31.5.2015

Kipua pelkää mä en

Mauu :) Ihanan kesäisiä ilmoja ollut, jotenkin semmonen olo, että todella odotan kesää ! Koulustahan mulla alkoi loma torstaina, kaikki suoritettu paitsi yksi anatomia ja fysiologia.. Pikkasen ärsytti kun olin lukenut ja opiskellut aiheitta ja sitten jäi pienestä kiinni etten päässyt läpi. Peukut pystyyn, että pääsen sen syksyllä läpi, pakko lukea siihen ja toiseen kokeeseen loppukesästä :) Muuten oon ihan hyvillä fiiliksillä koulun suhteen, puoli vuotta meni nopeesti ja oon oppinut paljon. Oon tehnyt niin paljon töitä, että ihmettelen omaa jaksamistani. Mulla on yhdeksän päivän työputki menossa, sitten alkais sieltäkin loma ! Lomaan kuuluu ainaki kauan odotettu Kroatian matka, Tallinnan reissu, grillailua, chillailua ja muuta kivaa :) Mulla ja rakkaallakin tulee kohta 2-vuotta yhdessä ♥ Ei vois olla romanttisempaa kuin viettää 2-vuotispäivä ja juhannus Kroatian rannan äärellä ? :) Teen varmaan jonkinlaisen postauksen meistä
Oon nyt yli kuukauden kärsinyt kivuista eikä loppua näy. Ehkä se ei ole niin paha, jos kerron että mulla on munasarjoissa kysta, joka aiheuttaa mulle kipua. Nyt vissiin odotellaan, että kipu menisi ohi ja uudelleen kesällä käymään tutkimuksissa. Kyllä oon pelännyt paljon ja miettinyt kaikkea, oli jotenkin helpottavaa kuulla, että olen kunnossa :) Kysta on siis hyvälaatuinen ja melko pienikin, mutta kipua se osaa aiheuttaa.. Ehkä olen tottunut siihen ?
Yksi päivä sain viestin terapeutiltani ja sovittiin tapaaminen kesän alkuun. Musta aivan ihana juttu, koska mä oikeesti tarviin kunnon juttu tuokion jonkun kanssa, joka tuntee mut paremmin kuin moni muu ja joka osaa auttaa. Mun mieli menee aina off-tilaan kun mietin Codaa, niinkuin yhdessä postauksessa sanoinkin, en voi miettiä liikaa. Ja toisaalta vaikka voisinkin, en pysty siihen ? Jotenkin mun mieli vaan suojaa mua. Ehkä teen postauksen mun sisäisistä fiiliksistä lähiaikoina..

Semmosia kuulumisia, mitäs teille kuuluu ? 

29.5.2015

Kesän suunnitelmat ♥

Heippa ! :) Oon huomannut aika monissa blogeissa postauksen kesän tulevista suunnitelmista, joten mäkin ajattelin tehdä semmosen. Tällä kertaa odotan kesää varmaa enemmän kuin koskaan ! Mutta tässä näitä asioita mitä aion ja haluaisin tehdä kesällä :)

Nauttia kesästä 
♥ Lomailla ja rentoutua
Matkustaa Viroon ja Kroatiaan, ehkä muuallekkin
♥ Tehdä paljon töitä ja opiskella
Syödä hyvin ja kokeilla uusia reseptejä
♥ Grillata ja syödä jäätelöä sekä marjoja ja herneitä
Käydä Suomenlinnassa ja muualla Helsingissä, mahdollisesti myös muulla Suomessa

♥ Hiukan ruskettuakin ja käydä rannalla sekä uimassa
Käydä Särkänniemessä sekä Korkeasaaressa
♥ Viettää paljon aikaa rakkaan kanssa sekä lemmikkien, perheen ja ystävien
Mennä yökävelylle ja nähdä auringonnousu
♥ Käyttää kesäisiä vaatteita kuten mekkoja ja shortseja
Mennä terdelle ja baareilla
♥ Valokuvailla ja bloggailla paljon
Käydä festareilla 

Minkälaisia suunnitelmia teillä on kesäksi ? :))

26.5.2015

Avocado-katkarapupasta

Mauu (: Tässä tulee resepti ruokaan, joka kuuluu mun suosikki ruokiin nykyään. En oo varmaan koskaan käyttänyt itse ruuan laitossa avocadoa tai katkarapua. Siksi päätin yhdistää nää kaksi ruoka-ainetta ja ne sopi omasta mielestäni hyvin yhteen. Resepti on mun omasta päästä ja sitä kannattaaki muokata sellaiseksi kun haluaa :)

Mitä tarvitset pastaan ? 
1 ps pastaa (n.400-500g mikä vaan oikeestaan käy)
2 kpl avocadoa
1 rs katkarapuja (n. 400g, myös pakastetut käy)
2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulin kynttä
2 prk ruokakermaa
N.0.5 tl(ripaus) suolaa, mustapippuria, oreganoa, persilijaa
4-5 kpl basilikan lehteä
0.5dl juustoraastetta 
Valmistusohjeet : 
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä ohjeiden mukaan suolan kera. Pilko sipuli ja valkosipulin kynsi ja lisää pannulle öljy tilkan kera sekä kuullota. Poista vesi katkaravuista ja lisää ne pannulle. Leikkaa avocado kahtia ja poista kivet sekä kuori. Leikkaa sen jälkeen kuutioiksi ja lisää pannulle. Tämän jälkeen lisää joukkoon ruokakermat sekä mausteet. Anna paistua/kiehua hetken jonka jälkeen lisää juustoraaste ja viimeisenä basilikanlehdet pannulle. Valmista ! :) Voit lisätä vielä muutaman basilikan lehden ja juustoraastetta annokseen halutessasi. Tarjoile leivän kera ! Tästä tuli neljä annosta yhteensä. Niiin hyvää :) 

Mitäs hyviä reseptejä näistä kahdesta raaka-aineesta saisi vielä tehtyä ? :)

24.5.2015

All About My Hair Tag

Moii :) Hiuspostausta luvassa. M Sain tän haasteen ihanalta Sarilta, kiitos♥ Mulle hiukset on todella tärkeät. Mulla oli ennen pitkät hiukset, mutta leikkasin ne viime vuonna lyhyemmäksi. Nyt aion taas kasvattaa pidemmät hiukset !

Kysymykset:

1. Milloin muutit hiusmalliasi ensimmäisen kerran?
Varmaan joskus 3-4 luokalla. Multa leikattiin jo pienenä hiuksia, mutta sitten kampaajalla muutettiin ihan kunnolla hiusmallia.

2. Milloin värjäsit tai raidoitit hiuksiasi ensimmäisen kerran?
Se tais olla joskus nelos luokalla. Värjäsin hiukset vaaleanruskeaksi, aika vaaleat ne oli sillon. Mulla on ollut ruskeat hiukset, jotka on siis mun oma väri, vaaleanruskeat, blondit, sinimustat, mustat ja punaiset hiukset.

3. Hiustuote, jota ilman et voisi elää?
Colormask ! Käytän siitä sävyä Chili pepper, jolla saa ihanan väriset hiukset. Se myös hoitaa samalla, tykkään niin paljon kyseisestä tuotteesta !   Muita mun lempparituotteita on XZ:n kampaus- ja muotoiluneste, Schwarzkopfin Live Color XXL hiusvärit(kaikki punaset sävyt on kivoja) sekä Tangle Teezer hiusharja:)

4. Hiustuote, jonka ostoa kadut?
Mulla ei oikeestaan oo semmosta :)
5. Millaisiksi haluaisit värjätä hiuksesi?
Blondimustat olis niin ihanat :) Sillee, että olis punasen tilalla blondia ja mustat alhaalta. Tykkään kuitenkin niin paljon nykysistä hiuksistani, että en usko että ihan hetkeen värjään.

6. Minkä hiustenhoitotuotteen haluaisit hankkia?
Kuivashamppoo vois olla semmonen. Ei tarvisi niin usein pestä hiuksia, kun olis se apuna. Myös hiusöljyjä olis kiva kokeilla.

7. Hiustuote, joka ei toiminut hiuksillasi?
Jotkut tietyt halppis hiusvärit ei oo oikee toiminut :/ Väri ei oo tarttunut kunnolla tai lähtenyt seuraavassa pesussa pois. Tää koskee oikeestaan vaan punasta väriä, mustat värit on pysynyt hyvin.

8. Mitä mieltä olet hiustenpidennyksistä?
Musta ne on ihan ok, kuka vaan voi niitä ottaa ja laittaa, mutta itse en hommaisi. Tää on niitä harvoja asioita joissa oon kärsivällinen ja enemmin odotan, että hiukset kasvaa :)
9. Hiustenhoitosääntö, jota hyvin harvoin noudatat?
Haha, en nouda juuri mitään :D Pesen hiuksia liian usein, värjään hiuksia liian usein. Kampaan ne märkänä enkä aina käytä ees lämpösuihketta.

10. Käytätkö vitamiineja hiustesi kunnon parantamiseksi? Ovatko ne auttaneet?
En käytä, mutta haluaisin kyllä kokeilla :) Vois toimiakki !

11. Kuka on hiusidolisi?
Mulla ei oo semmosta. Kaikki keillä on pitkät ja hyvin hoidetut hiukset on itselle mieluisia. Myös pinkki väri hiuksissa on niin kaunista, etenkin semmonen pastellin pinkki :)

Haastan tähän Millan ja Homonuken :)

21.5.2015

Kuka minä olen ?

Oon tunteellinen, luova ja paljon ajatteleva. Oon epäitsekäs, tietyin määrin itsekäs. Oon tunnesyöjä, liikaa rakastava ja huolehtiva. Oon kokenut elämän huonot puolet, mutta nähnyt myös ne parhaimmat. Oon elämää rakastava, samalla myös pelkääjä. Oon liian mustasukkainen, valittaja ja lipsauttelija. Oon aito, omaitseni ja vain Niina.

Herkkyyteni on samalla heikkouteni, mutta myös vahvuuteni. Oon silti vahva, selviytyjä ja taistelija. Luovuttaminen ei sovi mulle, oon ottanut siitä myös tatuoinnin. Oon todella innostunut kokkaamaan ja leipomaan, mä rakastan sitä. Jos mä joskus en auta ihmisiä työkseni, perustan oman leipomon. Suunnitelen kokoajan uutta matkaa vaikka edellistä ei ole vielä edes koettu. Mun pitäisi olla lukemassa kokeeseen, mutta teen enemmin tätä postausta. Haluaisin tehdä tälläsiä enemmän.

Joskus välillä hukun ajatusten virtaan ja ajattelen vain itseäni. Mietin menneisyyttäni ja luen vanhoja blogejani. Musta on omalla tavallaan ihana asia etten tunnista itseäni, samalla olen myös surullinen. Miettii viisi vuotta sitten olevaa Niinaa, niin se oli todella luova. Ja niin avoin ! :D Se Niina oli myös hyvin sairas, mutta todella vahva. Musta oli kamalaa lukea, että "Jes kohta on viikonloppu, saan syödä lauantaina 1500kcl.." En ole laskenut kaloreita onneksi enää vuosiin ja multa onkin tulossa tähän aiheeseen postaus. Ainoo vaa, että ootan matkaa niin pääsen ottamaan kivoja kuvia sitä postausta varten ;) Sanoinko mä oikeesti noin ? :D

Mä oon iloinen, että mä oon kirjottanut kaiken itsestäni. Kaikki tunteet, ajatukset, mielipiteet. Nyt voin lukea niitä ja ehkä oppiakin jotain tämän blogin kannalta. Mä oon aina ollut semmonen, että elän aika paljon menneessä tai tulevassa, vasta lähiaikoina oppinut arvostamaan tätä hetkeä. Mutta musta on ihanaa välillä miettiä mitä kaikkea mulle on käynyt elämässä. Kaikkea mitä en edes muista. Musta tuntuu, että ennen oon ollut omaitseni. Pukeutunut, ajatellut ja sanonut mitä olen. Nykyään pukeudun aika tylsästi(tavallisesti), ajattelen paljon, mutta sanon vähän.
Ajattelen ja haaveilen kokoajan jotain ja jostain. Mun on vaikea olla paikoillani ja vain olla. Mä teen kokoajan jotain. En tiedä miten matkalla voin loikoilla rannalla aurinkotuolissa, ehkä mä oon vaan kokoajan uimassa. En osaa pysähtyä hetkesikään, koska aina kun mä pysähdyn, mä alan ajattelemaan liikaa. Ja mulle niin kova ikävä mun lemmikkejä. Siksi mä enemmin teen kokoajan jotain, suojaan itseni ja mieleni.

Oon jossain vaiheessa elämää alkanut pitämään itsestäni. En ehkä niin paljoa ulkoisesti kun voisin, mutta sisäisesti. Käyn itseni kanssa paljon keskusteluja ja olen itseni paras neuvoja, tuki ja turva. Pidän itsestäni, mutten kuitenkaan ole itserakas. Mun mielestä kaikkien pitäis pitää jostain edes itsestään. Mä pidän mun punasista hiuksista, kauniin värisistä silmistä, lävistyksistä ja tatuoinneista. Mä pidän mun positiivisuudesta ja sinnikkyydestä. Pidän mun rakastavasta luonteesta ja hyväsydämellisyydestä. Meissä kaikissa on niin paljon hyvää. Halusin tämän postauksen myötä hiukan kertoa minkälainen mä oikeasti olen :)

Olette ihania, juuri semmoisena kuin olette ♥♥

19.5.2015

Lintsillä

Moikka :) Nyt on ollut kivoja ilmoja ja tosiaan toivon, että hyvä sää jatkuisi, mä niin tykkään keväästä ! Kesän helteitä en mitenkään innolla odota, lämpö on ihan kiva, mutta helle ei. Käytiin sunnuntaina Joonaksen kanssa Linnanmäellä. :) Joonas oli saanut töistä liput Lintsille kolmeksi tunniksi. Pienenä mä uskalsin mennä laitteeseen kuin laitteeseen enkä pelännyt ja halusin vaa hurjempi laitteita. Haaveilin matkasta johonkin todella jännittävään huvipuistoon, jossa olisi suurimmat vuoristoradat ja hurjimmat laitteet. No toisin kävi..

Nykyään tuntuu, että pelkään kaikkia niitä. Madridissa sattunut onnettomuus, jossa ihminen kuoli sai mut epäilemään kaikkea. Se on typerää, mutta välillä vaan tuntuu, että oikeesti tippuu laitteesta :D Käytiin silti muutamassa hurjemmassaki laitteessa ja olo oli kylläkin yllättävän kiva sen jälkeen ku oli mennyt todella korkealle ja vauhti oli ollut kova. Rakkaan kanssa ei pelottanut niin paljoa kuin ehkä yksin olisi pelottanut. Kyllä mulle vähän huono olokin tuli jälkikäteen, ei vaan enää kestä samalla tavalla kuin lapsena.
Itsesuojeluvaistoa on varmaan tullut lisää, ennen en tosiaan pelännyt mitään. Mä pelkään nykyään kaikkia korkeita paikkoja, musta vaan tuntuu että putoan. En kuitenkaan usko, että se paranee itsestään, vaan rohkeasti haastan itseäni menemällä niihin. En halua alkaa itkemään New yorkin pilvenpiirtäjällä mikäli sinne joskus pääsen :D Mulla on taas tullut uudelleen sama tulehdus joka oli vähän aika sitten.. Kivut eivät onneksi olleet niin kovia kuin ennen. Mulle on tehty erilaisia testejä ja muita, jossa samalla olen oppinut kohtaamaan pelkojani, esimerkiksi verikokeita. Pitää vaan muistaa hengittää, niin kyllä se siitä. Voisin ehkä tehdä mun lukuisista peloista joskus oman postauksensa. Niitä kyllä riittää.

Muuten on mennyt hyvin, koulu on ihan juuri lopuillaan lomaa varten ja oon niin ylpeä itsestäni ! Hyvin fiiliksin meen eteenpäin, vaikka en edelleen tiedä minkä suuntautumisen valitsisin itselleni. Uskon vaan, että mun paikka on auttaa mielenterveysongelmaisia lapsia. Toisaalta jos meen(pääsen) vielä sairaanhoitajaksi opiskelemaan, niin siellä valitaan sitten taas uusi suuntautuminen.

Onko teillä tapana käydä huvipuistossa kesällä? :)

17.5.2015

Vadelma-banaanismoothie

Heyy :) Tällä kertaan luvassa resepti aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Smoothiet on mun lempparijuomia, koska niistä voi tehdä ihan minkälaisia tahansa ja ne on niin hyviä :p

Ainesosat :

1 rs vadelmia (125g)
2kpl banaaneja
1dl kaurahiutaleita
1prk Ab-jugurttia (400g)

Ohjeet on niin yksinkertaiset kuin...Kuori ja paloittele banaani. Lisää aineisosat kannuun ja sekoita tehosekottimella ainekset tasaiseksi. Kaada laseihin ja nauti ;) Tästä riitti mulle ja Joonakselle molemmille isot lasilliset. Nam ! Ja oli täyttävämpää kun oli kaurahiutaleita.
Mitäs smoothiereseptejä te suosittelette ? :) 



15.5.2015

3D-ripsari

Mauu :) Multa pyydettiin postausta uudesta ripsaristani, joten tässä se nyt tulee ! En ollut ennen kuulluutkaan kyseisestä ripsarista, mutta Citymarketissa oli kaksi Rimmelin ripsaria 10 eurolla, joten päätin kokeilla. Toisen ripsarin jonka ostin oli siis vedenkestävä ihan perus ripsari.
Ripsari on nimeltään 3D-ripsari (<-Linkki ripsariin!koska se erottelee pienimmätkin ripset ja siksi pidänkin siitä. Sillä saa nopeasti ja helposti pitkät ja melko tuuheatkin ripset :) Hiukan paakkuja kyllä tulee, mutta melkein kaikistahan niitä tulee. Se myös sotkee jonkun verran kun levittää, mutta topsilla saa helposti pois. Harja tässä ripsarissa on semmoinen ohut ja kapea, ei uskoisi että siitä saa kivat ripset aikaan!
Plussat
- Edullinen, hinta noin 8-9euroa
- Nopeasti ja helposti pitkät ripset
-  Erottelee ripset kauniisti
- Melko tuuheat ripset

Miinukset
- Sotkee hiukan laitettaessa
- Jonkun verran paakkuja

Ootteko te kokeilleet kyseistä ripsaria tai muuta 3D-ripsaria ? :)

13.5.2015

Pinaatti-mozzarellamuffinit

Heii :) Tässä tulee nyt ensimmäinen resepti blogiini. Koko blogihistorian aikana tämä on mun ensimmäinen resepti julkaisen. Laitan resepteille oman tagin, josta löytyvät tulevaisuudessa kaikki reseptit. Hassua, että tämä on vielä semmoinen jota kokeilin tänää ekan kerran. Selailen paljon eri ruokasivuja ja lehdistä reseptejä. Oon valmis kokeilemaan kaikkea omalle ruokavaliolleni sopivaa eli kala- ja kasvisruokia sekä tietenkin kaikkea makeaa :p Tämä resepti löytyi netistä ja muokkasin sitä hiukan omallaiseksi. Teen yleensä aina niin. Nää muffinit on siis suolaisia muffineita ja vielä todella hyviä semmosia ! Mitään kaunottaria nää ei tosiaan ole, mutta todella helppoja ja nopeita tehdä :) En oo koskaan ollut hyvä tekemään kaunista ruokaa, enemmänkin osaan tehdä maukasta ruokaa ;) 

Mitä tarvitset muffeineihin ? 


1 dl ruokaöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150g sulatettua pinaattia
125-150g mozzarellaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä murskana/pilkottuna
1 tl leivinjauhetta
4 tl punaista tai vihreää pestokastiketta(Itse käytin vihreää)
+Muffinssivuokia

Mittaa ainesosat kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lusikalla muffinssivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Ja näin, valmista ! Eli siis todella helppo tehdä kun ei tarvitse muuta kuin mittailla ja sekoitella. Näistä tulee noin 8 kappaletta, riippuen muffinssivuokien koosta :) 

Vinkki! Voit käyttää mozzarellapalan sijasta mozzarella-juustoraastetta.
Mitäs muita hyviä suolaisia leivoksia suosittelette kokeilemaan ? :)

10.5.2015

Happy

Moikka :) Aluksi pitää toivottaa ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ! ♥ Mä itse juhlin äitienpäivää jo perjantaina, kun menin äitini luokse yökylään. Se on kyllä aina yhtä kiva mennä :) Aluksi oltiin siskon kanssa, käytiin kuvailemassa ja ulkoilemassa Janen kanssa. Illalla katsottiin äidin kanssa
The Uninvited kauhuleffa, joka oli aika hyväkin sen juonen takia :) Leivoin äidille mokkapaloja lahjaksi sekä ostin äidin lempikukan. Oli ihana äitienpäivä, vaikka hiukan aikasemmin sitä juhliitikin. Pääasia oli kuitenkin, että sai nähdä perhettä ja olle heidän kanssaan ♥ Mulle äiti on maailman tärkeimpiä ihmisiä, ihminen kenelle voin puhua ilot ja surut. Äiti on myös mun paras ystävä. Meillä on äidin kanssa hyvät välit ja ollaan tiiviisti yhteyksissä vaikkei niin usein nähtäisikään. Oon iloinen, että mulla on tuollainen äiti ♥

Oon muutenkin ollut tällä viikolla innostunut ruuanlaittaja ! Oon tehnyt esimerkiksi tofu-kasvisvartaita ja nuudeleita sekä avocado-katkarapupastaa. En oo koskaan aikasemmin tehnyt mitään avocadosta. Oli hyviä ruokia molemmatkin. Oon myös ollut innostunut leipomaan. Mä voisin leipoa kokoajan. Alkuviikosta tein pätkismuffinsseja ja nyt niitä mokkapaloja. Leipominen rentouttaa ja saa mulle hyvän mielen :) Muutenkin kun syömisen kautta :D Voisin alkaa jakaa tänne reseptejä jos teitä kiinnostaa ? :)
Mun aika on lähinnä mennyt koulujuttuja tehtäessä, koulu on ihan just lopuillaan. Tai siis niin lopuillaan, että alkaa kesäloma. Ihanaa ! Kyllä mä aina odotan lomaa, mutta nyt vielä enemmän. Oon työskennellyt ja ahertanut viimesen puoli vuotta enemmän kun koskaan ja loma tulee kyllä tarpeeseen. Oon yllättävän hyvin jaksanut, mutta kyllä lomaa silti odotan jo.

Varattiin tänään myös meidän matka:) Mennään siis kesällä Kroatiaan, semmoseen kohteeseen kun Split. Tällä kertaan ollaan viikko eikä otettu hotellia, vaan majoistushuoneisto. Oli ainakin halvempi ja todella kivan näköinen paikka, hyvillä arvosteluilla :) Oon innoissani matkasta, koska Kroatia on ollut mun unelma matkakohteita jo pitkään. Tarkotus olisi tehdä retki yhteen Kroatian kansallispuistoon, jossa on niitä vesiputouksia ja kaunista luontoa. Muuten varmaan tutustutaan kaupunkiin, käydään rannalla ja rentoudutaan. En malta odottaa!

Mukavaa viikkoa kaikille :)