1.7.2015

Split Day 5

Heipsan ! Postailu jatkuu taas matkapostauksilla :) Oltiin oltu Splitissä jo neljä päivää ja vasta viidentenä lähdettiin hiukan tarkemmin tutustumaan Splittiin. Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki, mutta sen keskusta oli pieni. En tiedä mihin vertaisin sitä, mutta jos haluaa nähdä paljon nähtävyyksiä ja vastaavia, ei Split ehkä ole sinun kohteesi. Itsekkin olisin kaivannut enemmän nähtävyyksiä, mutta toisaalta pääasia oli lämpö, seura, meri ja luonto.
Diocletianuksen palatsi ja sen alue on semmonen paikka missä oli paljon turisteja ja itsekkin mentiin siellä käymään. Siellä oli paljon kapeita kujija, joita kutsuttiin sokkeloiksi. Sen hahmotti kyllä jo yhden kerran jälkeen kun muinakin päivinä käytiin siellä. Halusin mennä tutustumaan Katedrala Svetog Dujma -kirkkoon, mutta sisäänpääsymaksun jälkeen meille osotettiin tornia kun olin lähdössä kirkkoon sisälle :D Olin siis ostanut torniin lipun. Hieno homma. Pelkään korkeita paikkoja ja kaiken lisäksi piti kiivetä todella kapeita reittejä, joista mulla ei harmi kyllä ole kuvaa. Tuli hiukan ahtaan paikan kammokin esiin. No ylhäällä munasarjat sitten kiittivät siitä kiipeilystä, mua sattui oikeesti paljon, mutta olihan maisemat upeat tuolta ! Sitten tajuttiin alhaalla, että siellä oli erikseen lipunmyynti kirkkoonki, mutta olin ärsyynyt enkä suostunut enää maksamaan siitä erikseen:D Splitissä maksoi kaikki vessakäynneistä kirkkoon tutustumiseen. Tuolla sokkeloissa oli ihana karkkikauppa, jossa karkit oli laitettu ihanasti esille. Sieltä käytiin parina päivänä ostamassa karkkia. Tona viidentenä päivänä oli hiukan kylmä, meinasin ostaa jopa pitkähihaisen. Mutta kuitenkin pärjäsin vain topilla ja shortseilla.
Splitissä niinkuin varmaan kaikkialla lämpimissä kohteissa oli paljon kulkukissoja ja -koiria. Mua säälitti ne aina. Kroatiassa toi eläinten kohtelu ei taida olla mikään ykkösasia. Yksi ihana koira lähti seuraamaan meitä yhtenä iltana kun olimme rannalta lähdössä. Se käveli kokoajan meidän edellä ja kun yksi suomalainen nainen tuli meitä vastaan, hän kehui koiraamme ? :D Oli siinä kyllä naurussa pidättämistä, mutta kyllä mua säälitti se koira. Se oli niin suloinen ja sosiaalinen. Me menimme autotieltä tien toiselle puolelle ja koira meni alikulkusillan kautta ja siellä se odotti meitä. Lopuksi mentiin kauppaan ja oltiin varmoja, että siellä se koira on. Ei ollut, toisaalta olin helpottunut, mutta kyllä mietin mitenköhän se koira pärjää. Meidän asuinpaikan lähellä oli koiria häkeissä. Aidattu alue ja päälle heitetty vaan jotain peltilevyjä. Sen ohi kun käveli haistoi vaan pahan hajun ja siellä oli pentujakin. Oon liian eläinrakas ja herkkä, mua sattui aina sydämeen kun menin niiden ohi ja kuulin niiden haukunnan. En tiedä, olisi mieli tehnyt vapauttaa ne. Jos olisin ollut Suomessa, olisin tietenkin soittanut johonkin, mutta tuolla en usko, että siitä olisi ollut mitään apua. Näin myös linnun semmoisessa häkissä mitä kutsutaan lintuhäkiksi. Semmosessa aivan pienessä. Eläinkaupassa chinchillalla oli tosi pienet oltavat, vaikka yllätävän puhtaat häkit siellä oli kaikilla eläimillä. Yksi nainen koitti yhtenä iltana myydä kissanpentuja, se roikotti kahta kissaa kädessään, ei missään kantoboxissa tai vastaavassa, vaan käsissään piti niitä. Splitissä oli myös ennen eläintarha, joka suljettiin koska eläimillä oli niin huonot oltavat. Sekin varmaan jo kertoo paljon.
Viidentenä päivänä halusin kovasti johonkin veneajelulle, mutta mitään sopivaa ei mennyt juuri siihen aikaan. Mentiin kuitenkin semmosella veneellä, jonka alaosasta näki vedenalle. Se oli turhan kallis siihen nähden, että näki jonkun 10minuutin ajan niitä kaloja ja muuta vedenalaista elämää. Mtta kokemushan sekin :) Illalla mentiin rannalle katsomaan kaunista auringonlaskua. Oli se kyllä romanttista ! Mulla on niin ikävä Splittiin.. ♥

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas! Varsinkin toi eka auringonlaskukuva ♥ matkakuume vaan kasvaa koko ajan :D
  Toi eläintenkohtelu joissain maissa on kyllä ihan hirveetä....kulkukissoja ja -koiria kadut täynnä. Onneksi Suomessa on edes asiat hyvin, vaikka täälläkin otetaan kesäkissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo sama täällä :D Ja nii on, surullista ihan :/ Niinpä kyl täällä aika monet ihmiset eläimiää kohtelee hyvin!:)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Kaunis paikka näyttää olleen, mutta kurja tietää nuista eläimien kohteluista. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Kyllä on, vaikka tosiaan kaikki siellä ei niin täydellistä ollut :/

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)