24.11.2015

Sinustako lähihoitaja ?

PB150215

PB150200
PB150176
PB150255 Moikka (: Koska mun tuleva ammatti on näillä näkymin ainakin lähihoitaja, halusin kirjottaa teille postausta siitä. Semmosille ketkä miettii lähihoitajan koulua tai on siellä parhaillaan. Mun oikea unelma-ammatti nuorempana oli psykologi. Jo lukiossa(jota en koskaan suorittanut loppuun) tajusin, että ei musta olisi siihen. Sen jälkeen unelmat vaihtuivat sairaanhoitajaksi ja sitä alan tavoittelemaan heti vuoden päästä kun valmistun.

Mielestäni hyvä lähihoitaja on välittävä, ammattitaitoinen, sydämellinen ja läsnä oleva. Myös rauhallisuus on hyvästä sekä semmonen ystävällinen puheääni. Mutta koska meitä hoitajia on erilaisia kuten asiakkaita/potilaitakin, niin kaikenlaiset hoitajat, joilla on sydän paikallaan on hyviä! Itse olen hoitajana ahkera ja innokas oppimaan! Laitan asiakkaan tarpeet omieni edelle ja teen kaikkeni, että henkilöllä olisi kaikki hyvin. Monien asiakkaiden kanssa olen tullut toimeen ja paljon tullut juteltua ja aina koittanut piristää asiakkaan huonoa päivää. Olen myös hyvin rauhallinen, teen asiat rauhassa asiakkaan tahtiin enkä siedä oikee kiirettä. Hiljaa hyvää tulee!

Mua itseäni itse teoriaosuus ei kauheesti kiinnosta koulussa. Onneksi on paljon harjotteluita, jotka on olleet tähän asti mielenkiintosia ja opettavia. Koulussa tehdään paljon ryhmätehtäviä ja meillä on vähän mitään tenttejä, mikä on mielestäni hyvä. Oon surkea lukemaan mihinkään tentteihin. En pahemmin siis koulussa viihdy, mutta harjotteluissa saan näyttää parhaani ja osaamiseni.

Tällä hetkellä oon siis suorittanut kasvun tukemisen ja ohjauksen sekä hoidon ja huolenpidon. Nyt on meneillään kuntoutuksen tukeminen ja tää kuntoutus on kyllä ollut mun oma lemppari! Kun piti valita kaksi vaihtoehtoa osaamisalaan, laitoin ekaksi mielenterveys-ja päihdetyö ja toiseksi ton kuntoutuksen tukemisen. Jos pääsen opiskelemaan sairaanhoitajaksi, tulee olemaan kyllä vaikea valita mitä työtä haluaisin tehdä, koska mulla on niin monta. Mutta ehdottomasti työ kehitysvammaisten kanssa on ollut tähän asti eniten palkitsevaa ja mielekkäintä. Siellä monet on jo kuntoutuksensa huipulla, mutta kaikki se toiminta mitä yhdessä tehdään asiakkaiden kanssa on mielekästä ja miten pienillä jutuilla pidetään yllä toimintakykyä!

Tykkäsin kyllä kovasti olla päiväkodissakin, mutta en usko, että se olisi pidemmän päälle mieläkästä työtä mulle. Samaa mieltä vanhusten ryhmäkodista, tykkäsin olla, mutta haluan semmosen, jossa saan tehdä kaikkia kivoja juttuja ihmisten kanssa ja tämmönen päivätoiminta mua kiinnostaa kyllä paljon. Sairaala olisi omalla tavallaan se unelmatyö, mutta valitsin kuitekin mielenterveys- ja päihdetyön monesta syystä. Yksi syy on oma ja läheisten taustat. Toinen syy on, että tiedän siitä paljon. Kolmas on, että haluan oikeasti auttaa ihmisiä, jotka kärsii mielenterveys ongelmista. Neljäs on, että se on ollut mun unelma jo kuusi-seitsemän vuotta. Katsotaan nyt onko se mun juttuni, ainaki varmasti mielenkiintoista on!
PB150222
PB150225
PB150275 PB150283 Tässä työssä ratkaisee oma asenne ja luonne hyvinkin paljon. Jos asenne on, että mä en mitään paskavaippoja ala vaihtamaan tai ketään ohjaamaan, niin ehkä tämä ala ei ole sulle. Asenteen pitää olla nimenomaan olla, että teen kaikkeni, että asiakkaalla olisi hyvä olla ja olen täällä häntä varten, mitä apuja sitten tarvitseekaan. Mähän oon todella kärsimätön ihminen, mutta harjottelussa voin ihan hyvin odottaa kauankin, että henkilö laittaa itse takkinsa naulaan, vaikka olisin neuvonut häntä jo monta kertaa siitä. Mua ei haittaa, koska mä oon siinä juuri häntä varten ja odotan niin kauan kuin hän aikaa tarvitsee.

Mä oon todella innokas oppimaan ja kun menin lähärikouluun, oli tarkoitus käydä vain se koulu. Mutta jo ekojen kuukausien aikana tajusin, että mä haluan oikeesti kehittää itseäni vielä paljon. Mun yksiä suuria unelmia olisi lähteä työharjotteluun orpokotiin ulkomaille tai johonkin vastaavaan auttamaan lapsia. Toivon, että se onnistuisi. Myös vapaaehtoistyötä olen miettinyt kovasti. Mulla ei oo enää mitään muita alavaihtoehtoja mielessä kuin tämä. Mä tunnen tämän mun alakseni. Mä olen tässä paras, mä rakastan tätä työtä ja huomaa miten paljon positiivisempi ihminen musta on tullut vuoden aikana! Ihana tunne on myös kuulla muilta, että mä sovin tälle alalle ja olen hyvä siinä. Se on oikeesti semmonen asia joka merkitsee mulle todella paljon. Kaikista eniten merkitsee silti asiakkaan kiitos. Se kun on tehnyt työnsä hyvin ja asiakkaalla on kaikki hyvin. Sillon viimestää tietää, että on tehnyt työnsä hyvin :)

Onko siellä muita hoitsuja tai alasta kiinnostuneita? Saa kysellä! 

Ps. Noi oravat on niin sulosia :) Vaikkakin vaikeita kuvata :D 

14 kommenttia:

 1. Tämän postauksen perusteella ei voi kyllä muuta sanoa kuin että susta tulee varmasti ihan mahtava lähihoitaja! :) Hatunnosto multa kaikille lähi- ja sairaanhoitajille, että pystytte tollasta työtä tekemään. Mä oon itse sairaalassa myös töissä, labrahoitajana, ja meidän aamukierroilla sisätautisairaalassa tulee nähtyä yhtä jos toista mitä lähihoitajat ja sairaanhoitajat joutuu siellä tekemään. Mä en tiedä pystyisinkö itse tollaseen työhön, mutta varsinkin tän oman työni kautta on noussut kyllä ihan valtava kunnioitus teitä kohtaan! Haluan itsekin työskennellä terveysalalla ja hoitsuvaatteet mullakin on työssäni päällä, mutta se varsinainen hoitoala ei kuitenkaan taida olla ihan mun juttu :) Tää postaus oli tosi mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon sitä :) Ja tosiaan työ sairaalassa ja vaikka kehitysvammasten päivätoiminnassa on kaksi niin erilaista työtä, oon alkanut miettimään myös enemmän ohjaus työtä kuin hoito, mutta katsotaan. Aa oot vain, siistiä! :) Ja kiva kuulla, että on kunnioitusta. Ja munki juttu tulee varmaan aina olemaan sosiaali- ja terveysalalla, en joteki osaa kuvitella itteeni missää muualla :D Kiva kuulla, kiitos! :)

   Poista
 2. Täällä yksi kolleega(:! Hyvä postaus, sattui omaan silmääni monta hyvää pointtia! Ite kun menin niin nuorena lähihoitajakouluun (15tai16) olin tosi epävarma kaikesta ja kasvoin kyll niin paljon ihmisenä sen kolmen vuoden aikana. Meillä taas oli tosi paljon tenttejä :D Saatto olla just samanakin päivänä kaks tenttiä.
  Opiskelijana oli just mahtavaa kun oli aikaa. Valitettavasti tää ala vaan on semmonen ettei sitä aikaa tahdo aina olla): Varsinkin palvelutalo, sairaala ja kotihoitopiireissä. Siks oon ainakin ite koennu tärkeäksi että pitää olla tehokas, mutta asiakkaalle ei saa kiirettä näyttää. Oon varma että sulta se onnistuu kun oot niin rauhallinen(: Tää työ on kyllä haastavaa ja palkitsevaa varsinkin jos on valmis olemaan joustava ja näkemään paljon eri paikkoja. Oikeesti mikään ei oo järkyttävämpää kun nähdä hoitajia jotka on ollu samassa paikassa monta kymmentä vuotta eikä oo valmiita mihinkään muutoksiin.
  Ite haluisin joskus käydä erilaisia haavakoulutuksia, itteeni ne kiinnostaa jotenkin.
  Toi on tosi ihailtavaa et haluut just johonkin vapaaehtoistyöhön jne. Toivottavasti sulle sattuu semmonen mahdollisuus! :) Haluun muistuttaa että tää työ on tosi erilaista sitten kun ei oo enää opiskelija vaan työntekijä ja sitten on vastuu asiakkaasta/potilaasta itsellä eikä ohjaajalla. Tsemppiä kouluun! Susta tulee varmasti tosi empaattinen ja välittävä hoitaja!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaw ihana kollega :D Kiitos, kiva kuulla :) Joo huomasin ku meillä kävi nuoria opiskelijoita kuinka epävarmoja ja arkoja ne oli, mut mietin samalla itteeni ja niin taisin mäkin olla sen ikäsenä eikä musta olis sillo ollut hoitajaksi. Juu nuorten puolella varmaan onkin, mut mulla lähihoitajan näyttötutkinto, jossa osaaminen näytetään enemmän tekemisenä, mikä on mulle tieteki etu.

   Ja tieteki opiskelijana on enemmän aikaa, mutta ainaki noissa paikoissa missä mä oon ollut ,niin työntekijöillä on ollut sitte enemmän aikaa kaikkeen ku mä oon ollut apuna :) Kyllä opiskelijoista on apu, joten jos semmosen työpaikalleen saa, niin on sitte ainaki enemmän aikaa. Kotihoito on varmasti kiireinen, ite en kyllä siihen lähtis, koska tykkään, että asiat tehdään rauhassa. Ja joo oon aika rauhallinen töissä vaikken kyllä muuten :D Joo toi on kyllä totta, semmoset jotka ei tykkää enää työstään, sen kyllä huomaa. Missä vaan alalla oikeestaan.. Joo haavakoulutukset on varmaan mielenkiintosii! Toivottavasti pääsisit joskus. Joo vapaaehtoistyö olis niin mun juttu jossain kaukana täältä. Tai toinen vaihtoehto on se työharjottelu, katsotaan :) Ja kyllä mä tiedän sen, oon ottanut harjotteluista paljonki vastuuta ja oon saanut sitä ja mulla on pitkä työkokemus kaikesta muusta työstä ja se näkyy myös nyt mun työssä hoitoalalla. Kiitos paljon ja niin mä uskon :) <3

   Poista
 3. Ensinnäkin VAU mitä kuvia!

  Paljon sairaalassa olleena allekirjoitan hoitajan tärkeät omianisuudet eli läsnäoleva, lämmin, sydämellinen ja ammattitaitoinen. Uskon että sinusta tulee juuri sellainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitti :) Ja noi on kyllä mun mielestä tärkeät piirteet! Kiitti, mäki uskon :)

   Poista
 4. Olipa mielenkiintoinen postaus :) Mietin joskus itsekin, että pitäisikö vielä lukea jossain vaiheessa myös lähihoitajaksi, mutta ajatuksen tasolle se on kuitenkin jäänyt. Haaveilin joskus fysioterapeutin ammatista, mutta niitäkin taitaa olla tällä hetkellä toodella paljon :/ Sie oot varmasti todella hyvä työssäsi/ noissa harjoitteluissasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hei kannattaa ehdottamasti, musta tuntuu että sopisit hyvin tälle alalle! Ja voihan sitä vaikka 40-vuotiaanakin lähtee opiskelee. Tää ala on ihana ainakin mun mielestä ja saa oikeesti tuntea, että tekee jotain arvokasta :) Ja älä mieti tollee, että on paljon, jos jotain elämässään haluaa oikeesti, niin se kannattaa! Kiitti paljon <3

   Poista
 5. Opiskelet hienolle alalle ja teet arvokasta työtä <3 Itseäni en voisi koskaan nähdä sairaanhoidossa/missään muussa liittyvässä työssä, koska en luultavasti kestäisi päivääkään, siksi arvostankin jokaista työtä tekevää vielä enemmän. Se on huipputunne kun löytää sen oman juttunsa, johon on se todellinen, palava intohimo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja hei ei kaikki sovi kaikille aloille, mutta ihana kuulla, että arvostusta silti löytyy! Ja tosiaan, mä oon iloinen että pääsin opiskelemaan sitä missä oon hyvä ja mitä oikeesti haluan tehdä :)

   Poista
 6. Tosi hyvä ja mielenkiintonen postaus, ihanaa että keksit näin paljon erilaisia aiheita tänne! :) Susta on koko ajan huomannu miten tykkäät tosta alasta ja todellakin sovit lähihoitajaks :) Kiva nähdä kun oot koko ajan lähempänä unelmaas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja juu koitan olla mahdollisimman monipuolinen ja avata mun ajatuksia tänne, ku tuntuu että niitä on välillä liikaa :D Ihana kuulla, että sen huomaa, mulle on sanottu tollee aikasemminki harjotteluissa :) <3

   Poista
 7. Ihana postaus, sie taidat tosiaan olla ihan oikealla alalla. :) Työstä pitää tykätä ja nauttia, sekä olla tietysti asenne kohdillaan. Huonolla asenteella ei kovin pitkälle pääse ja se on läheisillekin raskasta, mikäli asialle ei edes yritä tehdä jotain. :) Hoitoalalla en voisi itse kuvitella koskaan olevani, mutta ihana kun löytyy ihmisiä joille se on kutsumus! Silloin hommakin toimii erinomaisesti, kun on tyytyväinen! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 Ja niin oot aivan oikeessa, työssä tärkeintä on se, että tykkää siitä! Ja hoitsuja löytyy onneksi paljon ja vielä hyviäki semmosia :)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)