7.9.2015

Jaksan koska haluan

Ensimmäinen viikko työharjottelua takana ja voin sanoa, että oon tykännyt ! Olen siis vanhusten ryhmäkodissa työharjottelussa. Ensimmäisenä päivänä mua jännitti tosi paljon. Mun koko keho oli aivan jännityksen vallassa ja mietin oikeesti, että montakohan kertaa joudun kokemaan tän tunteen ? Eikä se helpotu koskaan. Aina kun oon mennyt uuteen työhön tai työhaastatteluun, mua jännittää aivan liikaa. Siihen ei totu, ei ikinä ! :D

Ensimmäiset päivät hiukan katselin miten paikassa toimitaan ja siitä sitten alkanut tekemään töitä. Vanhukset on mukavia, en ehkä elämän työtäni tästä halua, mutta kiva kokemus. Oon semmonen ihminen, että otan kaiken vastaan ja käännän sen positiiviseksi. Ilman sitä mun elämästä ei tulisi mitään. Työ on ollut opettavaa ja oon miettinyt omaa elämääni. Päiväkodissa mietin miten haluaisin, että mun lasta hoidettias päiväkodissa, nyt mietin miten haluaisin, että mua tai mun läheisiä hoidettais vanhana. Haluan olla ystävällinen ja välittävä hoitaja, jolla on ammattitaitoa, mutta silti sitä aitoutta. Tajuatte varmasti mitä tarkoitan. Kyllä mua säälittää välillä ne vanhukset, mutta koitan saada vanhuksia piristymään ja hymyilemään. Oikeesti kiitos ja hymy merkitsee niin paljon.
Olen kuullut aivan liian monta kertaa, että miten jaksan koulua ja töitä samaa aikaa, entä kahta työtä nyt kun on tämä harjottelu ? Oon kuullut myös sitä, että mä en ainakaa jaksais, muista levätä ja plaah plaah. Aivan kun mua epältäisi. Siltä se välillä tuntuu. Tiedän, että ihmiset haluaa mulle hyvää, ettei mulle tulee mitään burnouttia tai vastavaa, mutta..

Tää mitä mä nyt teen on yksi askel kohti mun unelmaa. Oon astunut jo muutaman askeleen, kun aloitin koulun ja yksi työharjottelu takana,mutta niitä on vielä vaikka kuinka monta edessä. Koulu ja työharjottelut on mun unelma. Tai ehkä ei unelma, mutta osa unelmaa. Mutta aina kun oon koulussa, teen jotain mun unelman eteen tai olen työharjottelussa, oon vaan lähempänä mun unelmaa. Mä nautin koulusta, vielä enemmän työharjottelussa olemisesta. Siksi se ei tunnu raskaalta, ei yhtään. Meen harjotteluun, sieltä töihin ja sitten nukkumaan. Töihin, harjotteluun, koulujuttuja, nukkumaan. Tällästä se elämä on joskus. Onneks kerkeän hetken olemaan rakkaan kanssa tai bloggailla, se rentouttaa. Tällä hetkellä silti mulle tärkeintä on koulu. Se menee kaiken muun edelle. Nyt en ole pitämässä blogitaukoa, mutta kyllä sen huomaa että aikaa ei ole. Koska nukkuminen on koulun jälkeen tärkein asia. Mulla ei ole paljoa vapaa-aikaa, mutta se ei mua haittaa. Mulla on kuiteki palkalliset lomat töistä ja koulusta lomia, sillon mä kerkeän tekemään paljon asioita ja lähes tylsistymään :D
Mun työ kaupassa ja mun harjottelut lapsien/vanhusten jne kanssa on aivan eri työtä. Työ kaupassa on välillä kyllä raskasta fyysisesti ja henkisesti, mutta oon jo oppinut sietämään niitä. Teen työtä kaupassa, koska tykkään siitä omalla tavallani, oon hyvä siinä ja sen avulla voin elää ja toteuttaa mun toista unelmaa eli matkustamista. Eli kaikki "niin kovin raskas" mitä teen on osa mun unelmaa. Mä ajattelen asian näin ja siksi mä jaksan ! Unelmien eteen tehdään töitä ja välillä mietin miltä musta tuntuu kun valmistun ja kaikki työ palkitaan ? En osaa kuvitella sitä tunnetta.

Tottakai mua välillä pelottaa, että mitäs jos joku päivä en jaksakkaan ? Sitten ehkä hellitän otetta jos pystyn, mutta mä olen luonteeltani ahkera ihminen ja oikeesti mä pystyn mihin haluan. En ole mikään super ihminen, mutta oikeesti nää asiat mitä teen ei tunnu niin pahalta ku ihmiset luulee.. Okei ehkä Hensu(=näyttösuunnitelma tutkintoviikolle) aiheuttaa mussa jo nyt valmiiksi stressiä, mutta muuten luotan itteeni ja kykyinihin. Oon hyvä oppimaan, ehkä hidas, mutta mulla on positiivinen asenne sekä luja tahto, niillä mä oon pärjännyt ja tuun pärjäämään ;)

22 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. :) Oot tosi ahkera äläkä anna minkään hidastaa sun tietä kohti unelmiasi. ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana sinä. Uskon että sinusta tulee mahtava hoitaja! ❤

  En uskon, että ihmiset epäilevät sinua, mutta peilaavat sinun työmäärää omaan jaksamiseen. Kaikki eivät jaksa eivätkä viitsi tehdä noin paljon unelmiensa eteen. Siinä se ero onkin: Sinä saavutat unelmasi ja ehkä he eivät. Jatka samaan malliin!,❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi oli ihanasti sanottu ! Ja ihana kuulla susta Selina, olin jo hiukan huolissani, mutta onneksi siskosi postasi :) Ja toi muuten voi olla aivan totta, en oo miettinyt asiaa oikeestaan noin :D Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 3. Upea asenne! Täytyy ottaa susta mallia joskus kun koulu/työt alkaa tuntua liian raskailta, ittehän olen niitä valinnut kuitenkin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Joo pitää aina koittaa muistaa vaan miksi tätä tekee, niin se auttaa. Sen välillä unohtaa, mutta sitten se pitää palauttaa mieleen :)

   Poista
 4. Sun motivaatio on kyllä niin ihailtavaa :) Ihanaa, että teet mitä haluat muiden mielipiteistä huolimatta. Se työ palkitaan ja sä elät vielä sun unelmaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 Uskon myös, että jonain päivänä kaikki työ palkitaan. Välillä oon kärsimätön enkä jaksais odottaa vuosia, mutta toisaalta pitäis muistaa myös elää nytkin :))

   Poista
 5. Ihana asenne sulla, kunnioitan! Olen samalainen puurtaja, jaksan kyllä ko haluan :) Työ, kaksi koulua ja reenaaminen, näillä mennään, ja mistään en suostu luopumaan ;) Ihanasti kirjoitettu tämä postaus ♥ Kyllä me vielä saavutamme unelmamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! :) Juu oon saanu semmosen käsityksen susta, että sulla on monta rautaa tulessa samaan aikaan ;) Mä en kyllä treenata jaksa enkä vaan kyllä kerkekkään, koska on pakko levätä kun tekee kahta fyysistä työtä samaa aikaa.. Mutta sitten kun on koulua ja töitä jaksaa paremmin. Kiitos vielä kovasti ja kyllä ne on saavutettavissa <3

   Poista
 6. Ihanan positiivinen postaus, siulla on kyllä hyvä asenne! :) Muistan itsekin kun viime syksynä kävin koulua, työharjoittelua, ja vielä viikonlopputyötä samaan aikaan - olihan se loppupeleissä aika rankkaa, mutta ei se sillä hetkellä edes haitannut :D Kunhan itse tietää että jaksaa, se on pääasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! <3 Joo kyllähän tää on rankkaa, mutta on vain väliaikaista. Ei näin jaksaisi loppuelämäänsä, mutta jonkun aikaa :)

   Poista
 7. Mitä sun olisi sitten tarkoitus tehdä kun valmistut tai mikä olis se sun haave? :)
  Ei voi kun nostaa hattua sulle, jaksat opiskella ja tehdä töitä. Ei varmasti aina oo helppoo, mutta jos vaan tahtoo, niin varmasti pystyy mihin vaan ! Voin suoraan sanoa, että en jaksais itse. Sulla kyllä vaikuttas tän tekstin perusteella olevan ainakin asenne kohdallaan ! :) Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen siis lähihoitajaksi ja sitten kun valmistun aion hakea opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Haluaisin työskennellä lapsien kanssa, eniten mielenterveyden puolella, mutta myös sairaala tai kätilö kiinnostaa :)

   Ei kyllä oo, mutta palkitsevaa :) Kun tästä saa enemmän kuin mitä se vaatii, nii jaksaa. Ja jos en kävisi töissä, nii mulla ei olisi rahaa elää eikä matkustaa tai muuta.. :D Kiitos paljon ! <3

   Poista
 8. You go girl! :) Tsemppiä! Sulla on hieno asenne. ♥

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus, mahtava asenne ja huippu sie! <3 Pitkäjänteisyydellä ja ahkeruudella saavuttaa paljon, täällä on kans monta rautaa tulessa aina. Intohimo ja omat tavoitteet patistavat hyvin, sitä paitsi ainakin miulla työ on sellaista, joka ei edes tunnu työltä kun on niin mukavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! <3 Toi on kyllä ihan totta, juuri noin :) Ja mä haluaisin kanssa työn joka ei tunnu työltä, vaan on mukavaa, palkitsevaa ja sitä mitä oikeasti haluaa tehdä! :)

   Poista
 10. Muakin on aina jännittänyt mennä uusiin työharjoittelupaikkoihin tai vastaaviin, mutta yleensä olen aina huomannut sen, että jännitin aivan turhaan. :) Sulla on kyllä aivan upea asenne. Kyllä se niin on, että jos jotain kovasti haluaa, niin sen eteen on tehtävä töitä. Muakin säälittää välillä vanhukset, mutta samalla mä kunnioitan niitä. :) Niiden kanssa on myös mukava jutustella, kun ne kertoilee tarinoita entisestä elämästä. :> Oman mummun juttuja oli aina ihana kuunnella. :)

  Tsemppiä kovasti sulle, kyllä sä pärjäät. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on kyllä totta, monesti ihan turhaa jännittänyt :) Kiitos, unelmien eteen pitää tehdä töitä! Ja juu, niillä on kyllä tarinoita kerrottavana! :) Kiitti paljon Tiina <3

   Poista
 11. Sulla on asenne kohdillaan!Toki on tärkeä pitää huolta omasta jaksamisestaan, eivätköhän ne kyselijät vain välitä sinusta. Itsellä sama tilanne, olen käynyt töissä oikeastaan aina opintojen ohella, ihan ylä-asteesta saakka. Nyt yliopistossa saa nuo harjoittelut onneksi korvattua oman alan työkokemuksella, jota tässä samalla sivussa kertyy.

  Tsemppiä unelmaasi kohti kulkemiseen, hyvä siitä tulee (tuolla aseteella, ei epäilystäkään)<3 Postauksen kuvat ovat myös kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asenne ratkasee niin monia asioita elämässä :) Toi on kyllä ihan totta, välittämistä se vain on, aina en vaan ajattele niin :D Joo mäki kävin jo ylä-asteella "töissä" jakamalla lehtiä. Toi on kyllä kiva ku saa oman alan kokemusta, itsekki hain pitkää oppisopimuspaikkoja, mutta ei löytynyt :/ Kiitos paljon ja samoin sulle <3! :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)