tai haavailetteko opiskelusta ? :) Enpä olisi oikeesti uskonut, että mä innostun näin paljon opiskelusta ! Postailemisiin 

6 kommenttia:

 1. Kiva, että oot viihtynyt noin hyvin koulussa :) toi sun motivaatio koulua ja elämää kohtaan on kyllä tosi kadehdittavaa, tolla asenteella sä tosiaan ansaitset sun unelmien työn :)
  muakin on alkanut nyt kouluun paluu houkuttelemaan, mutta en tiedä vielä alaa enkä koulutasoakaan :D eikä tällä rahatilanteella lopeteta töiden tekoa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tärkeää opiskelujen kannalta, että viihtyy :) Ja mä toivon, että tää asenne on ja pysyy ja todellaki saavutan sen mitä haluan ! Ja kyllä opiskelu kannattaa, muaki huoletti ja hiukan huolettaa raha, mutta niin... Kyllä jotenki tulee toimeen kun vaa jaksaa tehdä töitä :)

   Poista
 2. Oli mukava lukea opinnoistasi ja siitä että nautit opiskelusta! Muista levätä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)) Ja koitan levätä, mutta aina on niin paljon tekemistä :D

   Poista
 3. Eksyin sun blogiin jonkun blogin kautta mitä luen ja aattelin vain kommentoida. Mäkin opiskelen lähihoitajaksi, valmistun nyt keväällä erikoistuen lasten ja nuorten hoito ja kasvatus (päiväkoti). Mäkin lukiossa ollessa halusin psykologiksi, mutta psykologian pääsykokeissa tajusin, että ei ikinä mitään mahiksia :D Sitten menin muutaman vuoden jälkeen lähihoitajaksi opiskelemaan ajatuksella "aina on töitä", kun ensimmäisen vuoden loppupuolella tajusin vihdoin mitä haluan. Haluan opiskella tämän koulun jälkeen terveydenhoitajaksi ja töihin neuvolaan tai kouluterveydenhoitajaksi! Tykkään lapsista, mutta päiväkodissa on omat inhottavat ja rankat hommansa, mistä en niin välitä, vaan olen enemmän kiinnostunut nimenomaan terveys/sairaus puolesta, siksi keksin, että neuvolassa olisi juuri sitä mitä haluan, ja ei niitä mitä en halua! Saa olla paljon erilaisten lasten kanssa, saa tutkia lasten terveyttä ja kehitystä, eri testejä, olla osallisena seuraamassa naisten raskautta ja ei niitä inhottavia asioita kuten vaippojen vaihto, sotkujen siivoaminen ja kokopäiväin kestävien kiukkukohtausten ja hankalien nukkarituokioiden kestämistä :DD Toivottavasti jaksetaan ja päästään molemmat sinne mihin halutaan, auttamaan ihmisiä :) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :) Oliko ne kovin vaikeet ne pääsykokeet ? Voin kyllä kuvitella, kun oon tutkiskellut niitä vanhoja kokeita.. :/ Neuvolassa voisi kyllä olla kiva töissä, miksei ! Se on aika monipuolista työtä eikä ole juuri noita epämukavia juttuja niinku päiväkodissa. Mua itseä kiinnostaa lasten mielenterveysongelmat, ei niinkään nuorten, vaan aika pienten lasten. Muuteki käytös ongelmat ja tämmöset. Toivotaan tosiaan, kyllä mä uskon ! :) Samoin sinne hyvää kevättä :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)