16.11.2015

Pariisi

paris
Alunperin mun piti tulla kertomaan ihanista asioista ja kuulumista. Mutta kun lauantai aamuna heräsin ja Joonas kertoi, että Pariisissa on tapahtunut jotain kamalaa, ei enää huvitakkaan postata muusta kuin tästä. Oon pyöritellyt tätä postausta nyt muutaman päivän mielessäni niin etten kirjottaisi tätä aivan tunnekouhussa. Nää on vain mun ajatuksia ja mielipiteitä!

Eka ajatus oli, että tonne en ainakaa matkusta. Oltiin juuri alotettu suunnittelemaan Pariisin matkaa johonkin ajankohtaan ja tajusin samalla miten turvaton paikka maailma on. Samalla ajattelin, että en voi antaa joidenki toisten päättää mihin matkustan, voin kuolla missä vain ja milloin vain. Mun fiilis oli ton jälkeen järkyttynyt ja kun lähdin päivällä töihin, pystyin vaistoamaan metrossa kanssa matkustajien järkytyksen ja pelon samasta asiasta. Uskaltaako kohta kotoaan lähteä ?

Olen koittanut ottaa paljon tietoa asiasta ja muutenki oon halunnut tietää asiasta, mutta joteki toisaalta en. Mitä enemmän tiedän, sitä enemmän musta tuntuu, että näin voisi käydä täällä Suomessaki ihan hyvin. Oon joteki elänyt jossai kuplassa, että näin voi tapahtua vain jossain kaukana täältä tai leffoissa.
pariss Ihmisten on joteki vaikea suhtautua tähän kaikkeen. Jotkut pitää turhana Facebookin profiilikuvia ja muistotekstejä sekä valaistua rakennuksia. Mielestäni se on jo teko, sä muistat ja osoitat tukesi Ranskaa kohtaan. Jos et tee sitä muualla maailmassa tapahtuvaan terrorismiin, se ei tee susta huonoa ihmistä. Ihminen on tunteva ja ajatteleva, jolla on myötätuntoa, mutta koko maailmaa ei yksikään ihminen voi surra, koska silloin ihminen hukuttaa ittensä. On mielestäni ilkeää tulla arvostelemaan toista joka suree Pariisia, muttei toista maata. Ehkä meillä jokaisella on syynsä surra eri asioita. Jollai voi asua Pariisissa tuttuja, se voi olla häämatkan kohde, muuten vain tärkeä kaupunki. Ja onhan se tunnettu romantiikasta ja kauneudestaan. Onhan se väärin ettei Afrikan nälkälapsista tehdä isoa juttuja everyday, mutta hei niille kerätään usein rahaa ja aina voi lahjottaa vaikka netissä. Ärsyttää ku joka asiasta ihmisten pitää vetää herne nenään. Jos joku niinkuin mä on järkyttynyt tästä ja haluaa osoittaa tukensa jollai kuvalla, niin se on ihan okei eikö niin? Mitä mun pitäisi tehdä? Lähettää sähköpostia Isiskselle tai mennä puhumaan johonkin, että ei uskonnon takia saa tappaa, niinkö?

Tästä postauksesta ei tuu yhtään semmonen kun mielessäni suunnittelin, paljon hillitympi nimettäin.. Mä oon tosiaan miettinyt asiaa paljon ja miettinyt miten monen ihmisen elämä on rikki. Pelkoa ei saisi lietsoa, sitähän ne terroristit haluaa. Pariisilaiset mielestäni hienosti jatkoivat elämäänsä ja kävelivät kaduilla kielloista huolimatta. Mielestäni silti saa olla peloissaan. On myös hienoa miten muut maat haluavat auttaa Ranskaa hädässä, muutoinkin kuin niillä valoilla rakennuksissa. Tottakai toivon ettei missään maailmassa näin tapahtuisi, mutta koska olen realisti, musta tuntuu että näin tulee käymään. Olisi liian optimista toivoa, että tämmöset jutut loppuisivat, koska niin kauan kuin ihmiset on valmiita kuolemaan oman uskonsa takia, ei niitä voi kukaan lopullisesti pysäyttää. Silti uskon, että näitä voidaan vähentää ja toivon, että ne ketkä oikeasti voivat tehdä jotain estääkseen terrorismin, tekevät sen eivätkä pelkää liikaa.

Mitä tunteita Pariisin tapahtumat teissä herättävät? 

12 kommenttia:

 1. Pariisi on todella ihana ja kaunis kaupunki. Me oltiin siellä aikanaan häämatkalla ja tuntuu ihan hullulta ajatella että SIELLÄ voisi tapahtua jotain tuollaista. Mutta nykyään sitä voi tapahtua ihan missä vaan, surullinen fakta :/
  Ja sekin on ihan hullua, miten ihmiset keksivät riidan aihetta nykyään mistä vain. Juuri tuosta lippu-profiilikuvasta esim. Kaikesta on aina pakko haastaa riitaa, mikä on kyllä ihan turhaa tälläisen tapahtuman keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kuvitella, mäki haluaisin sinne niin kovasti matkalle :) Varmasti ollut ihana häämatka teillä <3 Jep, toi on niin surullista, kun oikeesti kaikkialla on niin paljon pahuutta :( Joo mua ärsyttää kyllä kun oikeesti on jotain tapahtunut ja ihmiset haluaa osoittaa OMALLA tavallaan suruvalittelunsa, niin sit ihmiset alkaa siitäki kitisee. Turjaa, juuri sitä se on!

   Poista
 2. Mä itse vain odotan sitä, milloin sama käy täällä ja valehtelisin, jos väittäisin, ettei pelota. Matkustan joka päivä julkisilla toimistolle ja takaisin kotiin ja kyllä mua metrossa ahdistaa se, tulenko koskaan sieltä tunnelista enää ylös nousemaan. Yritän kattoa muita, suurin osa on ihan rauhassa omissa oloissaan, joten ehkä mullakaan ei ole hätää. Mutta silti mä joka päivä mietin, et jos myöhästyn yhdestä metrosta ja menen vasta seuraavalla, tappaako se mut vai pelastaa? Ja kuitenkin samalla en myöskään halua antaa kenellekään muita satuttavalle nautintoa siitä, että rajoittaisin omaa elämääni heidän takiaan. Ne ihmiset eivät vaan ole sen arvoisia. Haluaisi olla vahva ja rohkea, mutta ei kuitenkaan ole, koska on ihan liikaa menetettävää. Onneksi Oskari käy töissä tässä ihan lähellä, mutta enhän mä voi sitäkään lukita tänne meidän naapurustoon vaan kyllä sekin joskus haluaa käydä keskustassa baareissa jne. En tiiä... Tosi ristiriitainen olo =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä odota sitä, vaikka tiedän että sielläpäin se pelottaa varmasti enemmän :( Sä tuut aina nousemaan ylös sieltä tunnelista <3 Ja ne ihmiset eivät todellakaa oo sen arvosia, että alkaisit rajottamaan omaa elämääsi! Ja ei oo varmasti helppo olla, mutta ehkä kun aikaa on kulunut asia ei oo enää niin pinnalla. Toi on kyllä vaikeaa ja raskasta, voimia Miika <3!

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu ja mä olen samoilla linjoilla kanssas :( Inhottavaa, että joku osaa kaivaa näinkin herkän asian keskeltä jotain josta vetää just ne hermeet menään. Ei ole kyse siitä ketä rukoillaan ja ketä ei, on kyse yhteisöllisyydestä ja kauniista eleestä uhreja kohtaan. Valtaosalla ei ole resursseja auttaa konkreettisesti, joten miksi viedä tämäkin pois? Se, mitä nämä kitisijät eivät myöskään muista mainita on medianäkyvyys ja hashtagit myös muiden terroritekojen uhreille. Kyllä ne olivat siellä :/ Kunhan saa vaan valittaa... Hyvin surullista, mihin kansa käntyy ja mihin maailma on menossa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo munki mielestä ärsyttävää ku on aina pitää jostain valittaa. Ja juuri kuten sanoit, tosta on kyse, mutta aina on pakko olla erikoinen ja ajatella eri tavalla. Ja ei tietekää meillä mitään kummempia keinoja oo, mutta pienistäki jutuista pitää valittaa. Ja totta, niin surullista.. :(

   Poista
 4. Olen syvästi järkyttynyt maailman pahuudesta. Ei ole sanoja. :(

  VastaaPoista
 5. On tää maailma kyllä pahempi paikka mitä välillä tulee edes kuviteltua :'( Hyvin kirjoitettu teksti!

  VastaaPoista
 6. Hyvä teksti, samoja ajatuksia myös täällä :( Ei koskaan voi tietää milloin jotain tällästä tapahtuu Suomessakin... hullu maailma :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei voikkaan :( Ja niin on, nyt sen joteki tajuaa vielä paremmin..

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)