3.2.2015

Travel is the only thing you buy that makes you richer

Moi ! Tänään postailen taas matkustamisesta muutaman sanasen. Mä tosiaan tykkään asua Suomessa ja varsinki Helsingissä. Täällä on mun koti, mun sydän kuuluu tänne. Mutta kyllä mä silti joka päivä haaveilen salaa, että kunpa saisin asua vaikka Amerikassa tai ihanTukholmassa. Mä niin kiroan mun huonoa kielitaitoa päivittäin ja toivon, että joskus mä vielä toteutan ton haaveen, vaikka eläkkeellä. En siis koko elämääni haluaisi asua, mutta vaikkapa puoli vuotta. Vinkkinä poikaystävälle ;)

Siksi oon päättänyt, että matkustan niin paljon kuin kerkeän ja niin paljon kun lompakko sallii :D Mulla on näitä maita/kaupunkeja, joissa haluaisin matkustaa intohimoisesti loppujen lopuksi vain muutama. New yorkin matkaa olen alkanut jo suunnittelemaan yhdessä ystäväni kanssa, mutta olen päättänyt, että menen sinne lähivuosina vaikka yksin. Mulla alkoi New yorkista haaveileminen jo 16-vuotiaana kun matkustin sinne joka yö unissani. Ja sillon mulla meni oikeesti huonosti ja siellä tunsin aina olevani elossa. Älkää rikkoko mun pilvilinnoja :D
Kroatia on mun uusin kohde, jonne haluan matkustaa ja sinne luultavasti pääsenki. Aivan ihanan näköinen maa, kaikkine vesiputouksineen ja merineen. Haluan sinne ehdottomasti ! Sieltä oikeestaan minkä tahansa kaupunki käy. Muita jonne haluaisin mennä on Pariisi ja Rooma. Myös jotkut muut Amerikan maat kiinnostavat. Toivon, että mulla on koko elämä aikaa toteuttaa kaikki.

Matkan suunnitellu on ollut nyt hiukan stressaavaa kun on koulussa ja töissä, mutta jotenki ne palaset alkaa loksahtelemaan ja ihan pian me ollaan jo lentokoneessa poissa hetkeksi arjesta. Ja sitten voidaa alkaa suunnittelemaan uutta matkaa, koska se antaa niin paljon voimaa jaksamaan tätä arkea. Mulla oli ne pari asiaa jotka hiukan jännitti eli lentokoneessa oleminen. Tai oikeestaan se nousu. Mua sattuu niin paljon korviin sillon, mutta ostin nyt lentokorvatulpat, toivottavasti auttais :) Toinen on olla erossa noista muruista eli Celestä ja Codasta. Onneksi mun äiti tulee hoitamaan niitä koko ajaksi meille, niin on tuttu ja luotettava hoitaja. Mua ei jännitä eksyminen eikä oikeestaan mikään Madridissa. Oon niin utelias ja valmis kokemaan uutta, että eksyminen ja muut ongelmat vaan ois hauskoja.Ja mulla on onneksi turvallinen mies mukana, joten ei huolta :) Kiinnostaisko teitä sitten matkan jälkeen miten paljon postaukset Madridista ? Oon jo hiukan suunnittellut minkä tapaisia postauksia teen, mutta katsotaan sitten :)

12 kommenttia:

 1. Ois se kyl kiva matkustaa voi että! :3 Tee joku ostos- tai/ja maisemapostaus tai joku lyhyt video vois olla kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä (: Juu semmoset ainaki teen ja videonki voisin kyl tehdä:D julkasu kelpoisen :p

   Poista
 2. Joo tee matkapostaus / postauksia sit! Ois just kiva nähä sieltä paljon kuvia yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu teen ! :) Ja niitä tulee varmasti otettua :)

   Poista
 3. Paljon matkapostauksia! vaikka joka päivästä erikseen ja ostoksista :D ja et sä sinne Nykiin joudu yksin lähtemään, täältä löytyy toinen New Yorkista haaveileva ♥ ja toi Kroatia ois muuten kans aivan upee kohde, sitä ei jotenkin tuu edes ajatelleeks että siellä on niin kaunista!
  mulla auttoi muuten viimeks lentokoneessa tohon korvakipuun veden juominen - aina kun meni korvat lukkoon niin join ja ne korvat poksahti auki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sillee kelasinki tehdä !(: Hihi kiva kuulla, sunkaa oiski ihana päästä matkalle <3 Nii se on, mä haluaisin sinne tosi paljon :)) Juu pitääki kokeilla totaki ja kaikki muut mahdolliset :D

   Poista
 4. Mä oon käynyt Kroatiassa kolme kertaa ja suunnitelmissa käydä siellä vielä monia kertoja lisää. Viimeksi vierailin tuolla vuonna 2010 ja olin pari viikkoa road tripilla. Tuolla reissulla kävin Etelä-Kroatian (Dalmatia) lisäksi Montenegrossa.

  Kroatiasta voin suositella hyvin siis Dalmatiaa ja Istriaa (pohjoinen osa). Istriassa mun tädillä on asunto, siellä oon käynyt useammin. Kaupunkien osalta pidän ainakin Pulasta, Splitista (2. suurin kaupunki) ja Dubrovnikista. Lisäksi oon käynyt Kroatian kolmella isoimmalla saarella, Hvar, Korcula ja Brac.

  Ainakin viime reissun aikana hintataso oli vielä halpa, mutta nykytilanteesta en ole ihan täysin perillä kun Kroatia on liittynyt EU:hun ja nykyinen rahayksikkö kunan sijasta on euro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot pitänyt :) Itse oon katsonut kuvia ja niin kauniin näköinen maa! Mua itseeni kiinnostais juuri tuo Split. Kiitos vinkeistä !:)

   Poista
 5. Joo matkapostaus olis toivottu! Laitat sitten paljon kuvia teistä siellä ja kerrot millaista oli! :)

  VastaaPoista
 6. Matkapostauksille kyllä kiitos! ♥ Matkustelu on mukavaa ja on kiva lukea muidenkin reissuista. ^^

  VastaaPoista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)