8.8.2016

Lissabon Part ll

Moii! Tänään jatketaan taas Lissabon aiheisilla postauksilla ;) Viikon matkallemme alkuviikolla oli juuri sopiva sää. Oli tietenkin lämmin, mutta jaksoi hyvin tehdä kaikkea. Loppuviikosta kuitenkin sää oli tukahduttavan kuuma, yli 36 astetta parhaimmillaan! Saatettiin kävellä 5minuuttia ja oli pakko pysähtyä hetkeksi istumaan kun oli niin kuuma. Sitä kuumuutta on vaikea selittää, mutta Suomen "helteet" eivät tuntuneet miltään verrattuna tuonne. Joimme joka päivä paljon vettä ja jäätelö maistui tosi hyvälle tuolla, ne helpottivat onneksi vähäsen :)

Yhtenä päivänä lähdimme käymään Belemissä junalla. Sinne olisi varmasti päässyt muutenkin, mutta junalla pääsi nopeasti keskustasta sinne. Halusin mennä kuvailemaan April 25th- siltaa, joka on varmasti sellainen nähtävyys, josta Lissabon tunnetaan. Tuosta isosta punaisesta sillasta tulee mieleen San Franciscon Golden Gate Bridge. Olihan se upea näky! Belemissä halusimme käydä katsomassa Hieronymuksen luostaria sekä Jardim Botânico Tropical- puistoa. Tuo luostari oli kyllä upea! Emme käyneet sisällä, mutta ulkopuolelta tuo oli kyllä hieno. Meidän oli tarkoitus mennä katsomaan myös kuuluisaa Belemin tornia, mutta oikeesti voimat eivät vaan riittäneet sinne asti :D Eikä se niin kovin ihmeelliseltä mun mielestä edes näyttänyt kun kuvista olin katsellut. Sen sijaan kävimme kiertelemässä tuota Tropical-puistoa ja se oli niin kaunis! Siellä oli paljon palmuja, kasveja, kukkia sekä lintuja. Sisäänpääsy taisi olla kaksi euroa. Eikä siellä ollut kuin muutama turisti meidän lisäksemme. Saimme juuri ja juuri kierrettyä koko puiston kuumuuden takia. Mutta se kyllä kannatti. Nuo puistot Lissabonissa olivat ihan omaa luokkaansa
Vaikka olimme käyneet Alfamassa jo ratikalla ja tuktuk-kierroksella, halusin sinne uudestaan. Alfamassa oli juuri niitä risaisia taloja, pyykit roikkuivat ikkunoilta ja pieniä kujia, unohtamatta noita kauniita värikkäitä taloja! Lissabonissa oli myös paljon graffitteja, olisin halunnut niistä enemmän kuvia. Tuolla ne olivat ihan taidetta, ei vaan epämääräistä sotkua. Pakko tähän väliin sanoa, että Lissabonissa etenkin keskustassa oli todella paljon huumekauppiaita. Meille tultiin matkan aikana varmaan kaksikymmentä kertaa kysymään haluammeko ostaa jotain huumeita. Olin lukenut siitä etukäteen, mutta olihan se silti ihmeellistä kun oltiin syömässä ja siihen tulee viereen joku kannabispussin kanssa. Ei nähty kuitenkaan reissullamme yhtään humalaista tai sekaisin olevaa, vaikka Portugalissa huumeiden käyttö on sallitua. Aiheesta kukkaruukkuun, söin tuolla myös parasta lohta ikinä. Lohi oli juuri sopivan rasvaista ja niin maukasta. Lissabon on munlaiselle kalan ystävälle ihan unelmapaikka, sieltä sai joka paikasta kalaa. Turska oli siellä kuuluisaa vaikkei mun mielestä mitään kovin ihmeellistä. Mutta lohi oli tuolla hyvää sekä mustekala. 

Viimeisenä päivänä meillä oli vielä paljon aikaa ennen illalla lähtevää lentoa, joten päätimme lähteä käymään viereisessä eläintarhassa, Jardim zoossa. Se ei kuulunut alunperin meidän matkasuunnitelmiin, mutta emme jaksaneet lähteä keskustaan enää, vaan halusimme pysyä hotellin lähellä. Eläintarha oli iso ja kaunis, eläimiä siellä oli laidasta laitaan. Eläimillä suurimmalla osalla oli ihan hyvät oltavat. Suosikkijuttuni tuolla oli teleferico- köysirata. Pelkään kovasti korkeita paikkoja, joten tuo oli taas sitä itsensä ylittämistä. Todella hauska kokemus vaikka vähän pelottikin. Kävimme ostamassa McDonalssista meille limut ja viereissä altaassa uiskenteli krokotiili! Kyllä siinä oli siis lasi välissä, mutta oli hauska juoda limua ja yhtäkkiä huomata, että siinä vieressä uiskentelee krokotiili :D
Paljon meillä meni aikaa vain kiertelyyn ja kävelyyn. Lissabon on omalla tavallaan suuri kaupunki, mutta itse keskusta ei ole kovin iso. Ratikalla ja kävellen pääsee nopesti paikasta toiseen. Tosin kaupunki on rakennettu kukkoloiden päälle, joten ylämäkiä riitti. Ne menivät kuitenkin kätevästi ratikalla tai hitaasti laahustaen. Mulla jäi tosi hyvä fiilis Lissabonista ja Portugalista! ♥ Kerettiin viikossa tekemään kaikki mitä haluttiin ja vähän enemmänkin :) 


Vielä olisi tulossa Lissabonista postauksia liittyen ostoksiin sekä vinkki- ja videopostaussta! ;)

18 kommenttia:

  1. Oih ostospostauksia ihanaa! Ja kauniita kuvia jälleen ^_^

    VastaaPoista
  2. Voi näitä kuvia ♥ Niiiiin ihania! Portugali houkuttelee kyllä koko ajan vain enemmän näiden sun postauksien jälkeen :) Sulle sopii muuten tuo lierihattu älyttömän hyvin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! <3 Juu mä ymmärrän, Portugali on aivan ihana maa! Ja kiitti, mäkin tykkään siitä hatusta :)

      Poista
  3. Vautsi mitkä maisemat! Varsinkin nuo puistomaisemat ovat ihanan värikkäitä :) Ja upee hattu sulla, mulla on vastaavanlainen beigenä! :D

    There will be sunshine

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo maisemat oli kyllä huikeita! Ja puistot tuolla olivat todella kauniita :) Kiitti, toi on kyllä kiva hattu :)

      Poista
  4. Ihania kuvia jälleen! ♥ Ei kauhee, kun tuli nälkä, kun luin sun kokemukset kalaruoista! ♥ Mikään ei oo nautinnollisempaa, kuin oikein laitettu lohi. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Haha voieii :D Hyvin tehty lohi on kyllä niin hyvää :)

      Poista
  5. Nyt tekee mieli lähteä Lissabonin! Kysyn sulta sitten mihin kannattaa mennä ja mitä kannattaa tehdä <3 Aivan upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän! :) Se on niin ihana kaupunki <3 Ja juu kysele ihmeessä, kerron mielelläni :) Kiitos!

      Poista
  6. Mä olin jo hetken aikaa ihan hämilläni, kun katsoin kuvista että toi silta on juurikin se Golden Gate Bridge :'D Onneksi teksti selvensi tämänkin asian ;D Upeita kuvia taas kerran ja ihanaa kun kerrot näin kattavasti teidän lomasta<3 Innolla odottelen muitakin postauksia aiheeseen liittyen, näitä on niin ihana lukea, vaikka samalla oma matkakuume kasvaakin ihan älyttömästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis tuo Lissabonin silta näyttää todella paljon samalta kuin se San Franciscon silta! :) Joten ei ihme jos ekaksi katoit, että se on se :D Kiitos paljon, ihanaa että oot tota mieltä! <3 Ja vielä on muutama postaus tulossa! Kohta päästääkin kattomaan sun matkakuvia ;)

      Poista
  7. Aina tulee niin kateellisiksi, kun lukee näitä matkapostauksiasi :) Vaikutti tosi ihanalta paikalta ja mukavalta reissulta, mutta 36 astetta alkaa olla jo itsellekin vähän tukala :D Kai hotellihuone sentään oli ilmastoitu kunnolla, ettei tarvinnut hikisenä lakanoissa kieriskellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiei, ymmärrän kyllä tunteen! Enemmän pitäis kuitenkin inspiroida muitakin matkustamaan! :) Juu oli kaiken kaikkiaan ihana kaupunki ja reissu, mutta tuo kuumuus ei ollutkaan niin ihanaa :D Hotellissa oli ilmastointi ja ihanna viileää <3 :D

      Poista
  8. Vautsi vau, tuolla on niiiii ihanan näköstä :) Joo ei varmaan suomen "helteet" tunnu miltää verrattuna tuonne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 Ja ei tuntunut kyllä missään nää Suomen helteet! :D

      Poista
  9. Ihania kuvia jälleen kerran! Tykkään siitä, miten tarkasti selität, missä olette käyneet, mistä pidit, mistä et pitänyt ja mitä kaikkea nähtävää sekä tehtävää Lissabonissa on :> Se kertoo siitä, että olet oikeasti nauttinut reissusta - helteistä huolimatta. Onneksi muistitte juoda tarpeeksi, ettei kumpikaan tuupertunut auringonpaahteessa!

    Mä olen myös huomannut sen, että useissa muissa maissa graffitit ovat oikeasti taidetta ja niitä on tehty sydämellä, toisin kuin Suomessa... Täällä ne ovat vain typerää ja epämääräistä suttua (Porin erästä paikkaa lukuun ottamatta, siellä on todella hienoja graffiteja!), joita katsellessa tulee vähän surulliseksi.

    Jään innolla odottelemaan loppupostauksiasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ihana kuulla, että tykkäät näistä postauksista :) Oon koittanut tehdä näistä monipuolisia ja paljon selitystä löytyy myös :D Ja juu reissu oli kyllä nii ihana<3 Vettä oli pakko juoda kokoajan paljon ettei just tuuperru :D

      Juu monissa maissa oon nähnyt hienoja graffitteja, Berliinissä oli kauneimpia mitä oon nähnyt <3 Oot oikeessa,välillä näkee vaan jotain hienoja. Ja juu vielä on muutama postaus tulossa Lissabonista :)

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)