7.6.2015

Mustikkapiiras

Moikka ! Nyt kun kesä, saa taas ihania marjoja, jotka maistuu niin hyviltä. Omia suosikkeja ovat mansikat, vadelmat ja mustikat. Mustikkapiirakka on mun yksiä suosikki piirakoita, joten päätin jakaa tämän reseptin kanssanne :) Mulle kävi itselle hiukan pieni moka, kun laitoin perunajauhoja vaikka olikin tuoreita mustikoita, joiden kanssa perunajauhoa ei edes tarvisi, mutta vanhasta tottumuksesta laitoin niitä silti. Hyvää oli kuitenkin, ei siinä mitään :)
Ainekset pohjaan :
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Ainekset täytteeseen :
200 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
125 g mustikoita (rasia)
2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita!)
(2 rkl sokeria)
Valmistusohjeet :

Laita uuni 200 asteeseen.Vaahdota huoneelämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kanamuna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon. Voitele halkasijaltaan 25-27 cm vuoka ja taputtele taikina reunoja myöten vuoalle. 

Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia kunnes se on kauniin ruskea. Ota vuoka pois uunista ja alenna lämpö 175 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri ja levitä se pohjan päälle. Sen jälkeen laita mustikat seoksen päälle. (Sekoita mustikat perunajauhoissa, jos käytät pakestemustikoita!). Ripottele halutessasi sokeria vielä piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa n. 35-40 min uunissa. Tarjoa mustikkapiirakka kermavaahdon kera, nam ! :)

Muistakaa kysellä -> LINKKI KYSELYYN ! :)

8 kommenttia:

  1. Oi nam, mustikkapiirakka on rakkaus! :) Pitääpä tehdä sitä tässä taas piakkoin, kun oli suunnitelmissa alkaa leipomaan enemmän!

    VastaaPoista
  2. Lukiko siinä alkuperäisessä ohjeessa (olettaen että tää ei oo mistään sun omasta muistivihkosta repästy ohje :D ) että tuoreita vai pakastemustikoita? Koska yleensä vaan pakastemustikat vaatii perunajauhoa, kun niistä irtoo sitä nestettä aika paljonkin enemmän kun tuoreista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitti ! :D Tajusin just, että oon tehny tän reseptin mukaa aina ja sitte, että oon käyttäny just pakastemustikoita, mutta nyt tuoreita, niin eihän tota perunajauhoo ees tarvii :D Muokkasin reseptiä, kiitti :)

      Poista
  3. Mustikkapiirakka on niiiiiin hyvää! ♥ ite oon vaan vähän laiska ja teen sen aina valmistaikinasta, heh :D jos tänä kesänä tekis vihdoinkin ihan alusta alkaen itse ja poimisi marjat metsästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii on :) Kannattaa tehdä taikina itse, on niin paljo paremman makusta :)

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)