11.7.2015

Soijamakaronilaatikko

Heipsan :) Tässä tulee ruokaresepti pitkästä aikaa nimettäin soijamakaroonilaatikko. Tää on ehdottomasti mun lempiruokia ! Ainekset on edullisia, ruoka on helppo ja aika nopeakin tehdä ja tää on niin hyvää. Kaikki ketkä tätä ruokaa ovat maistaneet ovat kyllä tykänneet :)

Mitä tarvitset laatikkoon ? 

1 ps makaronia (400g)
3 dl tummaa soijarouhetta(+5dl vettä)
0.5-1 tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl oreganoa
2kpl kasvisliemikuutio
0.5 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa(kuivattua)
1 tl ruokaöljyä
2 kpl sipuli

Munamaito:
2 kpl kananmunaa
5 dl kevytmaitoa

Pinnalle juustoraastetta 
Valmistusohjeet:
Laita uuni päälle 200 asteeseen. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan suolan kera melkein kypsiksi(kypsyvät vielä lisää uunissa). Laita pannulle hiukan öljyä sekä pilkottu sipuli. Sen jälkeen lisää soijarouhe, vesi sekä mausteet. Soijarouheen maustamisessa on jokaisella oma makunsa, itse tykkään todella mausteisesta. Käytän myös kasvisliemikuutiota, koska se tuo hyvää makua. Tämän jälkeen sekoita makaronit sekä soijarouhe keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Sekoita munamaito ja kaada se laatikon päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista laatikko n. 45min 200 asteessa. Tarjoile salaatin kanssa :)

Onko tää tuttu ruoka monille ? :) Kivaa vaihtelua esimerkiksi jauhelihaan ;) 

11 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla itsekin! :) Koitan nyt rajoittaa ja lopettaa pikkuhiljaa kokonaan sian- ja naudanlihan syömisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, uskon että tykkäät. Soija on hyvä korvike lihalle, se on melko halpaa ja riittää itselle aika pitkäksi aikaa !

      Poista
  2. Nomsskis! Täytyypä valmistaa tällä ohjeella ihan lähipäivinä. :) Itse olen valmistanut usein ihan pelkkää juustomakaronilaatikkoa, eli ilman lihaa ja ihan hulluna juustoa sekä tietysti munia. Soijarouhe menee kyllä hyvin jauhelihasta, kunhan se vaan maustetaan kunnolla! Moni ei-lihansyöjäkin on myöntänyt saman. ;)

    VastaaPoista
  3. Edelliseen korjaan: siis lihansyöjä piti sanoa, eikä toisinpäin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo tajusin :D Kannattaa kokeilla ! :) Ja kyllä soijarouhe menee hyvin jauhelista, aina edes lihansyöjä ei huomaa sen olevan soijaa :)

      Poista
    2. Nyt on makaronilaatikko valmistumassa! :D

      Poista
    3. Unohtui muuten kehua, että lopputulos oli todella maistuva (ihan pikkiriikkisen soveltaen mausteiden kanssa) ! Ehkä parasta makaroonilaatikkoa, jota olen ikinä syönyt. :') Söin sitä viitenä päivänä, vaikka normaalisti en pysty syömään samaa ruokaa niin monta kertaa peräkkäin. Täytyy ottaa resepti talteen.

      Poista
    4. Kiva kuulla, että tykkäsit ! :) Ohoo hyvä ku maistui, pitääki taas tehdä joku päivä tätä.

      Poista
  4. En oo pitkään aikaan tehnyt (soija)makaronilaatikkoa! Toi on kyllä niin hyvää, että vois tehdäkin lähipäivinä. Siskon poikaystävä muuten luuli viimeksi kun tein lasagnen soijarouheeseen, että mukana oli jauhelihaa :---D Ei se liha siis ole korvaamatonta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä :) Ei ookkaa, mun siskokin on joskus luullut, että soija on jauhelihaa :D

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)