13.3.2016

Hyvän mielen ABC

Heippa! (: Nyt kun kuitenkin opiskelen mielenterveys- ja päihdealaa ajattelin tehdä pienen postauksen liittyen siihen! Ai taasko näitä koulupostauksia? Haha :D Eli postauksessa kerron mitä mun omasta mielestä hyvä mieli pitää sisällään?. Nää on lähinnä kylläkin mun omia keinoja siihen miten mun mieli voi paremmin, mutta hyviä muistutuksia kaikille!

Uni/lepo

Jos joku kysyisi multa yhtä juttuja joka on kaiken a ja o hyvässä mielenterveydessä, on se ehdottomasti uni ja lepo! Mä itse tartten hyvät yöunet ja lepoa, se näkyy muuten heti mun voinnissa. Mä nukun välillä liian vähän töiden ja koulun takia, mutta koska nukun pääsääntöisesti hyvin ei se vaikuta niin paljoa. Valvoin ennen yöt ja nukuin päivät ja se on kaikista pahin mitä voi mielelle tehdä. Yöt on kauniita ja luovia aikoja joo, mutta aloin voida heti paremmin kun menin ennen puolta yötä nukkumaan ja heräsin aikaisin aamulla! Kannattaa kokeilla, vaikka helppoahan se ei ole muuttaa rytmiään.

Ruoka/juoma

Hyvä ja terveellinen ruoka vaikuttaa myös mielenterveyteen. Se, että syöt usein ja monipuolisesti auttaa pitämään mielen virkeänä kuin se, että ahmit yhden kerran päivässä ruokaa ittees tai syöt paljon herkkuja jolloin verensokerit heittelevät ja mieli siinä samalla! Vaikka tiedän, että suklaapatukka auttaa huonona päivänä, on muitakin keinoja purkaa pahaa oloa! Koska se suklaapatukka auttaa vain hetken, jokin muu ehkäpä pidempää. Alkoholista on edes turha puhua liittyen mielenterveyteen? On muuten mieli parantunut kun jätin jatkuvan bilettämisen ja dokaamisen. Alkoholi hukuttaa murheet, mutta jossain vaiheessa se alkoholikin voi muuttua murheeksi.

Harrastukset
Se, että saa toteuttaa itseään ja tehdä jotain itselleen mielekästä on varmasti monelle tärkeä juttu mielenterveyden kannalta. Kiva harrastus auttaa voimaan paremmin ja se, että saa onnistumisen kokemuksia, ystäviä ja muutenki mielekästä tekemistä auttaa varmasti. Oli se harrastus mikä tahansa, uskon että se on hyvästä.

Oma kannustaminen/positiivinen asenne
On tärkeää, että on ihmisiä ympärillä, mutta kaikki lähtee silti susta itsestäsi. Mun tärkein tuki ei ole mun perhe, ystävät tai poikaystävä, vaan minä itse. Kun mulla on vaikea hetki, mä turvaudun aina ekaksi itteeni ja sitten muihin. Kannustan itteeni, kerron että mä pystyn mihin vaan! Kehun itteeni, kerron että tästä selvitään. Oon itteni paras tsemppari ja niin kannattaa jokaisen ollakki. Saat heti apua itsellesi jos tulee jokin vaikea tilanne. Tottakai on hyvä puhua asioista myös muille, mutta tarkotan että semmosen ns. hätäensiavun antamista itselleen on hyvä opetella. Positiivinen asenne yleensäkki elämässä on hyväksi, eihän sitä tarvitse selitellä? Elämä on varmasti kivempaa kun ajattelee positiivisesti.

Musiikki/valokuvaus/leffat/sarjat
Tää liittyy aika paljon harrastuksiin, mutta ajattelin laittaa tän silti erikseen. Koska musiikki on mulle iso apu jos on huono olla ja se auttaa yleensä heti. Musiikki vaan piristää enkä vois elää ilman musiikkia :D Valokuvaus on myös toinen jossa tulee semmonen ihana ja rauhallinen olo. Leffoissa ja sarjoissa pääsee unohtamaan kaiken stressin ja muun, toki on hyvä käsitellä asioita, mutta välillä on hyvä heittää aivot narikkaa! :D 

Liikunta/ulkoilma
Liikunta on monelle varmasti hyvän mielen salaisuus, ite en oo juurikaan liikkuja tyyppiä. Suosin silti kävelylenkkejä esimerkiksi Janen tai rakkaan kanssa, se jotekin raikastaa mieltä ja tulee parempi fiilis. Se ei oo ihan turhasta keksitty, että lenkki parantais mieltä, se nimettäin vain on niin. Ulkoilma muuteki saa mut piristymään ja tykkäänki ulkoilla mahdollisimman paljon. Ja aina ei ees tarvii lähteä mitään kuntoilemaan, vaan vaikka valokuvailemaan :)

Läheiset ihmiset
Läheisiin ihmisiin luokittelen perheen, ystävät, Joonaksen sekä Janen, vaikka Jane onkin koira, mutta silti :D Se, että sulla ihmisiä ympärillä ja saat jutella sekä viettää aikaa niiden on kanssa on hirmuisen tärkeää. Yksinäisyys on mielen pahimpia vihollisia, joten on hyvä jos on ihmisiä ympärillä keiden kanssa olla. Ja eläimet tuo niin paljon iloa elämään.

Oma itsetuntemus
Tää on mun mielestä tärkeä juttu! Entisenä mt-kuntoutujana tiedän mistä mun ongelmat johtu ja nykyään tiedän hyvin jos alan voida huonommin. Tiedän suunnillee mitä tehdä ja miten estää etten oikeesti vajoa jonnekki ihan alas. Stressi ja kiire on mulle pahimpia juttuja, mutta niitäki oon oppinut hallitsemaan ja käsittelemään. En kuole niihin :D Ja mulla on oikeestaan kokoajan kiirettä? Sitäki voi hallita. Tunnen itsessäni heti jos on riskinä, että jokin asia vahingoittaa mun mieltä. Oon esimerkiksi karsinut kaikki negatiiviset ihmiset pois mun elämästä. Niin kamalalta kuin se kuulostaaki. Mutta jokainen haluaa suojella mieltään ja parhampia tapoja suojata sitä on kattoa ketä sun ympärillä on :D 

Mikä on teidän hyvän mielen salaisuus? :) 

22 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Samaistun hyvin näihin sun kohtiin. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus ja noi kaikki kohdat pitää paikkansa munkin kohdalla :) Valokuvaus on kivaa, kun sillon voi keskittyä vaan siihen kuvan ottamiseen eikä ehdi miettiä mitään inhottavia asioita. Ja lenkit tosiaan virkistää, vaikka aluks oliskin sellanen olo ettei jaksa lähteä sinne :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja valokuvaus on aivan parasta, niin rentouttavaa puuhaa <3 Ja mulla sama, usein ei jaksa lähteä lenkille, mutta sen lenkin jälkeen on vaan iloinen, että lähti! :)

   Poista
 3. Ihanan positiivinen tää sun blogi! :) Kaikki noi jutut mitä listasit on kyllä tosi tärkeitä oman hyvinvoinnin kannalta,varsinkin tuo että kannattaa oikeesti heivata kaikki negatiiviset ihmiset elämästä pois vaikka ajatus saattakin eka pelottavalta kuulostaa.. oon tehny niin itsekkin ja saanu paljon oikeita, hyviä ihmisiä elämään ja se on tosi tärkeetä :)

  Mun hyvänmielen salaisuus on aika paljon samoja asioita kun tuossa, perhe, ystävät,työpaikka,lemmikit, harrastukset, liikunta, valokuvaus ja se vapaus, kun saa olla just oma ittensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tulee aina hyvä mieli kun joku sanoo positiiviseks mun blogia :) Ja kiva kuulla, että löytyy samoja juttuja! Mä ainaki ite huomasin, kun on vähemmän negatiivisia ihmisiä elämässä niin voi heti paremmin. Hyvä, että jollai muullaki on sillee :D Noi on kyllä tärkeitä juttuja mitä listasit. Mietin pitkään laitanko työtä ja koulua, mutta en sit laittanut :D

   Poista
 4. Ihanan positiivinen postaus ja hyviä vinkkejä :) Ja kauniita kuvia ♥ mun hyvän mielen salaisuus piilee juurikin kunnolla nukutuissa öissä, läheisissä, hyvässä ruuassa ja itsetuntemuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitti ihana!! <3 Ja kiva kuulla, noi on tärkeitä juttuja! :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja hyviä vinkkejä oot koonnut! :) + tosi nättejä kuvia !

  VastaaPoista
 6. Ihanan positiivinen postaus sulta jälleen <3

  VastaaPoista
 7. Tosi hyviä asioita ja paljon on itsellekin tuttuja vinkkejä! :) Ei tähän voi muuta sanoa et kun komppaan kaikissa, näissä on se hyvän olon ABC hienosti kiteytettynä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä vähän ajattelinki, että nää on varmasti monille tuttuja juttuja, mutta sitäkin tärkeämpiä! :)

   Poista
 8. Näihin pystyy samaistumaan aivan täysin ja olipas kiva, kun jaksoit kirjoittaa kaiken ylös<3 Tästä postauksesta oikein huokui positiivinen asenne! :))

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvä postaus ja allekirjoitan jokaisen sanan! <3 Omalla kohdalla uni on tärkein kaikista, sillä kroppa pettää alta heti huonosti nukutun yön jälkeen! On myös täysin totta, että pitää olla itsensä suurin kannustaja, sillä vaikka läheisiin saakin turvautua aina, ei sitäkään korttia voi kuitenkaan käyttää liikaa. Kokemus kerryttää toetoa ja jokainen meistä tietää varmasti ne omat heikot kohtansa ja osaa tehdä niille jotain kun vaan haluaa! :) Itse tein ihan saman, karsin pois kaikki negatiiviset influenssit elämästä ja se vaikutti mun elämään enemmän kuin kuvittelinkaan! Jo yksi mätä ihmissuhde muuntaa omaakin olemusta, on meinaan pirun vaikeaa pysytellä positiivisena negatiivisten asenteiden ja tekojen keskellä! Vielä kerran, kerrassaan mahtava postaus <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Ja uni on myös mulle se tärkein juttu :) Mun mielestä läheisiin on hyvä turvautua, se helpottaa ku joku ymmärtää ja on niitä tärkeitä ihmisiä ympärillä, mutta silti on myös tärkeää, että osaa tukeutua myös itseensä. Ei toki liikaa kumpaakaan! Ja samaa mieltä, ei kannata pitää elämässään niitä ihmisiä ketkä aiheuttaa sulle vaan pahaa mieltä ihan turhaa :/ Parempi olla ilman! Kiitos paljon <3 (:

   Poista
 10. Kiva postaus johon oot keksinyt hyviä vinkkejä<3

  VastaaPoista
 11. eksyin sun blogiin, hyviä postauksia ja aivan totta kyllä nuo + kuvat aivan huippuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitti paljon <3 Kivaa saada tällästä palautetta! :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)