14.7.2015

Berliiniin !

Moikka :) Olen kärsinyt jo vuosia matkakuumeesta ja vaikka olisin matkallakin, mä suunnittelen jo mihin haluaisin seuraavaksi. Saksa ei ole juurikaan mua ennen kiinnostanut eikä Berliinikään, joskus joku on sanonut, että kannattaa mennä sinne. Saksa on mulle vieras kulttuuri ja Berliin vieras kaupunki.

Joonas on käynyt pari kertaa Saksassa ja on tykännyt, joten ihan läpällä alettiin suunnittelemaan, että jos menis Berliiniin tai Saksaan joskus. No se joskus on jo ihan piakoin ! :) Aika extempore toi matka varattiin, mutta sitä paremmin mielin olen. Matka oli edullinen ja reissu on neljän päivän mittainen eli aika sopiva aika. Vaikka olen lukenut, että Berliini on iso kaupunki, niin uskon että kaikki ne paikat joissa halutaan käydä keretään käydä, toivottavasti. Mulle tulee nimettäin kokoajan lisää ja lisää paikkoja joissa haluan käydä :D
Berliini vaikuttaa mielenkiintoselta kaupungilta. En oo koskaan ollut mikään erityisen lahjakas koulussa, ihan perus oppilas. Historiassa olin kuitenkin hyvä ja historia mua on aina kiinnostanut ja erityisesti Saksan historia on mielenkiintoinen.  En voi väittää muistavani kauheasti, mutta kyllä Berliinissä ainakin historiallisia juttuja löytyy!

Niin ja sitten on tietenkin shoppailu.. Mun matkabudjetti tulee olemaan aika pieni ja oon vaan lukenut miten Berliini on shoppailijan paratiisi ! En oo mikään himoshoppailija, mutta niin.. Onhan siellä vaikka mitä kauppoja kuulema. Ainakin Primark sekä Forever 21 on semmosia joihin suuntaan :)

Nähtävyyksistä mua kiinnostaa tällä hetkellä ainakin Berliinin muuri, Berliinin tuomionkirkko, Juutalaismuseo, Holokaustin muistomerkki, eläintarha ja Olympiastadion. Varmasti tulee muitaki kierreltyä, ihan miten vain aika riittää. Mä oon kaupunki ihminen ja käytän mielelläni lomailusta aikaa nähtävyyksiä kierrelen ja valokuvaten, samalla nauttien kaupungin tunnelmasta. Joten uskon, että viihdyn Berliinissä ! :)

Onko teillä antaa matkavinkkejä Berliiniin ? :)

6 kommenttia:

 1. ää tungen teidän matkalaukkuun :D mä haluaisin just vaa shoppailemaan tonne, oon kuullu tosi paljon kehuja kaikista kaupoista :) ja eläintarha on kuulemma kans hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ! :D Juu sama juttu, toivotaa että rahat riittää :)

   Poista
 2. Oi vau! :) Miun siskoista yksi on käynyt Berliinissä joskus, tykkäsi todella paljon. Hauskaa olisi itsekin joskus päästä sinne, mut seuraavana on varmaan Tukholman reissut ja sit Espanjaan jossain välissä. :) Slovenia ja Itävalta pitää katsastaa joskus uudestaan ja Ukrainassa olisi mukavaa käydä, kunhan tilanne siellä rauhoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa kiva kuulla:) Itsekki kuullu vaa hyvää siitä. Kuulostaa hyvältä, toivottavasti suunnitelmat toteutuu:)

   Poista
 3. Primark ja Forever 21 oli molemmat ihanan isoja kauppoja! Kannattaa tosiaan käydä niissä! Juutalaismuseo oli mulle vähän pettymys, ei vain riittänyt mielenkiinto loppuun asti. Mutta toivottavasti sinä tykkäät siitä enemmän :) Koska lähdette reissuun? :) Pitää sitten tulla vilkuilemaan myös niitä sun matkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nii mäki oon ymmärtänyt :) Aijaa, harmi kuulla.. Ite kyllä haluaisin ainaki käydä siellä, vaikken kyllä mikää museoihminen oo :D Lähdetää tällä viikolla, ens viikolla varmaa jo jotain postauksia !:)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)