13.7.2016

Mitä mukaan matkalle?

Kuva täältä.
Moikka! Nyt kun matka lähestyy on hiukan aika miettiä mitä otan matkalle mukaan. En alkanut listamaan yksittäin jokaista kohtaan esim vaatteisiin, vaan ihan yleisellä tasolla jaan vinkkejäni :)

1. Passi, matkavakuutus, käteistä ja muut tarvittavat asiakirjat.

Tämä on varmasti tärkein kohta. Passi tottakai mukaan reissulle ;) Jos omistat henkilökortin, myös sillä voi matkustaa jossain Euroopan maissa. Lista löytyy tästä. Matkavakuutuksen tärkeyttä ei voi korostaa. Mulla itsellä on ammattiliiton kautta sairausvakuutus sekä matkatavaroille vakuutus kotivakuutuksen kautta. Kannattaa siis tutustua minkälaisen vakuutuksen saat ammattiliitosta sekä minkälainen kotivakuutus sulla on! Vaikka nykyään on helpompi käyttää vain korttia, niin se ei käy ulkomaillakaan ihan joka paikassa. Käteistä on hyvä ottaa etukäteen mukaan jonkin verran, koska monesti ulkomailla automaatilta nostaminen maksaa ylimääräistä. Sitä paitsi itse tykkään maksaa enemmän käteisellä, pelkään liikaa huijatuksi tulemista sekä näkee paremmin paljon rahaa menee reissulla. Asiakirjoina meinaan matka-asiakirjoja kuten varausnumeroa lennoille ja hotelliin. On hyvä olla nämä myös paperisena, vaikka löytyisinkin sähköpostista :)
2. Laastarit/Lääkkeet

Reissulla kävellään paljon ja haavoja/rakkoja voi syntyä helposti, joten rakko- sekä normaalitlaastarit ovat ihan must juttu mulla! Tottakai niitä saa myös ulkomailta, mutta on helpompi jos ne on heti mukana. Lääkkeet on myös hyvä ostaa jo etukäteen mukaan kuten särkylääkkeet ja muistaa ottaa omat tarpeelliset lääkkeet mukaan.

3. Matkaopas/kartta/lukemista

Mulla on ollut lähes jokaisella reissulla jonkin näköinen matkakirja mukana tai ainakin kartta. Tykkään lueskella lentokoneessa vielä viimeisimmät vinkit kohteeseen sekä itse reissulla kirja kulkee mukana. Nykyään saa tosi pieniä kirjoja suurella määrällä tietoa, joten suosittelen! Ollut paljon apua sillon kun netti ei toimikkaan ja tarvisi heti tietää jotain :D Lisäksi vaikka Google map on tosi hyvä, niin on noista oikeistakin kartoista uskomattoman paljon hyötyä! Lisäksi kannattaa reissuun ottaa mukaan joku muukin kirja kuin matkakirja, menee aika nopeammin lentokentällä odottaessa kun Wifi ei toimikkaan ;)
Kuva täältä.
4. Vaatteita sään mukaan & hyvät kengät

Vaikka olisit lähdössä etelään matkalle, kannattaa pakata mukaan jotain lämmintäkin kuten neule tai housut. Minne tahansa meneekin, kannattaa ottaa mukaan jokatapauksessa sekä lämpimään että viileään säähän sopivia vaatteita :) Myös hattu ja aurinkolasit ovat tärkeitä etenkin kesällä matkustaessa. Ja koska matkalla tulee käveltyä paljon, on edelleen ne hyvät kengät niin tärkeä juttu! Mulla on oikeestaan vain muutamat kengät, jotka kestävät paljon kävelyä, mutta kannatta ehdottomasti ottaa reissuun vain parit hyvät ja mukavat kengät kuin vaikkapa korkkareita.

5. Kamera 

Kamera on mulle myös todella tärkeä juttu minkä otan aina matkoilleni mukaan! En voisi kuvitella reissua jossa mulla ei olisi kameraa. Kannattaa muistaa ottaa mukaan myös laturit, oon liian monta kertaa lukenut kun ihmisillä on jäänyt laturi kamerasta kotiin ja matkakohteessa sellaista ei löydykkään niin helposti. Lisäksi tarpeeksi suuret muistikortit kannattaa muistaa ottaa mukaan!

Tälläisiä vinkkejä tällä kertaa. Lisäksi yksi tärkeä juttu mitä teen aina ennen matkaa on lista. Listaan siihen mitä otan mukaan matkalle jokaista pientä yksityiskohtaa myöten eikä unohdu mitään ;) Suosittelen!
Kuva täältä.
Mitkä ovat teidän tärkeimmät matkatavarat?

16 kommenttia:

 1. Oi miten hyvä postaus!♥ Mun tärkeimpiiin matkatavaroihin kuuluu ehdottomasti kaikki vaatteet ja kamera :D En yhtään yllättyisi jos unohtaisin oikeasti jotain tosi tärkeetä haha! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Juu nuo on kyllä niin tärkeet, että! :D Ja tiiän tuon, mullaki joskus unohtunut jotain. Kerran esim. meikinpoistoaine ja en saanut meikkejä pois ilman sitä kun oli vedenkestävää meikkiä, mutta onneks saatii hommattua semmonen mulle pikasesti :)

   Poista
 2. Mäkin kirjoitan aina ennen matkaa listan kaikista tavaroista, jotka täytyy muistaa ottaa mukaan :) Siitä on niin kätevä vetää yli jo pakatut jutut ja tarvittaessa listaan saa myös lisättyä uusia juttuja eikä ne oo sitten enää pelkän muistin varassa :D Se mikä kannattaa myös muistaa, on mahdollinen adapteri, jos kohdemaassa ei oo samanlaiset pistorasita kuin Suomessa! Niin ja reseptilääkkeistä toki reseptit matkaan, jos joku haluaa niitä ruveta tarkistamaan lentokentällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä idea, koska sitten saa ainakin kaiken oikeesti tärkeän mukaan matkalle :) Ja juu adapteri on hyvä olla mukana! Oli hassua kun olin jo käynyt Englannissa kerran ja sitten kun menin sinne toisen kerran niin en muistanut ottaa adapteria mukaan :D Onneks sellaisen sai viereisestä elektroniikkakaupasta, mutta silti! Ja tuo resepti on kyllä hyvä olla mukana!

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus!! :) Musta tuntuu aina, varsinkin pidemmillä reissuilla et jotain unohtuu, ja onneks tähänmennessä kaikki unohdukset (hammasharjat, siteet, aurinkorasvat jne) on saanut kaupasta hankittua, mutta oottelen kauhulla sitä päivää kun passi tai lompakko tai kännykän laturi unohtuu kotiin :D

  Ja ihana toi edellisen postauksen video <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja just tuollaiset perusjutut saa onneksi hommattua kaikkialta, mutta sitten nuo muut onkin vähän pahempia :D Toivotaan Saga ettei meille käy koskaan noin ;) Kiitti, kiva kulla että tykkäsit siitä <3

   Poista
 4. Eurooppaan matkustaessa otan aina mukaan myös eurooppalaisen kela-kortin, jolla saa tarvittaessa hoitoa paikallisessa sairaalassa. Mulla on matkavakuutus myös, mutta otan silti ton kortin mukaan aina. Niin paljon helpompi kuin miljoona lomaketta ja sit odotellaan kuka maksaa.. Tolla saa vielä samalla hinnalla avun kuin paikalliset :)

  Aika samoilla linjoilla mennään muuten! :D Passi&yms,rahaa, puoliks tyhjä matkalaukku, kartat, kunnon kävelykengät, varalaturi(sellanen ladattava pikalaturi) ja iloinen mieli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla on myös tuo eurooppalainen kela-kortti aina mukana! :) Unohdin sen mainita tuohon. Se on kyllä hyvä kortti olla! Kiva kuulla, että samoja ajatuksia sullakin, tuo vara-akku/laturi on kyllä niin hyvä keksintö :D

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä oot listannut! :) Mulle ehdottomasti tärkeimmät tavarat on tottakai kamera ja kaikki lääkkeet ja laastarit. Kirjaimellisesti kantapään kautta tullut tavaksi, että varsinkin laastarit ei saa jäädä kotiin. Rakkojen yllättäminen ei oo koskaan kivaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu laastarit ovat kyllä niin tärkeä juttu! :D Koska monesti se pitää saada heti eikä niin, että lähtee etsimään apteekkia!

   Poista
 6. Nää on aina hyviä postauksia, jokaisella kun on kuitenkin hieman eri tapa toimia jne. :) Ilman kameraa en lähtisi mihinkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Juu en mäkään lähtisi ilman kameraa mihinkään :D

   Poista
 7. Hyvä postaus :) Jännä lukea mitä muut pitää tärkeinä juttuina, ja meillä oli kyllä aikalailla samat :) Lomakuume nyt vaan kasvoi taas, en sais lukee yhtään tälläisiä postauksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu mä itse oon yhteen tälläiseen postaukseen törmännyt ja mielelläni lukisin enemmänkin :) Voieii!! :D

   Poista
 8. Oi miten hyvä postaus oikeaan aikaan ! Lontoon matkaan enään viisi viikkoa ja muutama asia tuli kyllä, mitä en olis ite hoksannu! :D Voi kun ei jaksaisi odottaa reissua ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! :) Oii Lontoo, teille tulee varmasti tosi ihana reissu <3 Mä niin tiiän ton tunteen, mutta aika menee nopeesti ;)

   Poista

Vain ASIALLISET kommentit julkaistaan ! Vastaan kommentteihin omaan blogiini. Anonyymit, nimimerkki mukaan kommentteihin :)