10.12.2015

Mitä mä pelkään?

P7260561
P7260634
Mun on pitänyt jo jonkin aikaa kirjoittaa mun peloista. Ennen pelkäsin todella paljon kaikkia eri juttuja ja taidan mä edelleeki pelätä :D Mutta pelko ei oo vallitseva tunne enää niin usein ja koska oon joutunut sietämään näitäkin juttuja, niin ne pelot ei oo niin voimakkaita. Ja mun monelle pelolle on aika luonnolline syykin miks pelkään. Muitta aloitetaan! 

Korkeat paikat
Apua!! Mun elämäni hirveimpiin kokemuksiin kuuluu se kun oltiin keväällä 2014 Joonaksen kanssa lintsillä ja me hullut mentiin Kingiin. Se oli aivan hirveetä kun se laite lähti nousemaan ylös ja mä vaan tärisin pelosta. Mä olin niin korkealla, jalat ilmassa ja pelkkä joku tukijuttu edessäni. Mulle tulee paha mieli nytkin kun muistelen sitä. Ajattelin silti joskus kokeilla sitä uudelleen, koska haluaisin voittaa tän turhan pelon. En kuitenkaan enää pelkää niin paljon korkeita paikkoja, koska Berliinissä Tv-Towerissa ei edes tuntunut niin pahalta, vaikka se oli 203 metriä korkea. Mä vaan pelkään korkeudessa sitä, että putoan. 

Menettäminen
Varmaa aika yleinen pelko. En silti pelkää tätä enää niin paljon kuin ennen. Ymmärrän, että se kuuluu elämään, mutta kyllä välillä pelottaa, että jollekki läheiselle käy jotain tai mut hylätään. Vaikka oon päässyt tästä pelosta joteki yli, niin on se pienissä määrin aina mussa. Ja varmaan aika monessa muussakin, kyllä mä tarviin mun rakkaat ihmiset mun elämään enkä halua niille mitään pahaa tapahtuvan!
_MG_2129
P4110295
Kuolema
Elin monia vuosia niin, että toivoin kuolemaa ja että kärsimys loppuisi. Kun vihdoin sain elämäniloa elämääni, aloin pelkäämään kuolemaa. Ja pelkään edelleen. Ymmärrän, että se kuulu elämään, mutta mä en vaan halua kuolla! En nyt kun haluan elää niin kovasti. Mulla on oikeesti niin kova halu elää, toteuttaa itseäni ja unelmiani sekä auttaa muita ja vaikka mitä, että pelkään että mun elämä jää ns. kesken. Vaikka oon sitä mieltä, että jos nyt kuolisin, mä kuolisin onnellisena. Mietin lähes päivittäin sitä miten ja millon kuolen ja nukkumaan mennessä mietin heräänkö aamulla. Ihmejuttuja, tiedän. Mutta osaan ainaki arvostaa elämää, joten sinäänsä ok pelko. Eikä kamalan häiritsevä.

Hammaslääkäri
Tätä en itseasiassa pelkää enää niin paljon kuin ennen. Tää liittyy myös tavallaan tohon seuraavaan pelkoon, mutta ne jättimäiset puudutuspiikit on kamalia! Lisäksi mulla oli kerran viisaudenhampaassa tulehdus ja mulle laitettiin vissiin hampaan ja ikenen sinne väliin piikillä lääkettä enkä oo elämässäni koskaan kokenut mitään vastaavaa kipua. Mua sattui niin paljon, että melkein pyörryin ja oksensin. Kyyneeleet vaan valuivat ja siitä asti oon mennyt hammaslääkäriin aina epämukavin fiiliksin. En pelkää poraamista enkä muuta, mutta noi piikit. Kamalaa..

Verikokeet/piikit
Tää on pelko joka häiritsee mun elämää ehkä eniten. Ja tulevaisuutta. Joku voi ihmetellä miten mulla voi olla neljä lävistystä jos pelkään piikkejä, mutta mun piikkikammo on tullut vasta kolme lävistyksen jälkeen ja neljäs meniki pelossa sitte :D Mutta tosiaan tää pelko sai alkunsa kun pyörryin verikokeissa joskus ysillä. Huh, siitä tää kaikki on saanut alkunsa. Tää ei sinäänsä mun elämää niin haittais, koska verikokeisiin en onneks joudu kovin usein, mutta kun mun pitäis jossai vaiheessa mun elämää tehdä niitä itse jollekki. Vanhustyöharjottelussa pääsin seuraamaan verikokeidenottoa ja jo siinä meinas alkaa huimaamaan. Koitan kyllä päästä tästä eroon enkä anna sen olla este mun ammattivalinnalle! Piikit on vaan niin pelottavia, kuten edellisessä kohdassa kerroinki.
P2140073
P7280934
Lentäminen 
Haha tääki pelko :D Rakastan matkustamista, mutta pelkään lentää? Tässä pelkään oikeestaan korvakipua, mutta liitän sen lentämiseen. Mulla sattuu kovasti lentäessä korviin, on aina sattunut. Kipua hellitti tän vuoden matkoilla lentokorvatulpat, mutta tulinkin Berliinin reissulla kipeeks. Jouduin kestämään kaks nousua ja laskua korvakivussa ja mähän ihan itkin siellä lennolla kun sattu niin. Mulle tuli korvatulehdus tosta ja korvat oli melkein viikon lukossa. Nyt tuleva lento pelottaa, mutta koitan jos korvatulpat auttaisi kuiteki taas nyt kun en oo kipeä toivottavasti sillon. Ja okei kyllä mähän pelkään kun se on niin korkeellaki ja että tulee joku myrsky, mutta silloki ajattelen, että ainaki kuolisin sillee, että olisin toteuttamassa itseäni, unelmiani ja vielä tärkeimmä ihmisen kanssa. Hyviä nää mun elämän oivallukset! 

Tulipalo/murto
Tästä pelosta en osaa sanoa miksi pelkään niin paljon noita kahta asiaa. En oo kokenut tulipaloa enkä murtoa, mutta joteki pelottaa silti. Tarkistan hellat sata kertaa sekä oven. Mua pelottaa, että tulee tulipalo ja mulle soitetaan, että meidän asunto on palanut poroks tai sitten että joku tulee tänne päivällä tai yöllä tai jotain. Ihan ihme pelko, mutta enemmin liian tarkka kun että jättäisi ovet ja hellat auki eks niin ?

Pimeä 
Tai oikeestaan yksin kävely öisin. En mä pelkää klo 17.00 tulla kotiin, mutta klo 00.00 pelkään. Eihän tarvii kun avata Iltalehti ja ymmärtää miks pelkään pimeitä kujia. Kokoajan tapahtuu jotain ryöstöjä, raiskauksia, väkivaltaa tai muuta.. Pelottaa, että osuu omalle kohdalle. Oon aika valppaalla päällä yleensä kun meen kotiin iltasin töistä ja tyylii 112 numero valmiina puhelimessa. Onneks rakas tulee viikonloppusin mua vastaa metroasemalle niin ei tarvii pelätä niin paljoa.

Onko teillä samanlaisia pelkoja ? Mikä on kamalin/höpsöin pelkonne? 

14 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Mulla on pimeän pelko, menettäminen ja korkeat paikat myöskin omalla pelkolistalla. :D

  Mun höpsöin pelko on sisäelimet ja luut. :D Siis joo, mä en vaan pysty ajattelemaan että ne on mun ja kaikkien muidenkin ihmisten sisällä. Sitten jos niitä jossain ohjelmassa näytetään tai kun ylä-asteella piti ihan käsitellä niitä, olin pyörtyä ja oksentaa. :D Tätä pelkoa on aina mun kaikki kaveritkin ihmetelleet, tiedä sitten mikä mua vaivaa kun niin saa mut voimaan pahoin ja pelkäämään. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Noniin samoja löytyy! No juu ymmärrän kyllä tavallaan ton pelon, sisäelimet ja luut. Kun mietin itekki välillä miten sydän lyö ja miten kaikki elimet on sisällä :D Ja jos luut vaik murtuu miltä se näyttää ! :( Ja kyl itekki sydänvideot saa voimaa huonosti.

   Poista
 2. Pelkään eniten että menetän jonkun läheisen. Se pelko tulee uniini ja ajatuksiini päivittäin. Sitten pelkään syöpää tai jotain muuta vakavaa sairautta joka voi johtaa kuolemaan.... ja oksennustautia! KYLLÄ! Typerin pelkoni on oksennustauti! :D Mulla on ihana sairaan paha kammo oksennustaudista ja oksentamisesta. Mulla oli lapsena joku superpöpö ja oksensin yli viikon...HYI kamala tauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Mäki oon unissa monesti nähnyt, että menetän jonkun, kuolemalla tai esim. eroamalla :( Ja noi sairaudet on kans mitä ite pelkään, se liittyy kyl vähä ton kuolemaakin sitte. Joo siis oksennustauti on ihan kamala juttu! :D Ei ihme jos pelkäät sitä.

   Poista
 3. Itse pelkään korkeitapaikkoja aivan helvetin paljon..Jos näin suoraan sanotaan :D Mulla menee jalat veteläksi siellä ja tuntuu siltä, että pyörryn. Nousee tuskanhiki pintaan ja vaikka jalat meinaa lähteä alta niin en pysty silti liikkumaan vaan kökötän kuin tikku paikallani.. Hyi kauhea ku en edes miettii! Sekä pelkään tulipaloja myös ylikaiken, vaikka en ole sellaista kokenut. Muistan miten lapsena mietin aina, että entäs jos meidän mummola palaa silloinkun olen yksin siellä.. Mitä silloin pitää pelastaa ja miten saan kaikki elukat turvaan. Nykyisin kanssa mulla on selkeä suunnitelma jos kämppä syttyy palamaan- koirat ja valokuvat turvaan! :D Pimeää pelkään myös tavallaan, mutta lähinnä pimeitä metsiä. Mua ei sais kirveelläkään sellaiseen. Taas jossain kadulla käveleminen pimeällä ei pelota. Toki enpä mä missään kävele ilman koiriani ja vaikka ne on liiankin kilttejä niin tiedostan, että niiden kanssa saan kävellä rauhassa ;) Murtoa, murhaajia tai muita pimeitä tapauksia en sitten pelkää ollenkaan, olen jotenkin sellaisella asenteella, että enhän mä sille minkään nyt voi jos joku mut haluaa listiä..ai kamala :D Mutta mun höpsöin pelko on kaikki yliluonnolliset jutut. Ne on samalla tosi kiehtovia, mutta samalla pelkään niitä. Eikä mitää perus ufo/kummitus settiä vaan enemmän sellaista ns.pahaa yliluonnollista.. Ai miten nii olen katsonut liikaa kauhuleffoja :D Ps. Tää oli kiva postaus!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis onhan korkeat paikat kamalia :D Mut jos ne on turvallisesti sisällä niin vielä menettelee vaik ei oo mikään oma lempparijuttu. Voi sua! :( Ihana kuiteki on oikee tommonen selkeä suunnitelma, ihana sinä :D Pimeät metsät, hyi! Onneks sulla on koirat mukana, ne suojelee sua, mullaki jos Joonaksen kanssa oon en pelkää, mutta yksin. Juu ymmärrän kyllä noi yliluonnolliset pelot, kyllähän niitä tulee ajateltuu varsinki kauhuleffojen jälkeen. Paranormal activityn jälkeen pelkäsin niin, että nukuin monta kuukautta yölamppu päällä. Pelkäsin, että joku seisoo siinä kun herään tai että ovi menee yhtäkkiä auki/kiinni. Kamalaa, onneks en enää pelkää sitä. Kiitti, kiva tykkäsit! (:

   Poista
 4. Haha sie pelkäät melkein täysin samoja asioita ku mieki! :D Korkeat paikat,pimeä,piikit,kuolema ja etenki se lentäminen! Muistan ku lennettiin Lontooseen viime vuonna itkin ihan hysteerisesti jo lentokentällä ja vannoin, etten ikinä nouse tuohon koneeseen. Olen sitte nukkunu onnellisesti koko lennon väsyneenä siitä itkemisestä :D Kiva kattoa kentällä otetuja kuvia näin jälkeenpäin ku naama ihan punasena itkemisestä :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin samikset :D Lentäminen on kyllä aina yhtä jännittävää. Onneks kuiteki nousit, matkustaminen on sen arvosta jos vähän kärsii lennoilla :) Voi sua :D <3

   Poista
 5. Tää postaus on pyörinyt itelläkin mielessä jo iät ja ajat :D Hyvin olit kertonut sun peloista, tosi samanlaisia pelkoja löytyy myös itseltä. Menettäminen ja kuolema taitaa olla ne pahimmat ja vasta tänä vuonna oon huomannu että pelkään korkeita paikkoja. Kesällä vikisin jo vuoristoradassa ja tuolille nousemistakin vältän viimeiseen saakka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin nyt on hyvä aika tehdä tämmönen ;D Ne on kyllä pahimmat tai semmoset jotka satuttais itteensä eniten. Joo sama juttu täällä :D

   Poista
 6. Aikalailla samanlaisia pelkoja löytyy multakin :D Mutta etenkin tuo korkeat paikat ja pimeä on samoja pelkoja kuin sulla. Mun pahin pelko taitaa kuitenkin olla ötökät ja etenkin tuhatjalkaiset. Hrr....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin :D No ei ötökät oo itellekkää mitekää mielunen juttu, mutta en varsinaisesti pelkää niitä :D Vaik ymmärrän miks sä pelkäät niitä, onhan ne inhottavii !

   Poista
 7. Hyvin ymmärrettäviä nuo siun pelot! Ei mitään kovin mukavia nuo kyllä ole :(Itsellä ehkä korkeiden paikkojen pelko on yks suurimmista, koska se jotenkin tuntuu koko kropassa asti. Myös kaikki (agressiiviset) humalaiset miehet/naiset, kovan kivun pelko (jäi kesällä mahakipujen ja leikkauksen jäljiltä) ja yksin jäämisen pelko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Joo ei oo, mutta ei onneks häiritse elämää kuitenkaan mitenkää liikaa. Joo kyllä korkeat paikat on vaan niin pelottava asia, että.. :D Ja ihan ymmärrettäviä myös noi sun pelot :<

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)