18.9.2015

Omenapiirakka

P9150673
Mau :) Mä oon himoinnut omenapiirakkaa nyt niin kauan, että oli aivan pakko tehdä sitä ! Ja voi mitä herkkua se olikaan, siis aivan todellista herkkua, nam Huomaa kun oon stressaantunut ja väsynyt, niin leipominen rentouttaa ja piristää :)

Ainesosat piirakkaan:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa (250g)
0,5 dl sokeria
05, dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl vanilijasokeria
+
kanelia
2-4 omenaa
omenasosetta (Piltti on hyvä valinta)
P9150702 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi pehmeäksi ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota ne keskenään ja lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot. Painele taikina voideltuun vuokaan ja levitä päälle ohut kerros omenasosetta. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan ja soseen päälle. Kuori omenat, poista karat ja leikkaa ohueksi siivuiksi. Levitä siivut täytteen päälle ja ripottele vielä kanelia päälle. Paista uunissa reilu puoli tuntia (itse paistoin n.40min). Tarjoile vanilijakastikkeen kera ! 
P9150703 Sanoinko jo kuinka hyvää tää oli? Ihanan syksyinen herkku. Tosin noiden lohkojen leikkaaminen oli vaikeaa ja enkä osaa tehdä kaunista ruokaa, mutta sitäki paremman makuista;) 

6 kommenttia:

  1. Ihanaa kun sun blogissa on aina välillä reseptejä! :) Nomm, toi näyttää niin hyvälle! Kauhee nälkä jo muutenkin tässä! Haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tykkään jakaa näitä täällä nii on itelläki muistissa :) Ja ehkä joku toinenki saa inspistä ;) Ja toi oli kyllä toosi hyvää :p

      Poista
  2. Miullakin on tehnyt jo tosi pitkään mieli omenapiirakkaa, eikä tämän postauksen näkeminen auta asiaa yhtään!! :D <3 Nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ei varmastikkaa ;D Eiku omenapiirakkaa tekemään :))

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä :) harmi, että tänä vuonna omenasato jäi niin pieneksi - meillä on kaheksan puuta ja syöntikelpoisia omenoita muutama :( mut kaipa sitä vois leipoa myös kaupan omenoista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä paremman näköstä miltä näyttää :) Aa harmi juttu, kyllä kaupan omenatki on ihan hyviä !;)

      Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)