19.12.2014

NaisihanteetTein blogiini kyselyn postauksista ja tää oli suosikki vaihtoehto enkä ihmettele yhtään. Tästä aiheesta puhutaan mun mielestä aika paljon ja on varmasti jokaisen mielessä joskus. Aloin pohtimaan hiukan minkälaisen postauksen mä oikeesti haluan tehdä tästä aiheesta. Ja en osannukkaa tehdä tästä semmoista kun olin alunperin suunnittelut. Mun naisihannehan on siis semmoinen aika kurvikas ja muodokas. Mun mielestä kaikki ihmiset on omalla tavallaan kauniita, mutta naisissa pidän eniten kurvikkaista. Pitkät hiukset, punaiset ja vaalet ovat omia suosikkejani.

Musta on surullista, että ihmiset tavottelee joko anorektisen laihaa kroppaa tai fitness kroppaa. Eivät kaikki siis, mutta entäs jos tavolteltaisiin vain normaalia vartaloa tai semmoista, jossa itsellään on hyvä olla eikä muilla. Jos oot perus hoikka, normaali painoinen tai kurvikas, olet läski. Itse haluaisin olla vain normaalissa painossa, en muuta. Tietenki jokainen saa ihannoida vaikka minkälaista kroppaa, mutta ei luonnollisesti ole hyvä jos se menee sairaanloiseksi suorittamiseksi, jotta saadaan se kroppa. Ja mitäs sitte kun saadaan se kroppa? Mun mielestä on ihana ku ihmisillä on muita tavotteita ja haaveita elämässä ku laihtuminen tai unelma kroppa. Onnellisuutta on niin paljon muutaki ku se vartalo.
TÄMÄ LINKKI kannattaa jokaisen naisen ja miksei miehenki lukea. Luin ton yks päivä ja kyllä siinä kyynel tuli ku mietin omaa rakastani. Ihmistä joka pitää ja hyväksyy vartaloni, rakastaa ja hellii sitä sillon kun minä vihaan sitä. Mutta loppujen lopuksi olisi vain tärkeää, että SINÄ itse pitäisit vartalostasi, ei se pitävätkö muut. Läheisesi rakastavat sinua juuria sellaisena kuin olet muutamasta tai muutamasta kymmenestä ylimääräisestä kilosta huolimatta.

Ihannoin itsevarmoja naisia, joista näkee sydämellisyyden sekä sen, että on hyvä olla itsensä kanssa. Näitäki näkee onneksi joskus :) Itse olen kovin epävarma itsestäni ja mulle on tärkeää miltä näytän muiden mielestä, vaikka oikeesti olisi tärkeää, että viihdyn itseni kanssa eikä sillä mitä muut ajattelevat. Mulla on välillä tosi hyväki olo itseni kanssa. Varsinkin kesällä kun kuljeskelin mekoissa. Mekot on ihania !
Ihanteita on monia erilaisia ja ne ovat muuttuneet ajan myötä. TÄSSÄ LINKKI, joka kertoo ihanteiden muutoksesta. Oma lempparini on Marilyn Monroe, jonka kaunedesta pidän paljonki. Mikä vuosikymmen on teidän lemppari ? :) Tästä postauksesta ei tullut ehkä iha semmoinen kun halusin, mutta parhaani yritin.

16 kommenttia:

 1. Mun mielestä kurveja arvostetaan tänäkin päivänä ja oikeastaan se luo yhtä paljon paineita kuin laihuuden ihannointi, ellei enemmänkin. Nykyään tuntuu, että on ok olla ylipainoinenkin - kunhan olet sitä "oikeista" paikoista. Mutta kaikilla ei vain ole tiimalasin muotoista kroppaa, jotkut on suoria pitkuloita luonnostaan. (Esim. itse en omista vyötäröä, enkä omistanut normaalipainoisenakaan.)

  Pystyn silti yhtymään tähän: "Jos oot perus hoikka, normaali painoinen tai kurvikas, olet läski." Aina jos jotain julkkista tai ketä vaan sanotaan pyöreäksi tms, oon ihan että "wtf, toihan on hoikka!" En siis todellakaan ymmärrä ihmisten käsityksiä siitä, että minkäkokoisia pidetään lihavina. Mun mielestä yleensä melkein kukaan ei ole lihava. :D Paitsi mä ite, tietty!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle itselle ei ole tullut semmoista oloa :o Enkä itse ihannoi semmoisia, vaan sanotaanko nyt että,terveitä ihmisiä, normaalipainoisisia.. Mutta eihän kaikki voi noita "vaatimuksia" täyttää..

   Ja mulle tulee just samalainen olo! Monia jotka itsestä näyttää iha normilta, onki muka läskejä :/ Ja toivon, että jonain päivänä näkisit itses muunaki ku lihavana.. Samaa toivon myös itselleni. Ymmärrän kyllä, että ajattelet noin, mutta se vaa on surullista :( Oot kaunis ihminen ja toivottavasti näkisit sen myös itse <3

   Poista
  2. Voi kiitos, samat sanat! Ja sulla on oikeasti tosi hyvä kroppa :) <3

   Poista
 2. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että tavoitellaan liikaa tuota fitness tai alipainoisen laihaa kroppaa. Eikä pelasta oikeestaan yhtään että julkisuudenhenkilöitten pitäisi edustaa noita kahta kategoriaa, muuten he ovat automaattisesti läskejä. Surullista tää maailma kun ei nähdä ihmisiä muutenkin kuin heidän kroppansa. Kunhan itse ois tyytyväinen :/ Todellakin, niin kuin sanoit, on tärkeimpiäkin asioita miettiä kuin se unelma fitnesskroppa.

  Mutta tosi hyviä ajatuksia ja ainakin ite tajusin sun postauksen täysin. :) Itsekin tykkää kurvikkaista ja itsevarmoista naisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, totta :/ Tosi ilkeetä kyllä, että kaikki muut on läskejä, vaikka ei oikeesti oo :( Ja kiitti kommentista, kiva ku tajusit tän sillee miten mä niinku tarkotin :)

   Poista
 3. Itse taas olen huomannut kaveriporukassa, että juuri niitä fitness-naisia haukutaan. Milloin ovat liian miehekkäitä (eli jos on lihasta niin ilmeisesti on samantien mies) ja milloin pitäisi olla enemmän niitä kuuluisia muotoja. Sama laihojen naisten kohdalla: eivät ole "oikeita naisia" koska ei löydy D-kupin rintoja tai J Lo-peppua. Sanoisin siis jopa, että mainosten ja näytöslavojen ulkopuolella ns. tavalliset ihmiset tuntuvat usein jopa halveksuvan niitä, joiden painoindeksi ei näytä tietyltä tai rasvaprosentti on liian alhainen. Minäkään en ole kuulemma "oikea mies", koska olen liian laiha ja "oikeilla miehillä" on lihaksia ja rasvaa. Tietenkin se on sitä, mihin itse kiinnittää huomiota: mulle on luontaisempaa tarttua niihin laihoja ihmisiä mollaaviin kommentteihin, koska pystyn samaistumaan siihen henkilöön, kenen arvo tietyn sukupuolen edustajana määritellään rasvaprosentin tai muotojen (jotka mulle tarkottaa samaa asiaa kuin rasva) kautta. Esimerkiksi Doven mainoskamppanjat ovat toki hieno tapa tuoda mainoksiin kaikenlaisia kehotyyppejä, mutta samalla usein mennään sitten siihen ääripäähän eli oikea ihminen ei ole laiha ihminen.

  Jotain ihmeellistä ajatustenvirtaa, jota tuli mieleen tästä tekstistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joitain voidaaki haukkua, kun näyttää liian miehilliseltä, mutta mun mielestä aika monet on alkanut viime vuosina / aikoina enemmänki tavottelemaan fitness kroppaa kuin anorektisen laihaa. Voin olla väärässä toki, mutta tää onki vaa miten itse asian nään :) Oon ennen laihduttaessani lukenut paljon treeniblogeja / laihdutusblogeja ja en muista melkein kenenkää haluavan sitä normaalia vartaloa, vaan joko haluttiin olla tosi urheilullisia tai laihoja. Varmaa johtuu ku mulla ei ole tarpeeksi tietoa asioista tai semmosta monipuolista näkemystä : /

   Poista
 4. Tää oli hyvä postaus. :)
  Ja sä olet kaunis! <3
  Silloin kun olin ite alipainoinen syömishäiriöisenä, näin itteni valtavan läskinä. Mitä laihempi olin, sitä enemmän paino ahdisti. Nyt kun oon terveessä normaalipainossa, nään itteni sopivana. Tärkeintä on, että on hyvä olo omassa kropassa ja voi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja aaaw kiitos <3 ! Niin sinäkin, ainaki sisäisesti olet, sen voin sanoa ja yleisesti ihmisen sisäisen kauneus tulee myös ulkoiseen :) Ja toi on yleistä, että ku on syömishäiriö, niin iha sama miten laiha on, niin silti on lihava :( Mutta ihana kuulla, että näet ittes sopivana :)

   Poista
 5. Mielenkiintoista oli lukea siun ajatuksista tässä aiheessa, ehkä olisi voinut enemmän asiaa olla vielä siitä miten tavoitteet tai haaveet unelmakropasta eivät välttämättä ole mahdollisia. Olisihan se kivaa, jos olisi itselläkin vähän enemmän kurveja, mutta en itse koe järkeväksi alkaa lihottamaan ja muokkaamaan liikunnalla itseäni ns. haaveen mukaiseksi. Normaalilla ruokavaliolla ja liikunnalla olen tämän mallinen, enkä sitä halua enää muuttaa kun en koe vähän kurvikkaamman olemuksen olevan sen arvoinen. :)

  Se, että on sen mallinen kuin sattuu olemaan terveissä rajoissa, on arvokkaampaa ja enemmän minua, kuin vartalon muokkaaminen sellaiseksi, mitä se ei luonnostaan ole. En tiedä osasinko nyt muotoilla tämän oikein, mutta uskon että ymmärrät mitä tarkoitan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En joteki osannut tehdä tätä postausta niinkuin tarkotin. Osaan yleensä aina kirjottaa mun ajatukset vaikken osaisi sanoa, mutta nyt en osannut. Ja ei tietekää kaikilla ookkaa mahdollisuutta. Harva on tyytyväinen kroppaansa, aina pitäis olla jossai enemmän ja jossai taas vähemmän. Ymmärsin kuiteki mitä tarkotit ja on hyvä, että elämässä on tärkeempiäki asioita ku vartalo ! Ja mun mielestä oot hurjan kaunis ja susta paistaa semmoinen iloisuus ja hyvä sydämellisyys, mikä on tärkeempää kuin minkälainen vartalo on ! Sä oot terveen näköinen ja saat vaatteet näyttämään upelta päälläsi :)

   Poista
 6. Muistan ikusesti kun meidän terveystiedon opettaja sanoi, että Marilyn oli lihava ja kukaan mies ei halua sellasta...tää nyky-yhteiskunta pyörii niin ulkonäön ympärillä että huhhuh. Musta tuntuu, että mikään ei enää kelpaa. Osa haukkuu laihoja, osa ylipainoisia, osa fitnessnaisia....ja sitten ihmetellään miks nuoret on niin ahdistuneita kun mikään ei kelpaa ja aina löytyy valitettavaa. Pitäis tosiaan vaan ite pitää itestään ja olla terve, se riittää. Muiden sanomisilla ei pitäis olla mitään väliä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa :o Eihä se todellakaa oo lihava.. Ja toi on kyllä totta, mikään ei oo koskaan hyvä. Pääasia olisi kuiteki, että itse pitää itsestään. Mutta ei sitä aina voi tietää, koska on niin paljon oikeita ja vääriä.

   Poista
 7. Minusta tämä oli fiksu ja asiallinen teksti! En saanut sellaista kuvaa kuin tarkoittaisit, että luonnostaan hoikat olisivat sitten rumia, koska teit selväksi, että terve ja itsevarma (painosta niin viis) nainen on mielestäsi kaunis. :) Tai, että kurvikkuus on sellainen asia, mitä itse HENKILÖKOHTAISESTI ihailet, mutta et myöskään haukkunut luonnostaan muodottomia!

  Kävin myös lukemassa tuon linkittämäsi jutun. Tavallaan tulin hieman surulliseksikin, kun luin tuosta, miten se nainen itse koki itsensä ja tunnistin siitä niin paljon samoja tuntemuksia.. Usein koen, että kumppanini sanoo vain minua miellyttääkseen tai joskus jopa ajattelen hänen vitsailevan, kun hän kehuu vartaloani tai meikittömiä kasvojani. Silloin haluaisin vain juosta piiloon. :'( Tuntuu, etten ansaitse sellaisia kehuja, mutta kiitän kuitenkin, jotta en olisi kiittämätön.

  Usein tuntuu, että muut aistit jäävät niin paljon taka-alalle, kun näköaisti hallitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ja ymmärsit oikein niinkuin olin tarkottanut ! :) Ja olihan se surullista, että monet kokee itsensä huonoiksi ja näin, mutta oli kuiteki ihanaa ku mies aina kehui, kyllä alkaa itsekki uskoa siihen hyvään mitä itsessään on kun muut sanoo asioita jatkuvasti :) Monesti kyllä ei osaa ottaa vastaa kehuja, etenkää ku ei itse tunne / ajattele niin :/ Ja totta..

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)