26.6.2015

Split Day 3

Heii :) Tänään vuorossa kolmas päivä Kroatiasta. Tää on tavallaan mun lemppari ja tavallaan myös se kauhein päivä :D Mutta aloitetaan :) Olin oottanut tätä päivää eniten mun reissulla. Mä rakastan kaikkea kauneutta luonnossa, kukkia, metsää, eläimiä. Oon aina halunnut nähdä vesiputouksia ja tiesin, että Kroatiassa niitä on. Varattiin oikeestaan meidän matka Splittiin myöskin sen takia, että se on lähellä Krkan kansallispuistoa josta löytyy sitä kauneutta mistä mä oikeasti pidän.

Oltii edellisenä päivänä jo ostettu bussiliput sinne. Ihmettelin kyllä kun menopaluu lippua ei voinut ostaa, mutta en jäänyt miettimään sitä enempää. Olin tosi jännittynyt, vieraassa maassa matkustaminen on aina jännää. Matka kesti noin 1,5 tuntia ja osattiin jäädä oikeella pysäkillä. Splitin keskustas menee siis bussi suoraan Krkan puistoon, mutta alotan tarinan kertomalla, että oikeesti maksakaa enemmin vähän enemmän siitä, että menette jonkun ryhmän mukana, koska tää mun kokemus tulee varmasti kertomaan miksi :D Splitissä oli kaikkia turisti infoja, josta pystyy matkoja hommamaan.
En ollut ilmeisesti tutustunut Krkaan tarkemmin, koska luulin, että sinne voi kävellä. Siis voihan
sinne, mutta siinä olis mennyt tosi pitkä aika, tunteja. Ja meillä ei ollut kauaa aikaa olla siellä. Joten lähdettii vaan kävelemään, kunnes jossain vaiheessa tajusin, että ei helvetti eihän tää näin voi mennä :D No sitten lähdettiin takaisin ja tajuttiin, että sinne Krkaan kannattaa mennä veneellä.. Ostettiin liput veneelle joka kuljetti meidän Krkan vesiputouksille sieltä lähellä mihin bussi oli meidät jättänyt. Liput maksoivat jotain 15 euroa edes takaisin per henkilö. Mun pää meinas hajota, koska oli tosi kuuma ja olin pilannut itse oman unelmani. No päästiin onneksi hetkeks käymään tuolla paratiisissa, siellä oli niin kaunista. Olisin kyllä halunnut olla siellä koko päivän. Upeita vesiputouksia ja niin kaunis luonto. Myös se vesi oli ihan turkoosia, en oo koskaan nähnyt sen väristä vettä kun siinä järvessä oli. Siellä ui myös ihmisiä, mutta meillä ei ollut aikaa uimiseen. Olin onnellinen. Mä oon aina onnellinen kun saan unelmoida ja haaveilla. Mutta sitten kun saan toteuttaa sen.. Se tunne oli mahtava.
Harmi, että vaikeudet eivät vieläkään olleet loppuneet. Kiireellä takaisin bussille ja se tunne kun bussi on täynnä ja ajaa sun ohi. Mä aloin vaan itkemään. En jaksanut enää, koko päivä oli ollut vaikea ja sitten tämä vielä. Ei ongelma ollut se vaan, että olimme kiirehtineet viimeiseen bussiin turhaan eikä muita busseja Splittiin enää menisi. Ja eikun taksia soittamaan. Olipa sekin kokemus, koska taksi maksoi reilusti yli 100 euroa. Varmasti siksi ei saatu menopaluu lippua, koska ei voi taata että kaikki mahtuisivat bussiin. Siellä oli joku yli 20 ihmistä meidän lisäksi ketkä eivät mahtuneet bussiin. Tosi huonosti suunniteltu busseilta, Krka on suosittu kohde ja Split myös. Ensi kerralla otan sen valmis retken, olisi se maksanut busseineen ja venemaksuineen sen 100 euroa molemmilta :D Tuli vähän tyhmä olo..
No onneksi aina ei voi voittaa. Illalla mentiin vielä syömää hyvää ruokaa ja nauttimaan jäätelöstä, toi Kinder annos oli niin hyvää ! Söin ton päivän aikana kolme jäätelöä :D Olin kuitenkin iloinen, että sain kokea ja päästä näkemään ton, vaikka hetken mietin oliko se kaikki sen arvoista. Kyllä se taisi olla :) Mitäs kommelluksia teille on sattunut matkoilla ? Oon muuten itse eksynyt aina yhden jos toisenki kerran matkoilla, mutta ainahan se opettaa.

15 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen paikka, en kestä! Ja noi herkkujen kuvat, NAM. <3 Kuulostaa muuten tosi kivalta matkalta, ellei tuota bussi-juttua oteta huomioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ! :) Kauneimpia mitä oon nähnyt. Ja juu oli kyllä muuten :D

   Poista
 2. Aina sitä kaikille sattuu ja tapahtuu, mutta niistä oppii. Ensi kerralla on aina viisaampi. Mieleen tuli meille sattunut kömmähdys, kun isä oli varannut halvimman hotellin Bulgariasta, joka loppujen lopuksi oli jokseenkin kamala - aamupala niin yksitoikkoinen, joka aamu samat pöperöt, sekä huoneissa oli tuholaisia. Että todellakin, virheistä oppii ja onneksi ei loma mennyt pilalle - teilläkään. :3 Toteutit unelmasi ja sait käydä tuolla ihanassa paikassa! Aivan ihania kuvia olit ottanu ♥ Oikein kateus iski, kun oot saanu nähdä noin kaunista ja lumoavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniinpä, samaa mieltä ! :D Voieii, mulla ei oo kyllä tuholaisia onneks ollut ! Ikävä homma, valititteko paikasta mihinkää ? Nykyään netissä on hyviä sivustoja jotka on täynnä arvosteluja, yleensä luotan niihin :) Ja toi oli kyllä ihana paikka <3

   Poista
  2. Muistaakseni ei sen kummemmin valitettu, kuin respasta kysyttii että mitäs näille tehdään. Sanoivat että ostakaa myrkkyä ja hävittäkää ne. :D Tosi ammattimaista hoitaa maksavia asikkaista, mutta onneksi oli kiva loma silti.

   Ps. Mulla on sulle haaste http://nhattaravuori.blogspot.fi/2015/06/mina-en-tee.html :)

   Poista
  3. Joo okei :D Ikävä homma kyllä, mutta hyvä jos loma oli silti mukava :) Kiitos haasteesta <3

   Poista
 3. Nam noita herkkuja ja upeat maisemat tuolla Kroatiassa kyllä. :) Oletko käynyt muissa maissa kuin Kroatiassa tai Virossa? :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, totta ! :) Joo oon käynyt Ruotsissa monia kertoja, Tanskassa, Englannissa, Kreikassa ja Espanjassa :)

   Poista
 4. Toi paikka on niiiiin upea! ääh en kestä, pakko päästä joskus ainakin samantapaiseen paikkaa, niin kaunista ♥ Kiva että pääsitte näkemään tollasen paikan, harmi vaan ettei teidän reissu sinne sujunut hyvin :/ mutta kokemus tuokin jota jälkikäteen voi miettiä jo hieman huvittuneena, selvisitte siitä kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä <3 Joo mäki haluan vielä joskus myöhemmin, Amerikassahan olis vaikka mitä.. Mutta niin tää on vähä lähempänä kummiski :D Joo voi kyllä huvittuneena miettiä tota sähellystä :D

   Poista
  2. On kyllä siis kaunis paikka piti laittaa :)

   Poista
 5. Voi ei, teille tosiaan sattui ja tapahtui :( Mutta tosi kaunista tuolla, tuo vesi on aivan täydellisen väristä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä :D Mut onneks selvittiin ihan hyvin kaikesta :) Ja niin onkin <3

   Poista
 6. Vau mitä upeita kuvia! VIHAAN SUOMEN KESÄÄ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kiitos ! Joo vähä samoilla fiiliksillä mennään, mutta eiköhän tää tästä parane :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)