7.3.2016

Elämän tarkoitus

Mulla on ollut elämässä aina yksi tarkoitus. Olla onnellinen ja nauttia elämästä. Mulla meni koko nuoruus ja iso osa elämästä siihen, että mun elämällä ei ollut mitään tarkoitusta tai puhettakaan, että olisin kauheesti nauttinut siitä tai ollut onnellinen. Vihdoin, vuosien työllä aloin tuntemaan yhä vähemmän ja vähemmän pahaa oloa ja enemmän hyvää oloa. Sitten uskalsin jo kertoa muillekki, että mähän oon onnellinen.

Niitä asioita mitkä tekee mut onnelliseks on tosi paljon. Mutta kun on tavoittanut sen mitä on aina saanut, mitä tavoiteltavaa on ? Oon pitkään jo miettinyt mikä paikka mulla on elämässä ja mun elämän tarkoitus. Tavallaan mä tiedän sen, mutta mulle on tullut hyvin epävarma olo kaikesta. Se mitä mä halusin sillon kun itsellä ei ollut kaikki hyvin ei vaan päde enää. On vaikea myöntää se itselleen. Mä lupasin, että mä autan ja teen kaikkeni, että muiden ei tarvisi kärsiä. Haluaisin auttaa ihmisiä löytämään sen onnen mikä on jossain piilossa. Mutta tällä hetkellä mä en tiedä enää yhtää mitä haluan tehdä.

Mulla oli pitkään haaveena sairaalamaailma lapsien parissa. Samalla myös mielenterveys työ esimerkiksi osastolla tai päivätoiminnassa. Sitten mä menin työskentelemään kehitysvammasten kanssa ja oon siitä asti miettinyt joka päivä oliskohan se mun juttu? Sairaanhoitaja on ollut mun vuosien unelma ja nyt oon alkanut miettimään kuitenki myös sosionomin työtä. Sellanen liiallinen hoitaminen ei oo koskaan ollut mun juttu. Enemmänkin ohjaaminen, yhdessä tekeminen sekä tukeminen. 
Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä, mutta ei mitenkään liikaa. Toisaalta oon myös miettinyt jaksanko mä enää opiskella? Jos pitäisi taukoa ja jatkaisi myöhemmin. Toisaalta helpompi suoraa jatkaa kun pitää taukoa opiskelusta. Kamalan vaikeita päätöksiä pyörii joka päivä mun päässä.. Ja mieli vaihtuu kokoajan :D Ja tiedän, aina voi mennä muuallekki töihin kuin siihen mihin suuntautuu, mutta tottakai on kiva opiskella sitä mikä eniten kiinnostaa. 

Mulla on myös tarkoitus matkustaa mahdollisimman paljon. Teen paljon töitä, että saisin rahaa ja pääsisin matkustelemaan. Tunnen matkustelun elämän tarkoitukseksi, en tiedä elämässä mitään parempaa juttua. Se tunne kun tietää, että matka on tulossa ja saat suunnitella matkaa. Se on melkein parempaa kuin itse matkalla. Tiiättekö sen tunteen? Ilman matkustamista en luultavasti jaksaisi tätä kaikkea, se on mun arjen pakokeino. Tiedän, että arjesta pitäisi tehdä mahdollisimman ihana. Mulla se ei aina todellakaan ole sitä. Välillä on todella raskasta käydä töissä ja samalla käydä koulu ja työharjotteluissa,kirjoittaa blogia ja hoitaa ihmissuhteita. Välillä tunnen itseni superihmiseksi, jonka on vaan pakko jaksaa. Ja niinhän se taitaa olla..  Sitten kun tiedän, että mun kova työ palkitaan, jaksan jotenkin sen avulla paremmin :)

Yksi elämän suurimpia tarkoituksiani on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Etsin pitkään sitä oikeaa, kunnes se oikea olikin ihminen jonkalaista en edes osannut etsiä. Näinhän se yleensä menee? Oon löytänyt mun sielunkumppanin, ihmisen joka on puolet musta, parhaan ystäväni ja elämänkumppanini. Elämässä itsensä toteuttamisen ja matkustelun lisäksi rakkaus on yksi elämän tarkoituksista ja suurimpia ja tärkeimpiä asioita. 

Mikä on teidän elämänne tarkoitus? Mulla se on auttaa muita, matkustaa ja rakastaa. Näin tiivistetysti. 

18 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen postaus :) oon itekin miettinyt usein elämän tarkoitusta, mutta vielä en oo ihan varma mun elämän "tarkoituksesta" ja omasta paikastani. Matkustelu ja rakkaus on ne tärkeimmät kuitenkin ja että on vain onnellinen, eikä elä miellyttääkseen muita.
  Upeita kuvia muuten taas, ihana asu ♥ On kyllä niin ikävä aurinkoa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, että tykkäsit <3 Mietin ite usein oman elämän tarkotusta :D Ja ehkä itekki vielä vähän etin paikkaani, mutta kyllä luulen että ne on noi asiat joista kirjotin :) Ja just onnellisuus ja se, että elää sellasta elämää kuin itse haluaa on tärkeitä! Voii kiitos <3 Mullaki on ikävä aurinkoo :(

   Poista
 2. Mahtavaa pohdintaa ja olen monessa asiassa niin samalla linjalla :) <3

  VastaaPoista
 3. Voi olipa ihana teksti ! <3 Pakko myöntää, mutta tällä itkupillillä meinasi silmät kostua lopussa ! Haha tiedän, itken ihan liikaa ja ihan kaikelle :D Tunnistin itseni myös tosi monesta kohtaa! Mie luulin koko lukion ajan, että haluan toimittajaksi. Kun valmistuin lukiosta 2012, päätin pitää välivuotta opiskelusta, etsiä vähän itseäni ja sitä mitä haluan tehdä elämässä. Sillä välivuoden tiellä ollaan edelleen ja vaikka tässä on jo neljä vuotta vierähtäny, en ole hetkeäkään katunu ! Olen saanu selvästi nyt kiinni kaikesta siitä mitä haluan tehdä elämälläni. Ja tiedän nyt etten ainakaan lähde toimittajaksi ! :D Pointtini oli ehkä siinä, että välillä voi päästää koulusta irti :) Mutta tsemppiä hirveästi sun kiireeseen arkeen ! <3 Sun blogi on ihana ja sitä on niin ihana käydä aina lukemassa ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Voii sua :D Samalla ihana lukea, että mun tekstit herättää ajatuksia ja tunteita :) Oon itekki semmonen herkkis :D Ja noi välivuodet on selvästi vaa tehnyt hyvää sulle!:) Eli hyvän valinnan teit. Ja kiitti ku jaoit sun ajatuksen koulun suhteen, pitää miettiä mitä tekee. Pieni väli voi kyllä tulla opiskelujen suhteen.. Kiitti paljon, samoin sulla on ihana blogi!<3:)

   Poista
 4. Tosi hyvä teksti ja tää sai pohtimaan paljon asioita<3 Mä en osaa lyhyesti vastat siihen, että minkä itse koen olevan elämän tarkoitus. Ehkä lyhyesti sanottuna henkinen hyvinvointi ja onnellisuus, mutta se mitä kaikkea niihin kuuluu onkin jo kirjan pituinen selitys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kiva kuulla, että herättää ajatuksia! Ja totta, noihin kuuluu paljon asioita :) Mutta onnellisuus on kyllä tärkeää!

   Poista
 5. Mä kyllä oon sen verran kunnianhimoinen että haluaisin menestyä elämässäni jollain tasolla, sitä vois pitää "tarkoituksena" :D '
  Ihanaa pohdintaa sulta, kirjoitat tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle itelle menestyminen oikee missää ei oo ollut tärkeää :D Mutta seki on hyvä tarkoitus! Ja kiva kuulla erilaisia ajatuksia :) Kiitti paljon!!<3

   Poista
 6. Voi kun kiva postaus! :) ja mukavaa kuulla että olet onnellinen! Jos pitäis miettiä omaa elämän tarkoitusta niin se olis varmaan onnellisuus, perhe ja matkustaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja se on kyllä parasta, olla onnellinen! noi on hyviä tarkotuksia :)

   Poista
 7. Ihana postaus! Mä en kanssa jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka nimeää elämänsä tarkoitukseksi omakotitalon tai uran jne jne, onnellisuus on ainakin mulle se must juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3! Ja no kaikilla on omat tarkoitukset, mutta itselle on just tärkeää noi mistä kerroinkin :)

   Poista
 8. Ainiin ja unohtui mainita, sun lävistykset on törkeen siistejä!

  VastaaPoista
 9. Tosi rehellistä ja kannustavaa kirjoitusta! Samoilla linjoilla mennään! <3

  VastaaPoista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)