29.1.2015

Yhdessä asuminen

Moi :) Meillä on nyt Joonaksen kanssa yhdessä asumista takana 1 vuosi ja 3 kuukautta. Voisin nyt hiukan kertoa miten tää on sujunut. Eli me alettiin heti tavattuamme puhua yhteenmuuttamista ja jo kahden kuukauden jälkeen pistettii kämppäpaperit yhdessä. Mietittii, että niissä menee kuiteki joku vuosi, joten keretää valmistautumaan siihen. No siihen meni kuukausi kun tuli viesti meidän asunnostamme. Oltiin toivuttu asuntoa juuri tältä asunalueiltaan, tähän hintaan ja asunnon kokoki oli toivottua suurempi. Niinpä käytiin kattomassa ja päätettiin ottaa tämä. Aluksi mulla meni hiukan huonommin, mulla oli koti-ikävää ja tuntui, että en osaa tätä hommaa. Käydä kaupassa, siivota, hoitaa parisuhdetta, tehdä ruokaa jne.. Mutta siitä se lähti pikkuhiljaa sujumaan. Tunnen olevani ihan hyvä vaimo.

Onnea esti myös rakkaiden kuolemat ja vastoinkäymiset.. Ei mennyt kauaa kun Pupulla meni jalka, Daisylla häntä, Nancy masentu ja näin.. Kaikki kolme menehtyivät, syyt olivat semmosia että voivat johtua tästä asunnosta tai ei. Meillä on tehty lämpötila- sekä kosteusmittaukset, kaikki ok. Huoneet on vaihdettu eikä Codalla tai Celelellä ole mitään ollut. Koputan nyt puuta ja kovaa. Olen ollut niin helpottunut, mutta samalla peloissani.. Kohta jotain pahaa kuitenkin tapahtuu.. Mutta haluan silti uskoa, että ei.

Musta on ihanaa herätä toisen vierestä joka aamu. Antaa aamusuukko ja vaan makoilla yhdessä sängyssä. Raskaan päivän jälkeen käpertyä toisen kainaloon ja vaikka itkeä jos siltä tuntuu. Voin olla täysin omaitseni meidän kodissamme. Vessassa voi käydä ovi auki ja olla alasti jos siltä tuntuu. Ei tarvitse esittää pirteämpää kuin on. Joonas huomaa kyllä aina kun mulla on jokin. Yksi aamu kun lähdin töihin ja olin hiukan kipeä, Joonas kysyi heti mikä mulla on. Hymyilin ja sanoin ei mikään, väsyttää vaan. Se tajusi heti, että jokin on vialla ja sitten purskahdin itkuun ja sanoin, että voin tosi huonosti. Sain lämpimän halauksen ja kunnon tsempit, joilla jaksoin.

Mulla on edelleen ikävä mun entiseen kotiin ja tunnen sen edelleen mun kodiksi. Mutta täällä ihanaa on oma rauha. Voin olla niin rauhassa kuin haluan, niinku juuri nytkin. Täällä kodissa annetaan omaa tilaa ja aikaa sillon kun toinen sitä tarvitsee. Toisen kainalossa ei tarvitse olla 24/7, vaan tehdään omia juttuja ja lähdetään täältä myös näkemään kavereita/perhettä. Ihanaa tässä on kyllä kun ei tarvitse miettiä mitä tehtäisiin, mennääks meille vai teille.. Sitä ei just jaksettu. Nyt ollaan täällä ja lähdetään täältä sitten jonnekki jos halutaan.
Meillä ei ole kertaakaan ollut riitaa rahasta tai siivouksesta. Raha-asioista en ala sen enempää kertomaan, paitsi että molemmat auttaa toisiaan jos tekee tiukkaa ja ruuat ostetaan tasapuolisesti sekä laskut tieteki maksetaan puoliksi. Mutta tää on kyllä asia josta olen aina iloinen. Niin yleisiä, mutta niin turhia riitoja. Kumpikaan meistä oo mikään siivousfriikki, joten siitäkään ei oo tuu riitaa. Siivotaan tasapuolisesti, sillon kun on aikaa. Ei stressiä :)

Toisen yllättäminen on niin helppoa ! Laittaa lapun "hyvää työpäivää" ja kahvit valmiiksi niin toisen hymy on varmasti taattu :) Tai tiskaa toisen puolesta. Tai jotain vastaavaa. Mitään ylimääräsiä lahjoja ei ostella juurikaan, mutta tämmöset pienet jutut arjessa merkkaa mulle niin paljon.

Tällä hetkellä aika ja jaksaminen on hiukan koetuksella, mutta onneksi kohta on loma ja me saadaan olla koko aika yhdessä. Kaipaan vain olemista ja toisen vieressä olemista kaiken tän kiireen keskellä.. Kaikki iltakävelyt ja leffan kattomiset on niin ihania juttuja kesken arjen. Samoiten hyvä ruoka ! Välillä on kyllä niin stressiä mitä söis, mutta aina jotain löytyy :D

Huonoja puolija on ainoastaan se, että välillä meillä on ollut hiukan tylsää. Ei vaan keksi mitään tekemistä tai jaksa tehdä mitään.. Mutta neki on monesti korjattu sillä, että on lähdetty vaikka extempore leffaan tai jotain tällästä. Kyllä sitä aina jotain keksii (: Ja nyt kun on kokoajan kiirettä, niin nauttii kyllä 100% toisen seurasta. Mitäs tykkäsitte tälläsestä postauksesta ? :) 

27.1.2015

Meikkipostaus


Mauu ! Tänään ajattelin tehdä teille meikkipostauksen. En oo kauheesti niistä täällä puhunut, joten nyt olisi hyvä aika :) Mä meikkaan siis melkein joka päivä, välillä kun tiedän etten mene kauppaa pidemmälle koko päivänä, jätän suosiolla meikkaamatta. Mulla on aika kevyt arkimeikki, mutta kun menen kaupungille tai on jotkut juhlat, meikkaan hiukan enemmän. Voin kuitenkin kulkea ilman meikkiä myös kaupungilla. Meikkaaminen ei oo mulle mikään maailman tärkein asia enkä juokse uusiempien meikkitrendien perässä, mutta se on mulle vaa semmonen tapa ja meikkaaminen mulla on niin nopeaaki :)
Mitä meikkejä mä sitten käytän? Meikkivoiteena mulle on Garnierin BB creamia. Se on mun mielestä maailman paras meikkivoide. Olin aika pitkään ilman sitä, mutta nyt kun käytän sitä taas, mun iho voi heti paremmin. Se on joku ihmevoide oikeesti, mä tykkään niin paljon. Ainoa miinus on, että se ei peitä niin hyvin kuin toivoisin, mutta laitankin yleensä pari kerrosta sitä :) Suosittelen jos sulla on huono iho, mulla ainaki toiminut ! Käytän myös välillä Maybellinen Dreamfash BB meikkivoidetta, se on ihan hyvä, mutta ei yhtä toimiva kun suosikkini.
Puuterina mulla on Rimmelin Stay Matte, joka on ihan ok puuteri, mutta kaipaisin jotain peittävämpää ja mattaisempaa. Toi siis peittää jonkin verran ja estää sen kiillon, mutta ei oo ehkä se mitä etsin. En kuitenkaa oo jotenki vaan ostanut kun tota puuteria.. :D Joten jos jollain on suositella jotain hyvää puuteria, otan mielelläni vinkkejä vastaan. Poskipunana mulla on Rimmelin vaalenpunaista poskipunaa. Se on nyt hiukan hajonnut, mutta muuten oon tykännyt.
Ripsari on mun tärkein meikki. Unohdin lisätä tähän postaukseen ripsientaivuttimet, mutta tosiaan taivutan aina ripseni. Mulla on myös yksi kikka miten saan ripseni näyttämään pidemmiltä, siitä voisin kertoa myöhemmin. Eihän mulla siis mitää tooosi pitkiä ripsiä oo, mutta semmoset kun tykkään. Ripsarina on tällä hetkellä Maybellinen Great lash, josta oon tykännyt varmaan niin kauan ku se on ollut. Vaihtelen kuiteki ripsareita aika usein, joten toi on vaan välillä mulla. Tykkään eniten tossa pienestä harjasta. Toisena ripsarina mulla on Lorealin Miss Manga. Siis tää ripsarihan sotkee ainaki mulla paljon ja tulee paakkuja, mutta silti mä tykkään tästä :D Saan joteki aina luotua tänki ripsarin avulla itelleni kivat ripset.
Kajaalina mulla toimii tällä hetkellä Lorelin perus musta kajaali. Kajaalin merkillä mulla ei ole väliä, kunhan se on musta. Oon huomannut vaan, että jotkut katkeaa aika helposti kun niitä terottaa, mutta enää mulla ei niin paljoa kajaalia mene, joten ei haittaa. Eyelinerina käytän semmosta kuin Face. Se ei oo siis eyeliner vaa tommonen mitä laitetaan siveltimellä. Vaikea selittää, kyllä te tiedätte. Kulmakynänä mulla toimii myös Rimmel. Tolla kynällä saa kulmat siistiksi ja hiukan väriä niihin. Luomivärinä käytän H&M:ltä ostettua luomiväri settiä. Lähinnä vaan noita vaaleita sävyjä on tullu kokeiltua.
Huulipunana mulla on Lumenen natural code, joka sopii mulle sävyltään tosi hyvin. Oon aina pitänyt punaisesta väristä huulista, se on vaan niin mun juttu ! Käytän myös etenki talvella huulirasvaa ja Yves Rocherin huulirasva on toiminut mulla hyvin. Ihana tuoksu ja tekee hyvää huulille :)
Tämmösiä meikkejä mä käytän :) Löytykö samoja suosikkeja ? Mietteissä ois myös tehdä teille toinen meikkipostaus, jossa kuvien avulla näyttäisin miten meikkaan.

24.1.2015

Perfect Weekend


Moikka ! Ihanaa kun on taas tätä innostusta blogiin kohtaan ja tänään aamulenkillä sain taas yhden postausideanki. Se on kyllä aina yhtä huippua, kun se inspis vaan tulee, aivan odottamatta. Usein mulle tulee ihan semmonen "himo" ja pakko päästä kirjottamaan ! Vierotusoireita.. :D Mulla on ollut kiirettä, koulu ja työ suurimman osan mnu ajasta nukkumisen lisäksi. Mutta rahaa on pakko saada jostain ja haluan sen ammatin, joten en valita. Koulussa on mukavaa, oon tutustunut aivan huippu ihmisiin ja tunnen, että tämä on juttuni.

Eilen mun viikonloppu alkoi kivasti kun lähdettiin extempore syömään sekä kattomaan Hifk vs. Blues peliä :) Käytiin Burger kingissä, koska se Oreo jäätelö on vaan niin hyvää ! Peli oli ihan ok, en vaan tykkää tappeluista kauheesti. Musta on lapsellista ja typerää alkaa tappelamaan ilman syytä. Tiedän tappelujen kuuluvan lätkään, mutta ylimääräset kitisijät vois heittää vaa pelistä pois. Meillä oli paikat yläkatsomossa ja mua hiukan pelotti :D Nopeesti kuiteki tottu sieltä ylhäältäki peliä kattomaan. Oli kiva peli-ilta kaiken kaikkiaan. Tänään nukuin myöhään ja kävin Janen kanssa aamulenkillä. Sen jälkeen tehtiin Joonaksen kanssa brunssi tai joku sen tapainen :) Oltiin jo aikasemmi suunniteltu, että lauantaina tehdää iso aamupala. Meillä oli sämpylöitä ja siihen välii ihan perus salaatti, paprika, juusto ja leikkele. Juomana oli marja smoothieta, kahvia ja mehua. Sitten oli hedelmiä, appelsiinia sekä vesimeloonia. Vohveleitaki löyty. Nam, oli kyllä niin hyvää ja päivä ei olis paremmin voinut alkaa. Onneksi noita jäi vielä huomiseksi :p
Syömisen ja valmistautumisen jälkeen vietin Jane takasin äidille ja mä halusin ehdottomasti asukuvia ottaa ku oli niin kiva ilma! Näistä tuli parhaimpia kuvia pitkään aikaan, ehkä juuri valon ja hyvän unen ja syömisen takia :) Käytiin tänään kattomassa myös Taken 3, joka oli ihan hyvä elokuva. Tykkäsin kyllä enemmän siitä ykkösestä ja kakkosesta. Kuitenki ihaninta on ollut kun on saanut viettää rakkaan kanssa aikaa. Tuntuu, että sitä ei ole juurikaan jäänyt, kun on ollut niin paljon muuta. Piti myös mennä luistelemaan, mutta ehkä joku päivä :) Myös isäni ja veljeni kävivät meillä kahvilla. Nyt pitäis vielä tehdä koulujuttuja, katsotaan jaksanko vai voittaako kotisohva enemmin ;) Ihanaa viikonlopun jatkoa teille ! 

21.1.2015

Dear past, thank you for all the lessons

Heii. Tänään vuorossa hiukan syvällisempää. Sain toiveen kirjoittaa vaikeista ajoistani, joita en mielelläni muistele, mutta toisaalta saavat arvostamaan tätä elämää, jota nyt elän. Mä en ole koskaan hävennyt mun ongelmia, ainoastaan hiukan tuntenut itteni huonoksi, kun jouluna on ahdistanut ja itkettänyt tai uutena vuotena puhuttu vain missä oon epäonnistunut ja miten seuraavasta vuodesta tulee yhä huonompi.

Mulla ei ole yhtä syytä mun menneisyyden vaikeille ajoille, niihin vaikutti moni asia. Yksi syy oli varmasti nuoruus. Musta tuntuu, että monilla on jossai vaiheessa nuoruutta ollut masennusta, ahdistusta, syömishäiriötä ja tällästä, se on aika yleistä. Mutta kun ahdistuksesta tulee olona enemmän sääntö kuin poikkeus, se alkaa käydä jo vakavaksi. Muistan kuinka joka päivä toivoin ja haaveilin päivästä jollon mua ei ahdistaisi kokoajan. Vaikka hymyilin ja nauroin, tunsin ahdistuksen kokoajan. Me oltiin yhtä ja joskus mietinki, että parempi ainaki tuntea jotain kun olla tunnoton tähänki tottuu jos en pääse eroon. En tosiaan muista millon aloin päästä ahdistuksesta eroon niinku kokonaan, mutta joskus keväällä 2013 se oli.
Oon siis aika vähän aikaa sitten "parantunut". Mua ei juurikaan pelota, että se uudistuisi, koska jos niin tapahtuisi, mä selviäisin kyllä. Mulla on loistava tukiverkosto ja tulevaisuus edessä. Eikä tässäkään hetkessä mitään sen kummempaa valitettavaa ole.

Mun yksi ongelma oli ehkä se, että odotin elämältä liikaa. Ja vaadin myös itseltäni tosi paljon. Siksi myös lopetin lukion, se oli multa aivan liikaa. Aion myös nyt koulussa ottaa aika rennosti, tyydyn vaikka siihen tyydyttävään jos en oikeesti jaksa. Jos alan vaatimaan taas itseltäni liikoja, palan vain loppuun. Tärkeintä kuitenki on minkälainen persoona on ja mitä sitten työssä / työharjottelussa osaa eikä vain numerot paperilla, vaikka niillähän niitä töitä haetaan, mutta tajusitte pointin. Tietenkin otan koulun vakavasti, mutta turha liikojen vaatiminen on mun kohdalta ohi. Teen minkä pystyn ja parhaani, mutta se saa riittää.

Huonot parisuhteet vain pitivät yllä mun ongelmia. En saanut aitoa välittämistä ja rakkautta enkä koskaan saanut oloa, että olisin tullut kuulluksi. Kukaan ei ole toisen terapeutti ja myös itse kuormitin ihmisiä liikaa, mutta tietynlainen tukeminen ja auttaminen kuuluu parisuhteeseen. Toisen rinnalla ollaan ja tuetaan parhaansa mukaan ja sanotaan jos ei jaksa.

Vaikeina aikoina olin hyvin yksinäinen. Mulla oli kyllä ystäviä, perhe ja kaikki, mutta tuntui että ei yhteyttä kehenkään. Olin niin yksin. Mulla oli sillon Daisy ja Nancy seurana, joiden takia jaksoin päivästä toiseen. Myös mun sisko on antanut mulle todella paljon voimaa aina sillon ku tuntui, että en jaksa. Halusin nähdä sen kasvavan ja olla sen tukena, halusin ja haluan, että se ei joudu näkevän siskoaan huonossa kunnossa.
Tärkeintä mitä tein itseni takia oli ehdottomasti avun hakeminen ! Pääsin terapiaan n. neljässä kuukaudessa. Ekaksi olin aika pitkään koulupsykologilla, mutta kun alettiin miettiä jatkoa, niin siitä meni se neljä kuukautta. Sain lähetteen polille, josta pääsinki sitten terapiaan. Mulla ja terapeutilla synkkasi heti hyvin ja olenki aina voinut luottaa ja avautua hänelle. Ja olen ikuisesti kiitollinen hänelle kaikesta avusta, lohdutuksesta ja voimasta, jota hän on minulle antanut. En olisi tämä Niina, joka nyt olen ilman häntä.

Mulla ei ole mitään suurempia vinkkejä jakaa ihmisille, joilla on mielenterveys ongelmia, paitsi että hakekaa apua ! Rohkeasti. Älkääkä kieltäkö ongelmianne tai vähätelkö niitä ! Läheisille on hyvä kertoa ensimäiseksi sekä varata aika vaikka terveyskeskukseen tai koulupsykologille. Jos ei itse pysty hakemaan apua tai halua, olisi läheisten hyvä neuvoa ja ohjeistaa toista eteenpäin :) Terapiaa suosittelen kaikille, jotka osaa sitoutua siihen sekä valmiita käsittelemään elämäänsä vauvasta tähän hetkeen ja oikeesti kohtaamaan ongelmat ja huonot olot. Kaikki ihmiset eivät osaa auttaa, kaikkien kanssa ei synkkaa, mutta aina voi vaihtaa toiseen ammattiauttajaan ja näin :) Parantuminen on pitkä prosessi ja siihen tarvitaan aikaa, tukiverkkoa sekä avun vastaan ottamista. Mä uskon, että kaikilla on mahdollisuus parantua !

18.1.2015

Synttäreillä

Moii ! Nykyään tai ainaki meillä tyyliin kaikki tehtävät tehdään netissä ja koneella, joten kiva istua koko ilta koneella tekemässä ekaksi koulujuttuja ja sitten blogijuttuja. Blogihan on tieteki harrastus, mutta kuitenkin. Tykkään kyllä tehdä käsinki asioita, vaikka mulla huono käsiala onkin.. Sitten itse asiaan ! Oltiin eilen juhlissa porukalla Joonaksen äidin 50-vuotis synttäreitä. Paikalla oli noin 15 henkeä ja tunnelma oli lämmin ja mukava, niinkuin aina tällä kyseisellä porukalla :) Ostettiin lahjaksi korvakorut sekä ruusu. Juhlissa oli vaikka mitä herkkuja, kalakeittoa, kalapiirakkaa, kakkua, keksiä.. Syötyä tulikin jonkun verran :D Eli paljon. 

Aika meni todella nopeasti ja olinki hiukan väsynyt, koska olin ollut töissä. Olin kuitenki tosi ilonen, kun pääsi taas juttelemaan ihmisten kanssa ja viettämään aikaa. Näitä tulee varmasti olemaan vielä, joka on vaan hyvä asia ! Ennen en oo ollut mikää sukujuhlien kannataja, mutta nykyään odotan näitä. 
Eilen juoksin kotiin töistä ottamaan nämä asukuvat jotka on tässä postauksessa. Vaikka olinki aika nopea, niin silti oli jo tullut hiukan pimeetä.. Aurinkoa odotellessa. Itse juhlissa olisin voinut kuvata enemmän, mutta muistot säilyvät kuitenkin onneksi aina. 

Tänään mulla on ollut jotenki tosi huono olo heti aamusta. Silti olin töissä ja oon päättänyt jo, että meen kouluun huomenna. En tiedä johtuuko siitä, että olen muuten syönyt koko viikon aika terveellisesti ja paremmin ku ennen ja nyt sitte herkuttelin kunnolla vai mistä. Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa ! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille 

16.1.2015

Inspostaus part 3

Moikka ! Kyllä tässä viikossa on jo hiukan tullut kiirettä arjen kanssa, miten saa kaiken soviteltua ja hoidettua, mutta eiköhän tätäki asiaa voi harjotella. Mitäs pidätte tälläsestä postaustahdista mikä mulla nyt on? :) Mun mielestä 2-4 postausta per viikko on aika hyvä, ehkä kaksi on kuiteki itselle hiukan liian vähän.. Mutta nyt näitä instakuvia ! Mua voi seurata siellä nimimerkillä ddeepstar ! Aikasemmat Instapostaukset löydät Instagram tunnisteen kohdalta.


1. Eka kuva musta ja mun uusista hiuksista. 2. Käytiin haudoilla ja toi kynttilämeri oli todella kaunis näky. 3. Minä ja paras sisko <3 4. Joulukuusi äidin luolta (:
 5. Jouluaattona oltiin kauniina. 6. Itiksessä on mun mielestä hienoin joulukuusi ikinä ! 7. Nämä kaksi rakasta, mun pallerot <3 8. Käytiin kolmen ruokalajin illallisella.. Eiku siis kolmen jäätelön illallisella :D
 9. Rakas täällä <3 10. Omalla naamalla on kiva täyttää instaa... 11. Meikitön päivä :)) 12. Tein ennakkotehtäviä, joita ei oo vieläkää kysytty :D
13. Tärkeä & ihana ystäväni Linda ! 14. Pikku hampsteri :)) 15. Toi mies... <3 Puss! 16. Ruispizzaa, nam.

14.1.2015

Ulkoilua ja kuvailua

Viime päivät ovat menneet lähinnä töissä, koulussa ja koiran kanssa. Jane tuli meille sunnuntaina hoitoon ja lähtee vasta perjantaina. Oon joka päivä siis lenkkeillyt sen kanssa, toisaalta ois kiva kun meillä olis koira, tulis joka päivä liikuttua. Ehkä otan tavaksi käydä ainaki joka ilta ulkoilemassa ellei ole töitä.

Kaiken tän kiireen keskellä olen lakannut haaveilemasta matkasta. Tai se ei ole kokoajan ollut mielessäni. Se on jo ensi kuussa kun me jätämme Suomen taaksemme ja teemme ensi kertaa jotain tälläistä ! Jännittävää. Mua jännittää tieteki matka, mutta se jännittää eniten minkälaista on matkustaa Joonaksen kanssa. Ollaan molemmat aika hömelöitä :D

Tänään mulla oli vapaata sekä koulusta että töistä. Nukuin aika myöhään ja kävin Janen kanssa pitkällä lenkillä ja otin kameranki mukaan. Haaveilin kauniista talvikuvista, joissa puissa olisi lunta ja näin, mutta eipä ollutkaan. On nää Suomen säät vaan niin loistavia. Ehkä vielä kerkeän saamaan semmosia kuvia. Sen jälkeen menin suihkuun ja tein aamupalaa sekä katselin telkkaria. Siivottuaki tuli ja sen jälkeen lähdin Joonasta vastaan keskustaan ja käytii syömässä sekä kahvilla. Ihanaa juhlaa keskellä arkea, mä tykkään. Mulla oli tänään myös meikitön päivä, koitan pitää niitä aina kun pystyn, tekee hyvää iholle ja säästää aikaa.

Viime päivät syöminenki on mennyt hyvin ja turvotus poissa :) Koulussa on sekin hyvä puoli kun saa ilmasen lounaan, tulee syötyä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, joka vaikuttaa ainaki mulle suuresti makenhimoon. Joten terveellistä perusruokaa vaan naamaan ! Nyt salkkarit ja sitten taas ulkoilemaan ! Postailemisiin