22.6.2015

Split Day 2

Moii :) Tässä tulee postaus meidän toisesta päivästä Kroatiassa. En tiiä kirjottaisinko Splitistä vai Kroatiasta, mutta samapa se :D Kroatiassa(Splitissä) on todella puhtaat vedet ja siksi siellä on kiviset hiekkarannat ja se veden pohja on myös kivinen. Mentiin toisena päivänä mereen uimaan. Hiukan pelkäsin merisiilejä ja meduusoja, mutta kun näin että muutki ui ihan innoissaa siellä, uskalsin mennä. En sukeltanut kertaakaan, koska vesi on niin suolaista. Mutta siellä oli ihana lillua ja hengailla, aivan parhaimpia asioita elämässä. Kunpa täällä Suomessaki vedet lämpenisivät niin pääsisi uimaan piakoin :)
Uimisen jälkeen lähdettiin tutkimaan hiukan Splittiä. Käytiin syömässä ja toisena päivänä söin omelettia kasvistäytteellä sekä merellisen pastan. Omeletti oli ihan hyvää hiukan rumasta ulkonäöstään huolimatta ja toi pasta oli niin hyvää ! En oo koskaan syönyt yhtä hyvää pastaa kuin tuo. Nam nam. Join aina juomana Colaa tai Cola Zeroa. Hintataso ruuassa oli alhasempi kuin Suomessa. Jotain 5-15 euroa oli mun kaikki annokset tuolla. Juoma(limu) oli 2 euroa. Iso kalja maksoi halvimillaan 2,5 euroa baarista/ravintolasta ja kalleimmillaan 5 euroa. Kaupasta sai alle eurolla ison tölkin. Siideri oli samaa luokkaa, joku 3 euroa. Drinkit maksoivat 6-8euroa suunnilleen, en muista ihan tarkkoja summia, mutta ne ei olleet niin halpoja, mutta kyllä todella hyviä ;) Jäätelöpallo maksoi hiukan yli euron. Jäätelöstä sen verran, että niitä vaihtoehtoja oli paljon Kindersuklaasta kiiviin. Mun lemppareita oli Kinder ja Milka. Kerron varmaan vielä eri tuotteiden hinnoista myöhemmin !
Toisena päivänä ei vielä tutustuttu sen kummemmin kaupunkiin, koska se oli pieni ja viikossa kerkesi kyllä hiukan tulla tutuksi kaupunki. Splitissä oli aika paljon turisteja ja jonkun verran myös suomalaisia.Oli ihana istua johonkin penkille ja katsoa vain sitä merta ja ihmisiä. Huomasin, että kroatialaiset on tosi kauniita ja no myös aika komeitakin ;) Naiset oli huoliteltuja ja heillä oli rento, mutta tyylikäs pukeutuminen. En kehdannut kenestäkää alkaa kuvia ottamaan, olis voinut olla otettuja kyllä :D Kaikki näytti niin kivoilta siellä, itse oli punainen kuin paloauto ja hiekoili vaan, muut näytti niin upeilta. kroatialaiset oli myös hoikkia, lähestulkoon kaikki.. Ei ihme, olihan siellä kuuma ja kahviloista EI saanut pullia ja muita, vaan pelkkää juotavaa. Kun käytiin istumassa iltaa jossain, yleensä ne joi vettä tai kahvia :D Mutta mutta, siellä oli siis kauniin luonnon ja ympäristön lisäksi myös kauniita ihmisiä ! Tähän lisätekseni kroatilaiset olivat myös suurimmaksi osakseen ystävällisiä ja kaikki osasivat edes jotenkin englantia mikä oli ihan huippu juttu :)
Mistäs muusta kuin Kroatiasta haluaisitte mun postailevan ? :)

12 kommenttia:

  1. Näitä postauksia kun lukee, haluaa vaan enemmän ja enemmän Kroatiaan :D Pakko kyllä joskus mennä, ihanannäköistä :) Noi erikoiset jätskimaut on muuten rantalomien yks "kohokohta" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon :D Mäki meen sinne vielä joskus uudelleen, ehkä eri kohteeseen vaan :) Ja juu jätski on ihan parasta tuolla, nam !

      Poista
  2. Ihania kuvia tässäkin postauksessa ja vitsi toi ruoka näyttää niin hyvältä! *-*

    VastaaPoista
  3. Eikä, mie nyt toistan taas itseäni, mutta voi juma miten voi olla kaunis paikka! :O Ihania kuvia siusta ja söpö tuo teidän yhteiskuva. <3

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus taas kerran Kroatiasta ja kivoja kuvia. :) Vitsi että näyttää kivalta paikalta! Aiotko joskus toistekin mennä tuolla käymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo joskus haluan vielä Kroatiaan palata, en ehkä Splittiin, mutta muualle Kroatiaan :)

      Poista
  5. Arvaa vaan tuleeko kauhea hinku päästä reissuun! Tuo Kroatia ei kuulosta yhtään hullummalta ;) Onpas muuten erikoisen väristä Fantaa, koskaan nähnyt tuollaista :D Ja tuo väri sun hiuksissa <3 IHANA! Sopii sulle täydellisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon ! Ja se on ihana paikka :) Joo toi Fanta oli kyllä tosi hyvää. Kiitos paljon, mä itekki tykkään niin paljon punaisesta väristä <3 :)

      Poista
  6. Oi ihania matkakuvia, tulee niin matkakuume kun näitä katselee <3 tai olisipa täällä Suomessakin jo yhtä lämmin :( En tajua miten en ole vielä tajunnut liittyä lukijaksesi, sillä välillä olen kuitenkin täällä käynyt aina kurkkimassa ja siekin aina kommentoit niin kivasti miun blogiin :) Asia siis korjattu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) En kyllä ihmettele jos tulee :D Ja niinpä, mä ootan jo lämpöä ja saa pitää kivoja kesävaatteita :) Heii kiva ku liityit, sulla on ihana blogi ja kiva kommentoida toistemme blogeihin. Kiitos <3

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)