31.7.2015

Berliini Zoo Day 2

Mau :) Olipa vaikea miettiä miten kirjotan otsikon, mutta tässä tulee siis ensimäinen osa meidän toisesta päivästä. Teen toisen vielä, kuvia ja asiaa oli liikaa, joten tää postaus keskittyy vaan eläintarhaan. Kirjotin jo aiemmin kesällä Korkeasaari reissun yhteydessä, että olen sekä eläintarhoja vastaan, että myös tykkään käydä niissä. En tiedä ristiriitaisempaa tilannetta kohdallani, mutta silti halusin ehdottomasti Berliinin eläintarhaan. Oon käynyt Suomessa, Lontoossa, Madridissa, Tallinnassa ja Berliinissä eläintarhoissa ja paras on ehdottomasti Berliinin. Berliinissä on kaksi eläintarhaa ja me käytiin siis Zoologischer Garten Berlinin eläintarhassa. Se oli upea paikka !

Jo Berliinin matkaa suunnitellessa päätettiin, että mennään tähän toiseen eläintarhaan. Se on pienempi kooltaan kuin se toinen, mutta eläimiä siellä on tuhansia ja tuhansia. Lajeja vissiin 1500 eri ellen väärin ole ymmärtänyt ? Eläintarha on yksi maailman suurimpia ja eläinlajien määrällä se on suurin. Joten nähtävää riitti eli ei ihme, että tää vaatii ihan oman postauksensa. Eläintarha on ihan metro- ja juna-aseman vieressä, joten sinne oli helppo mennä. Myös bussilla pääsee, esim numerolla 100.
Kun saavuttiin eläintarhalle siellä oli jono. Siis jono ? En ole koskaan jonottanut eläintarhaan :D Mutta siellä jonoteltiin varmaan reilu 20 minuuttia. Onneksi eläintarhassa sai kävellä rauhassa paitsi leijonan luonna kaikki änkes ottamaan kuvia siitä. En ala nyt selittämään mitä kaikkia lajeja siellä oli, niistä osan näkee täältä ! Omia lemppareitani olivat ehdottomasti pingviinit. Niitä taisi olla neljää eri lajija. Ei ole vaikea arvata missä vietettiin eniten aikaa? No tuijottaen pingviinejä ku ne polski vedessä. Myös gorillat olivat semmonen missä olisi voinut viettää tunteja aikaa katsellessa niitä.

Eläintarhassa oli se mielenkiintoista, että vain jotkut eläimistä olivat häkeissä. Monet elivät semmosissa rakennelmissa, joissa esteenä oli vain kuilu, vettä tai muuta vastaavaa. Eli eläimet näki aika hyvin. Tykkäsin myös eläintarhassa paikasta, jossa eli hämäräeläimiä. Paikka oli lähestulkoon pilkkopimeä ja siellä meni mm. eri jyrsijöitä sekä lepakoita ! Kuvaa en sieltä saanut, mutta hienoa, että eläimille on koitettu järjestää edes jotenki omaa elinympäristöään vastaava paikka. Myös linnuilla oli kivat oltavat kun oli erilaisia järviä(lammikoita:D) sekä muutenki luontoa. Eläintarhassa oli yksi paikka jossa pääsi silittämään lampaitaa, vuohia jne. Itsekki menin silettelemään yhtä ihanaa lammasta, johon ihastuin, oli niin sulonen :')
Eläintarha oli niin iso, että sen jälkeen oltiin ihan väsyneitä ja viellä piti lähteä katsomaan nähtävyyksiä. Niistä myöhemmin lisää :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Kuulostaa hyvältä eläintarhalta, ei sellaselta et tulis paha mieli niiden elinolojen takia. Täytyy kyllä käydä joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo mä ainakin tykkäsin, kun niin monella eläimellä oli kivat oltavat, en sitte tietekää tiedä mitä eläimet itse oli mieltä, mutta sillee ei mitkään karut oltavat.. Joo kannattaa :)

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)