10.2.2016

Vinkit Manchesteriin !

Heippa! Mulla on ollut jo pitkään mielessä, että alan julkaisemaan matkoiltani tälläsiä info/vinkki postauksia. Harmittaa ihan, että ei ole aikaisemmin tullut tehtyä tällästä matkoilta. Mutta jos joku miettii miks en oo tarkemmin postauksissa selittänyt Manchesterista, johtuu se tästä postauksesta. On kiva kun kaikki on samassa paikassa. Ajattelin kerätä tähän vähän omia kokemuksia ja omaa tietoa kaupungista mikäli joku on Manchesteriin menossa :)
P1220003
Lennot & Hotelli 
Varattiin meidän matka Apollomatkojen kautta, jossa on myynnissä erikseen jalkapallomatkoja. Matka varattiin kolme kuukautta ennen reissua. Matka oli melko kallis, mutta sen arvoinen. Lennot olivat Sassilta ja meillä oli meno- ja paluulennoilla välilasku Köpiksessä. Mainitsinkin jo, että meidän hotelli ei ollut parhaasta päästä. Vanhanaikainen ja sotkuinen. Remontin tarpeessa! Mutta todella hyvällä paikalla ja henkilökunta ystävällistä. Mutta mieti siis kaksi kertaa varaatko huoneen Sachas Britannia Hotellista vai et. Itse en voi suositella, mutta kyllä siellä yöpyy.
P1220009 P1220037 Liikkuminen
Ekana päivänä tultiin lentokentältä junalla Piccadilly juna-asemalle ja matka kentältä kesti noin 20-minuuttia ja matka maksoi 4 puntaa eli ei paha. Säästi rahaa varmasti verrattuna taksiin. En osaa taksin hintaa sanoa, koska ei menty taksilla matkan aikana. Suosittelen kuitenki junaa kentältä keskustaan :) Ainoa millon käytettiin julkisia oli kun mentiin Manun stadionille. Kaksikerroksiset bussit on mun mielestä tosi kivoja ja istuttiikin aina ylhäällä ihailemassa kaupunkia. Koko päivän lippu maksoin 4 puntaa eli sillä sai matkustaa bussilla niin paljon kuin halusi. Keskustasta meni monta bussia stadionille, itse käytettiin linjaa X50. Koska meidän hotelli oli hyvällä paikalla, pystyttiin kävelemään joka paikkaan ja nähtävyydet ja muut vastaavat oli meidän lähellä.
Manchesterissa oli paljon opasteita ja karttoja, joten eksymisen vaaraa ei ollut! Manchesterissa oli myös metro liikkumista varten, mutta sitäkään ei tarvittu :)
P1220158 P1250614 P1250608
Shoppailu
Kuten oon maininnut sijaitsi meidän hotelli aivan Primarkin vieressä. Primark on ostostaivas ja mun lempikauppa koko maailmassa. Odotan aina matkoilla sinne pääsyä:D Myös suuri kauppakeskus Arndale oli vieressämme. Siellä oli yli 200 kauppaa. Merkkivaatekauppoja sekä hiukan halvempiakin. Laidasta laitaan kaikkia eri liikkeitä sekä ravintoloita. Vaatteet olivat Primarkissa edullisia, mutta muualla kaupoissa aika samaa tasoa kuin Suomessa. Meikkejä ja muuta kosmetiikkaa sai edullisesti erilaisista liikkeistä. Manchesterissa oli myös kauppa, jonka nimi oli Poundworld ja siellä kaikki maksoi vain punnan! Siellä oli ihan perustuotteitakin vain punnalla. Shoppailuun kaupunki sopii siis hyvin ja varsinkin Primarkkia ja Arndalea suosittelen :) 
P1240430
P1230249 P1230278 Nähtävyydet
Meidän lempinähtävyys oli tietenkin Manun peli ja suosittelen ainakin harkitsemaan peliä jos Manchesteriin matkaa! Siellä on upea tunnelma. Liput vaan ovat kalliita ja ne pitää hankkia kuukausia ennen peliä. Stadium kierros oli myös mielenkiintoinen, sinne pääsee 18 punnalla ja pääsee vierailemaan museossa sekä ohjatulle kierrokselle. Käytiin myös Manchesterin kaupungintalolla, joka oli kaunis rakennus. Myös Katedraali ja John Rylands Library kannattaa tsekata, itse ainaki ihastelimme etenki kirjastoa kauan! Museoita Manchesterissa on, mutta kävimme vain jalkapallomuseossa. Se on ilmainen,joten jos jalkapallo kiinnostaa, kannattaa käydä! Kaiki nähtävyydet ovat lähellä toisiaan, joten kävellen pääsee joka paikkaan.
P1220033 P1220020 P1240556 Ruoka ja juoma
Manchesterissa oli paljon erilaisia ravintoloita, joiden hintataso vaihteli 10-20 punnan välillä. Itse suosimme Italialaisia ravintoloita, joita voin suositella myös muille! Bella Italiaa oli useammassa paikassa Manchesterissa ja me kävimme siellä muutaman kerran aamupalalla ja yhden kerran lounaalla. Myös Ask Italiasta ja Zizzistä sai maistuvaa ruokaa. Jokaisella listalla oli merkattu kasvisruokien perään V(vege), joten oli helppo löytää itselleen mieleistä ruokaa! Myös Fish and chips oli todella hyvää. Hamppareilla käytiin yhden kerran yhdessä hampurilaisravintolassa, Byronissa! Siellä sai parasta kasvishampparia ikinä. Chinatownissa meidän piti käydä syömässä, mutta ei ehditty. Siellä oli paljon kiinalaisia ravintoloita kun käveltiin siitä ohi. Pubeja Manchesterissa oli jonkun verran, käytiin itse kerran pubissa. Myös Fridays bar oli hyvä paikka, siellä sai drinkkejä noin kuudella punnalla. Kalja oli neljä punnan hintaa, siideri samaa luokkaa. Limu maksoi noin kaksi puntaa. 

Mitäs muuta? Manchester oli yksinkertaisuudessaan kiva kaupunki! Matkaan riitti kolme yön reissu, toki olisi ollut kiva lähteä kiertämään muutakin Manchesteria kuin keskusta, mutta näihin juttuihin kolme päivää riitti hyvin. Suosittelen kyllä Manchesteria niin jalkapallon, ihmisten, ruuan kuin shoppailunki takia ;)

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä idea tälläinen vinkkipostaus! :) en olekaan koskaan käynyt, mutta näiden ohjeiden perusteella siellä varmaan osaisi toimiakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Pitää tulevaisuudessaki tehdä näitä :) Haha joo kiva kuulla :D

   Poista
 2. Ihania lomakuvia!!! TAAS! Mä kuolen kateudesta kun mtätänen täällä kotisohvalla! :D

  Tiedän ainakin yhden jääprinsessan lempparikuvan noista lomakuvistasi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyll teki toivottavasti pääsette johonkin reissuun ;) Ja juu mäki uskon tietäväni mitä meinaat :)

   Poista
 3. Tosi kiva ja mielenkiintonen postaus! :) Mietin kesällä itekin tälläistä Lontoosta, mutta en ehtinyt nähdä tarpeeksi että oisin viittinyt :D Mutta ehkä vielä jonkun lomamuistelupostauksen yhteydessä ym. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo tälläset vinkkipostaukset on kivoja ja tykkään lukea vastaavia muidenki blogeista ;) Ehdottomasti jatkan näiden tekemistä!

   Poista
 4. Tykkään lukea tosi paljon tälläisiä postauksia, vaikka ei juuri sillä hetkellä mihinkään olisi matkustamassa. Nämä vain usein jäävät mieleen ja on helppo tulla tsekkaamaan vinkit myöhemmin! :) Tätä oli myös kiva lukea, koska olet selvästi käyttänyt tähän aikaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Niin mäkin tykkään lukea tälläsiä postauksia. Juu tähän käytin kyllä aikaa ja tätä oli kiva tehdä :) <3

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)