13.2.2015

Vinkit lenkkeilyyn !

Moikka :) Oon taas alkanut liikkumaan, lähinnä lenkkeillyt, polkenut kuntopyörää ja tehnyt kotijumppia. Ajattelin kuitenki jakaa omat vinkkini lenkkeilyyn ! Nää on vaan mun omia, ei mitää ammattilaisten, mutta toivottavasti jollekki olisi apua :) Tällä hetkellä oon lopettanut sen ns. laihduttamisen ja keskityn vaan siihen, että jaksan paremmin liikkunan avulla. Paljon kivempi lähteä lenkille ku ei mieti vaa ulkonäköään, vaan hyvää oloa!

Unohda tekosyyt ! Ne ovat turhia ja ei ole mitään hyvää syytä jättää lenkkiä väliin paitsi jos on kipeä tai muuta vastaavaa. Nyt on liukasta, joten kannattaa olla varovainen kun juoksee, mutta seki on vaa tekosyy. Tieteki ymmärrän, että pelottaa, mutta niin..On kylmä, sataa vettä, väsyttää, ei kerkä jne.. Kaikki tekosyitä ! Mieti enemmin syitä miksi mennä lenkille.. Hyvä fiilis, parempi uni, kunto kasvaa, jaksaa paremmin jne.. :)

Kengät ja muut varusteet. Okei näistä mun on turha puhua kun itse juoksen jossai verkkareissa ja Joonaksen tuulitakissa, mutta joo :D Kengät mulla on iha jotkut halppikset, mutta mukavat jalassa :) Joskus ne hiersi mua, mutta ei enää ja pystyn hyvin juoksemaan niillä. Joten kengät on tärkeimmät ja niiden pitää olla just hyvät sulle, jotta tulee kunnon lenkki !

Musiikki. Tää voi olla myös joku äänikirja tai vastaava. Mua auttaa musiikki enkä suostuisi lähtemään yksin lenkille ilman musiikkia. Tykkään juosta oikeestaan vaan yksin, toisen kanssa se ei oo yhtä kivaa. Musiikki vaa tuo semmosta energiaa siihen ja ei oo niin tylsää juosta.

Vaihda lenkkipolkuja. Mikä olisikaan tylsempää kun juosta aina sama lenkki uudelleen ja uudelleen ? Mä juoksen samoja paikkoja, mutta teen aina eri lenkin. Sama reitti sais mut varmaan vaa tylsistyy, joten vaihtelen aina suuntia ja missä järjestyksessä meen.
Ajattele kivoja asioita. Tää postaus syntyi esim samalla kun juoksin. Mietin monesti blogijuttuja tai haaveilen jotain. Ikäviä juttuja en oikee ajattele, ku haluan tehdä samalla jotain hyödyllistä. Yhtäkkiä oonki juoksut jo jonki matkaa enkä kiinnittänyt mitään huomiota siihen ku miettinyt kaikkea kivaa :)

Juokse. Juokse, juokse ja juokse. Niin kauan kuin jaksat. Älä lopeta vaikka tuntuisi pahalta tai sattuisi. Se helpottuu kyllä aina kerta kerralta. Mutta itse en lopeta ennen kun oon juossut tietyn ajan, mä vaan jatkan vaikka vähä tuntuisi pahatalta, sen jälkeen olo on tosi hyvä !

Palkitse itsesi. Palkitse itsesi lenkin jälkeen, esim päiväunilla tai kahvilla. Joskus voi ostaa vaikka uusia lenkkivaatteita, mä itse ajattelin ostaa kevään aikan uudet juoksuhousut. Myös vaikka joku kasvohoito tai kynsienlakkaus voi olla palkinto, mikä tahansa, ehkä suklaapatukka ei oo paras, vaikka itse oon just siihen sortunut :D

Purkka. En tiiä tekeekö kukaan tätä, mutta mä syön koko lenkin ajan purkkaa, joku pari purkkaa menee yleensä. Näin mulle ei tuu sitä kuivaa suuta ja kamalaa oloa kurkkuun. Tiiätte varmaan sen olon ? Se on kamala. Purkka auttaa mulle siihen ja se on kiva juosta ku on se purkka suussa, tää on enemmänki tapa ku neuvo, mutta kannattaa kokeilla jos on kuiva suu :)
Syöminen ja juominen. Ennen lenkkiä ei kannata paljoo syödä, mutta juoda kannattaa vettä paljonki. En myöskää polta 1-2 tuntiin ennen lenkkiä, niin jaksaa paljo paremmin.

Venyttely alussa ja lopussa. Tää on tärkeä, koska vaikuttaa paljon siihen miten jaksaa ja särkeekö lihaksiin. Joten tää kannattaa tehdä, aina !

Kannusta itseäsi ! Kaikista tärkein vinkkini ! Puhu itsellesi lenkin aikana, kannusta itseäsi jatkamaan. Kehu itseäsi kun onnistut ja kun olet luovuttamassa, älä luovuta. Itse teen tätä kokoajan ja on toiminut. Olet itse itsesi parhain tsemppari.

Näitähän olisi vaikka kuinka paljon, mutta nää on näitä mun, mitkä mulla toimii. Muitahan olisi just hanki lenkkikaveri, tee aikataulu liikkumisesta jne.. Mutta toivottavasti piditte ! :) Mä en postaile seuraavaan viikkoon kun oon matkalla, mutta mun matkaa voi seurata Instagrammissa nimimerkillä ddeepstar ! Nähdään viikon päästä, postailen heti matkan jälkeen kun kerkeän 

14 kommenttia:

 1. Tää oli tosi hyvä postaus! täytyy iteki alkaa lenkkeilemään, en vaan pidä siitä :D sais vaan ittensä pirteemmäks ku vähä ees ulkoilis ja kävis ees kävelemässä, juoksemisesta mulla ei tulis viel pitkään aikaan mitään, tai no jos alle 100metrin pyrähdyksiä voi juoksuksi sanoa... :D mut ens viikolla sitten salikorttia hakemaan, kyllä tää tästä :D

  hyvää matkaa ♥ ota sit paljon kuvia, mä ootan jo nyt sun matkapostauksia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä voi oppia pitämään :) Tulee hyvä olo siitä! Ja kyllä jos vaan löytyy tahdon voimaa, niin pystyy juoksee pitkiäki matkoja, kunhan ei luovuta! Aa alaks käymää salilla vai? Vähä kiva, vaikken ite kyllä salista tykkää :D Juu paljon kuvia tulossa :) Kiitos <3

   Poista
 2. Kiva ja positiivinen postaus :) mäki syön aina purkkaa! Mut oon yrittäny opetella siit pois, koska juostessa jossain vaiheessa puraisen vahingossa kieleen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit !:) Aa mä en oo viel onneks:D

   Poista
 3. Ihanaa lomaa teille. <3

  Nää oli kivoja vinkkejä :) mäki oon nyt pari viikkoa lenkkeillyt pari kertaa viikossa. Mulla on niin huono kunto, et juoksen aina joku 5min, sitten kävelen. Mutta ehkä se tästä vähitellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Kiva kuulla :) Ja juu hiljaa hyvä tulee, itse vaa lähdin juoksee ja jaksoinki juosta aika pitkään vaikka huono kunto onki:D

   Poista
 4. Vau mikä postaus niin aidosti kerrot näistä vinkeistä! Tuli ihan hyvä mieli ja olo, että nyt lenkkarit äkkiä jalkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasti kommentista ! (: Joo nyt kannattaa heti mennä ku on fiilistä :D

   Poista
 5. Ihanaa lomaa ja hyvää ystävänpäivää!
  Ps. Sinulle on haaste blogissani! ;)

  VastaaPoista
 6. Ooi, onpa kiva postaus! :) Lenkkeily ei oikein ole miun juttu, mutta voisihan sitä kokeilla josko kevään mittaan innostuisi lenkkeilemään. Kivoja vinkkejä oli tässä, kuullostaa ainakin mielekkäämmältä touhulta tässä! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit ! Keväällä lenkkeily on kivointa (: Lenkkeilystä tulee kiva fiilis !

   Poista
 7. Tää postaus tuli mulle tarpeeseen, koitan nyt kevään tullen hiljalleen (taas :-D) aloittaa juoksuharrastusta...! ehkä mä tänä vuonna innostuisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuli tarpeeseen ! Lenkkeily on kivointa keväisin :) Kannattaa alottaa !

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)